Παναθηναϊκός: Ζαγαρίτης και Αλεξανδρόπουλος... μπήκαν στο πετσί του ρόλου

Παναθηναϊκός: Ζαγαρίτης και Αλεξανδρόπουλος... μπήκαν στο πετσί του ρόλου

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Ζαγαρίτης και Αλεξανδρόπουλος... μπήκαν στο πετσί του ρόλου

bet365

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έδειξαν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν και που έπρεπε να έχει η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι από την έναρξη του ντέρμπι. Πάθος, τρεξίματα, μυαλό...

Αφήνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου της «μάχης» στο «Γ.Καραϊσκάκης» να περάσει δίχως να κάνει το παραμικρό και απλά περιμένοντας με άγχος τις επιθέσεις του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε κάτι από το μεγάλο ντέρμπι μονάχα στο δεύτερο 45λεπτο της Σαββατιάτικης αναμέτρησης.

Με ανεξήγητη και αδιανόητη στάση για περίπου ένα ημίωρο, με τη μπάλα να μη βγαίνει από την άμυνα, με τους «πράσινους» να μην μπορούν να κρατήσουν την κατοχή και να κάνουν σωστές μεταβιβάσεις, το πρώτο μέρος του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» διαγράφεται εύκολα από το μυαλό. Ή καλύτερα, παραμένει εκεί για τον προπονητή ώστε να τονίσει όλα τα λάθη στα οποία θα χρειαστεί δουλειά η ομάδα και θα πρέπει να διορθωθούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Το «τριφύλλι» έπαιξε στο δεύτερο 45λεπτο όπως ακριβώς θα έπρεπε να το έχει κάνει εξ αρχής, πιέζοντας τον αντίπαλο δίχως να τον φοβάται και επιδεικνύοντας και τσαγανό στον αγωνιστικό χώρο άσχετα αν δεν υπήρχε αποτελεσματικότητα στις λιγοστές πολύ καλές στιγμές για γκολ...

Ανάμεσα στα στοιχεία που φανερώθηκαν και τα οποία βελτίωσαν τον Παναθηναϊκό, ήταν όσα έκαναν οι δύο νεαροί, Βασίλης Ζαγαρίτης και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος...

  • Ο Ζαγαρίτης ανέβασε κατακόρυφα στροφές

Στο πρώτο ημίχρονο όπου όλα πήγαιναν στραβά για τους «πράσινους», ο Βασίλης Ζαγαρίτης δεν μπορούσε να ξεχωρίσει. Δεν ήταν εφικτό για εκείνον, φυσικά, να κάνει κάτι που θα μπορούσε να σπρώξει μπροστά την ομάδα του και να την βγάλει από τα... σχοινιά στα οποία είχε στριμώξει την ομάδα του Μπόλονι αυτή του Πειραιά. Μάλιστα, υπήρξε στιγμιότυπο κατά το οποίο μέσα στη γενικότερη αναταραχή και το θολωμένο μυαλό όλων στο «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος, μαζί με τον Πούγγουρα ο Ζαγαρίτης αποτυγχάνει να κάνει μια κοντινή μεταβίβαση για να μη χαθεί η κατοχή και ο στόπερ του μιλάει ζητώντας του ηρεμία.

Οι προωθήσεις των Ραντζέλοβιτς και Ντρέγκερ από δεξιά για τον Ολυμπιακό δυσκόλεψαν αρκετά τον Ζαγαρίτη που πάλευε όσο ήταν δυνατό ώστε να μην τους αφήσει να στείλουν απειλητικές μπαλιές προς τα καρέ του Διούδη. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο νεαρός μπακ ήταν... άλλος ποδοσφαιριστής. Με συνεχή τρεξίματα σε όλη την αριστερή πτέρυγα, κάτι στο οποίο τον βοήθησε και η είσοδος του Σαβιέρ που γι' ακόμα μια φορά μετακινήθηκε προς τον άξονα και άφησε την πλευρά. Ο «Ζάγα» επέδειξε σθένος τρέχοντας παντού για να καλύψει, για να μαρκάρει, να πιέσει, να πέσει με δύναμη πάνω σε αντιπάλους του και ακόμα και τις στιγμές που θα μπορούσε να έχει προκληθεί κόπωση σε σώμα και μυαλό, δεν άφηνε το γκάζι και όσο μπορούσε, έφτανε στους χώρους που έπρεπε για να μην αφήσει κενά!

  • Ο Αλεξανδρόπουλος κατάλαβε αμέσως τι εστί ντέρμπι

Η κίνηση του Μπόλονι να βγάλει τον Σένκεφελντ, να γυρίσει στην άμυνα τον Κουρμπέλη και να βάλει δίπλα στον Μαουρίσιο τον Αλεξανδρόπουλο μπορεί αρχικά να προκάλεσε απορίες, όμως, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και με όσα έδειξε ο νεαρός χαφ, άπαντες παραδέχθηκαν πως o 18χρονος μέσος ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός στη μεσαία γραμμή. Με την παρουσία των Μαουρίσιο Κουρμπέλη στο πρώτο μέρος να περιορίζεται στα αμυντικά καθήκοντα με την τροπή που είχε πάρει το ματς και να είναι ολοφάνερη η αδυναμία προώθησης της μπάλας μπροστά, ο Αλεξανδρόπουλος μπήκε στο παιχνίδι και έδειξε ότι από την πρώτη στιγμή ήξερε που έπαιζε, για ποια ομάδα έπαιζε και πόση σημασία έχει το ντέρμπι.

Οι δικές του ενέργειες και το γεγονός πως έδειξε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό ακόμα και σε στιγμές που βρισκόταν υπό πίεση, καταφέρνοντας να βρει την σωστή και εύκολη πάσα για να μη χαθεί η κατοχή, έδωσε και περισσότερο χώρο στον Μαουρίσιο για να κινηθεί και να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Ο Αλεξανδρόπουλος ξεχώρισε τόσο για τις αντοχές του, όσο και για το θάρρος του. Έπεσε πολλές φορές στα πόδια των αντιπάλων του με φόρα για να διεκδικήσει την μπάλα κι αυτό έπρεπε να είναι ένα στοιχείο που όφειλαν οι «πράσινοι» να δείξουν από την έναρξη του αγώνα. Κέρδισε φάουλ, προκάλεσε προβληματισμό στους «ερυθρόλευκους» με τον θρασύ τρόπο που αγωνίστηκε και δικαίως ξεχώρισε μοχθώντας στη γενικότερη προσπάθεια του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα