Ολυμπιακός: Το ελαφρύ προβάδισμα του Φορτούνη έναντι του Σουντανί και οι δύο επιλογές διάταξης για το ντέρμπι

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το ελαφρύ προβάδισμα του Φορτούνη έναντι του Σουντανί και οι δύο επιλογές διάταξης για το ντέρμπι

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς με τις απουσίες που έχει με Βαλμπουενά, Χασάν και Ελ Αραμπί θα πρέπει να βρει ένα εναλλακτικό αγωνιστικό σχέδιο... δράσης. Ο ρόλος του Φορτούνη και τα δύο σχήματα...
Δεν είναι εύκολες οι συνθήκες με τις οποίες πάει στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός. Ίσως και να είναι το ντέρμπι από τα τελευταία χρονικά που έχει δώσει με τον Παναθηναϊκό με τις πιο σοβαρές απώλειες ever. Έξω οι Χασάν και Ελ Αραμπί με κορονοϊό, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της ομάδας με επιστολή στη FIFA και εκτός και ο Βαλμπουενά.
Άρα plan B ή και plan... C για τον Πέδρο Μαρτίνς. Σε αυτή τη φάση οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι ο Φορτούνης είναι ένα... κλικ πιο πάνω από τον Σουντανί για βασικός επιθετικός (στην περίπτωσή του θα είναι σαν false nine, ψευτοεννιάρι). Σε ένα 4-3-3 με Σα κίπερ, άμυνα με Ραφίνια αριστερό μπακ λόγω των θεμάτων του Χολέμπας και Ντρέγκερ δεξιά (ο Βινάγκρε για αριστερά πάντως δήλωσε ετοιμοπόλεμος στον προπονητή του αλλά είχε λίγες προπονήσεις το τελευταίο διάστημα και επίσης έμεινε εκτός). Κέντρο άμυνας με Σεμέδο και φαβορί Μπα έναντι του Σισέ. Κέντρο με Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκη και τους Μασούρα - Μπρούμα να πλαισιώνουν τον Φορτούνη.
Υπάρχει όμως και η εκδοχή του 4-2-3-1, αν και το 4-3-3 δείχνει επικρατέστερο. Εκεί όπου στο κέντρο θα ξεκινήσουν οι Καμαρά και Εμβιλά για να πάει ο Φορτούνης πίσω από τον Σουντανί ως δεκάρι. Σε όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να θυμίσουμε και να διευκρινίσουμε τα εξής. Ο Φορτούνης έχει σερί παιχνίδια από την Εθνική και θα πρεπει να του γίνει η σχετική διαχείριση αναγκαστικά ενώ ο Σουντανί έχει παίξει 19 λεπτά φέτος και ο έτερος διαθέσιμος φορ, ο Κάιπερς, μόλις 45 λεπτά. Για τον Βέλγο εξακολουθεί να είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί. Οι πιθανότητές του παραμένουν λιγοστές. Αουτσάιντερ για τα βασικά πλάνα δείχνουν και οι Λοβέρα / Ραντζέλοβιτς.
Να θυμίσουμε τους εκλεκτούς του Ολυμπιακού (23μελή αποστολή): Σα, Τζολάκης, Κρίστινσον, Ραφίνια, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Μπα, Σισέ, Πέπε, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας, Μπουχαλάκης, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Τσέλιος, Τιάγκο Σίλβα, Λοβέρα, Φορτούνης, Σουντανί και Κάιπερς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα