Βόλος: Η διατήρηση της αγωνιστικής ταυτότητας το μέλημα του Λόπεθ

Βόλος: Η διατήρηση της αγωνιστικής ταυτότητας το μέλημα του Λόπεθ

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Η διατήρηση της αγωνιστικής ταυτότητας το μέλημα του Λόπεθ

bet365

Ο τεχνικός του Βόλου στοχεύει να παρουσιάσει το σύνολό του με παρόμοια αγωνιστική ταυτότητα και ανάλογο μαχητικό πνεύμα και μετά τη διακοπή, παρά το προβλήματα που προκάλεσε η διασπορά του κορονοϊού.

Στον Βόλο ταλαιπωρήθηκαν τελευταία από τη διασπορά του κορονοϊού στην ομάδα, κάτι που οδήγησε στην αναβολή της αναμέτρησης με τον Αστέρα στην Τρίπολη πριν τη διακοπή της Super League Interwetten για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Δώδεκα ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός προπονήσεων, ωστόσο πλέον αναμένεται να επανέλθουν ενόψει της επανέναρξης των υποχρεώσεων. Μια επανέναρξη που θα βρει τον Βόλο στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς, κάτι που δεδομένα κρίνεται απολύτως ικανοποιητικό.

Ο Άνχελ Λόπεθ αναγκάστηκε να δουλέψει με αρκετά λιγότερους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις. Σίγουρα αν δεν προέκυπτε αυτός ο «σκόπελος» θα ήταν πολύ καλύτερα για τον ίδιο προκειμένου να εργαστεί με το σύνολο του ρόστερ στο διάστημα της διακοπής και να βελτιώσει πράγματα που ήθελε σε αμυντική και επιθετική λειτουργία. Ωστόσο, οι προπονήσεις με μικρά γκρουπ των έξι παικτών του έδωσαν τη δυνατότητα να επικεντρωθεί σε ατομικό επίπεδο και να μείνει ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε σε αυτές.

Το κύριο μέλημά του πάντως είναι η διατήρηση της αγωνιστικής ταυτότητας που έδειξε ο Βόλος από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι τη διακοπή. Δηλαδή τη διατήρηση της νοοτροπίας του νικητή και του μαχητικού πνεύματος που έχει ο ίδιος περάσει στο ρόστερ και που έκανε την ομάδα της Μαγνησίας να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός τεχνικός πέρα από αυτό είχε καταφέρει να πετύχει σε πολύ γρήγορο χρόνο και την ομοιογένεια μέσα σε ένα σύνολο πολλών νέων παικτών και όλο αυτό να αποδειχθεί και αποτελεσματικό με τους Βολιώτες να μαζεύουν από νωρίς πολύτιμους βαθμούς.

Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν το γκολ με τον Παναθηναϊκό

Το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες έμειναν εκτός προπονήσεων για μέρες λόγω κορονοϊού, αλλά και το ότι ο Βόλος όταν αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο επόμενο ματς που ακολουθεί θα έχει συμπληρώσει 23 ημέρες από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΛ, σίγουρα αποτελεί ένα ντεσαβαντάζ. Όμως στην ομάδα υπάρχει η πεποίθηση ότι οι απουσίες από τις προπονήσεις και το χρονικό διάστημα των τριών εβδομάδων δίχως αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν θα επηρεάσουν. Τόσο ο Λόπεθ όσο και το τεχνικό επιτελείο εκτιμούν πως ο Βόλος θα επιστρέψει με ανάλογη αγωνιστική φιλοσοφία και θα παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατός με μεγάλη όρεξη και πάθος για να το... πιάσει από εκεί που το άφησε πριν τη διακοπή.

Το... μυστικό, όπως έχουμε ξαναγράψει, ήταν τα πολύ καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης των παικτών του Βόλου, κάτι το οποίο πρόσεξε ιδιαιτέρως ο Λόπεθ με το τεχνικό του επιτελείο και τα αποτελέσματα φάνηκαν μέσα στο γήπεδο. Η διατήρηση αυτών των επιπέδων αποτελεί επίσης στόχο προκειμένου η ομάδα να παρουσιάσει την ίδια συμπαγή εικόνα που είχε στα επτά ματς πρωταθλήματος που έχει δώσει. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Λόπεθ θέλοντας να πετύχει τη συνοχή στην ομάδα του σε αυτά τα επτά παιχνίδια δεν άνοιξε πολύ το rotation. Χρησιμοποίησε συνολικά 20 παίκτες, αλλά κυρίως μια 15αδα ποδοσφαιριστών ήταν αυτή που... τράβηξε το κουπί, με τη σωστή δουλειά στη φυσική κατάσταση να παίζει σημαντικό ρόλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα