Η καταραμένη διακοπή κι ο Πέδρο με τους λαγούς από το καπέλο!

Η καταραμένη διακοπή κι ο Πέδρο με τους λαγούς από το καπέλο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα στον Ολυμπιακό, στην αρχή ενός εξαιρετικά απαιτητικού προγράμματος.
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. |21+

Φτάσαμε λοιπόν στις 21 Νοεμβρίου για να δούμε το πρώτο ντέρμπι και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα, το μεταξύ τους απόψε στο Καραϊσκάκη!

Βλέπετε τα εκτός έδρας ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ αναβλήθηκαν για τις 16 Δεκέμβρη και για το…άγνωστο αντίστοιχα, το πρώτο προκειμένου να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ (1-0) και το δεύτερο γιατί δεν γίνονταν διαφορετικά, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του ΠΑΟΚ.

Σήμερα, όμως, το παιχνίδι θα γίνει, έστω κι αν ο Ολυμπιακός έχει την ατυχία, τρεις παίκτες του να έχουν βγει θετικοί σε κορονοϊό (Ελ Αραμπί, Χασάν, Σουρλής). Γενικά, ένα διάστημα πάρα πολύ δύσκολο για τον πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ελλάδας. Αρχικά με την εξωγηπεδική παραβατική συμπεριφορά των Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο, στη συνέχεια με την απίστευτη ήττα (2-5) στο φιλικό με τον Ατρόμητο μέσα στο Ρέντη, τον αρκούντως σοβαρό (όπως αποδείχθηκε και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις…) τραυματισμό σε εκείνο το ματς του Χολέμπας, τα κρούσματα κορονοϊού των απομονωμένων σε Αίγυπτο και Καμερούν (!) Ελ Αραμπί και Χασάν, τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Βαλμπουενά, αλλά και την παρατεινόμενη αδυναμία του Βινάγκρε να βοηθήσει επιτέλους μία φορά την ομάδα. Ούτε καν οι Αβραάμ και Μπρούνο (λόγω προβλημάτων υγείας) δεν είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς σήμερα-και καθίστε να δούμε τι άλλο θα προκύψει ακόμη!

Νομίζω ότι δύσκολα γινόταν να είχαν συμβεί χειρότερα πράγματα για τον Ολυμπιακό σε αυτή την καταραμένη διακοπή του πρωταθλήματος, από την Κυριακή το βράδυ που γύρισε η αποστολή της ομάδας από το Ηράκλειο, έως και χθες το βράδυ! Ας ελπίσουμε αυτή η απίστευτη γκαντεμιά να πάρει ένα τέλος απόψε, καθώς ξεκινάει για τον Ολυμπιακό ένα τρομερά επώδυνο πρόγραμμα, με τέσσερα μεγάλα παιχνίδια μέσα σε μόλις 12 ημέρες (δύο εντός έδρας, απόψε ΠΑΟ και Τετάρτη Σίτι, και άλλα δύο εκτός έδρας, Σάββατο Άρη, Τρίτη Μαρσέϊγ). Μιλάμε για δύο παιχνίδια στην Ευρώπη που εν πολλοίς θα κρίνουν την τύχη του στο Τσάμπιονς Λιγκ και για δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα, το ένα παραδοσιακό ντέρμπι και το άλλο μεταξύ των δύο ομάδων που τουλάχιστον σήμερα είναι μαζί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Για να είμαστε ρεαλιστές, το έργο του Μαρτίνς είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να βγάλει "λαγούς από το καπέλο" για να βοηθήσει αποτελεσματικά την ομάδα του. Εκτός από όλα τα άλλα, ο Σουντανί δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος και περίπου…12 διεθνείς του Ολυμπιακού έχουν επιστρέψει καταταλαιπωρημένοι από ταξίδια τους σε αυτή την καταραμένη διακοπή όχι μόνο στις πατρίδες τους, αλλά και σε…Τανζανία, Γουϊνέα Μπισάου, Μολδαβία, Κροατία, Καμερούν, Τόγκο, Μάλι κι Ουγγαρία!!!

Η αλήθεια είναι ότι ο Πέδρο ολόκληρη την περασμένη σεζόν έδειξε μία φοβερή ικανότητα να ανταποκρίνεται στις πολύ δύσκολες στιγμές. Έβρισκε τις σωστές λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Κάπως έτσι…

Όταν έχασε το καλοκαίρι για εφτά μήνες τον Φορτούνη με χιαστούς, κάλυψε το κενό του φέρνοντας από τα πλάγια σε ρόλο Νο 10 τον Βαλμπουενά.

Όταν έχασε ουσιαστικά για ένα τρίμηνο τον Βαλμπουενά, κάλυψε το κενό του άλλοτε με νέο σχηματισμό (4-3-3, με Καμαρά 10άρι) κι άλλοτε με τον Σουντανί στην ενδεκάδα.

Όταν έχασε τον Γκιγιέρμε για πάνω από ένα μήνα, κάλυψε το κενό του παίζοντας 4-4-2 με τον Σουντανί περιφερειακό κυνηγό.

Όταν έχασε και τον Ποντένσε με μεταγραφή, κάλυψε το κενό του φέρνοντας πίσω στα πλάγια τον Βαλμπουενά, με 10άρι τον Καμαρά.

Όταν ξαναέχασε τον Βαλμπουενά, κάλυψε το κενό του άλλοτε με τον Φορτούνη στα πλάγια κι άλλοτε με τον Λοβέρα (παρεμπιπτόντως, να ξέρετε ότι τον θεωρεί μελλοντικό διάδοχο του Ματιέ στον Ολυμπιακό).

Πάντοτε ο Πορτογάλος τεχνικός έδινε τις λύσεις, με καίριες επεμβάσεις-αποφάσεις. Πραγματικά περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα καταφέρει και τώρα, που νομίζω ότι βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή του στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς πρώτη φορά του τυχαίνει να χάνει ΜΑΖΙ και τον καλύτερο δημιουργικά παίκτη του, αλλά και τους δύο σέντερ φορ του! Και χάνει τον μεν πρώτο για έξι με εννιά παιχνίδια (!), τους δεν άλλους δύο μίνιμουμ για τρία. Κι όταν λέμε μίνιμουμ, εννοούμε υπό τις άριστες των συνθηκών, αν όλα πάνε τέλεια, κάτι προφανέστατα όχι εύκολο όταν μιλάμε για Αφρική.

Η μοναδική επιλογή που νομίζω ότι έχει ο Πέδρο είναι να πάρει σε αυτό το πολύ κρίσιμο και δύσκολο διάστημα ό,τι μπορεί από τον κάθε παίκτη του, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο. Από μία επέμβαση, έως ένα καλό σουτ! Από τον Σα, έως τον Βρουσάϊ!

Άσχετο: Και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και τον Κλάτενμπεργκ να φέρνει…εξυγιαντή διαιτητή από την Πορτογαλία, του Μέλο Περέϊρα ντε. Να σας θυμίσω ότι ο ίδιος, ο Ντίας, πέρσι στον ημιτελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ-Άρης είχε αφήσει τον Άρη με δέκα παίκτες σε όλο το β΄ ημίχρονο κι ότι τις προάλλες στο ΑΕΚ-Βόλσφμπουργκ είχε δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1327769463530401798

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.