Ο Στάρτζεον του ΟΦΗ ήδη ξεπέρασε σε γκολ... εκείνον της Ξάνθης (vid)

Ο Στάρτζεον του ΟΦΗ ήδη ξεπέρασε σε γκολ... εκείνον της Ξάνθης (vid)

Gazzetta team
Ο Στάρτζεον του ΟΦΗ ήδη ξεπέρασε σε γκολ... εκείνον της Ξάνθης (vid)

bet365

Ο Πορτογάλος έχει βρει φέτος δίχτυα δύο φορές, πέρσι σκόραρε μόνο μία και μάλλον υπάρχει εξήγηση για τη μεγαλύτερη επιθετική του συγκομιδή
Ο Φάμπιο Στάρτζεον ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο περσινό πρωτάθλημα, χωρίς όμως τα νούμερά τους να είναι εντυπωσιακά. Σε 31 ματς με την Ξάνθη σημείωσε 1 γκολ και έδωσε 5 τελικές πάσες, επίδοση που ναι μεν δεν λογίζεται ως κακή, ούτε όμως και αντίστοιχη της εξαιρετικής. Ωστόσο ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είχε αυτό το «κάτι» που γίνονταν αισθητό. Φαίνονταν πως ήξερε μπάλα, μπορούσε να βοηθήσει ποικιλοτρόπως μία ομάδα και κέρδιζε συνεχώς πόντους.
Το καλοκαίρι, μετά τη λήξη των play out, επέστρεψε στην πατρίδα του και την Φεϊρένσε που ανήκε, όμως ύστερα από μερικές εβδομάδες επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ, αυτή τη φορά ως ελεύθερος. Οχι τόσο λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη ο Ρικάρντο Βαζ γιατί ούτως η άλλως βρίσκονταν στα υπ' όψιν, αν και η ατυχία που βρήκε τον συμπατριώτη του μάλλον... επίσπευσε τις διαδικασίες ώστε να γίνει κάτοικος Κρήτης.
Στις 27 Σεπτεμβρίου έπαιξε για πρώτη φορά με τον Ατρόμητο όταν και πέρασε ως αλλαγή στο 87', από τον πάγκο ήρθε και στο ματς της Τούμπας (στην ανάπαυλα) και έκτοτε μονιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα των Κρητικών. Ο απολογισμός του στα τέσσερα παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός, όπως και αθροιστικά στα 6 του με τον ΟΦΗ, είναι 2 γκολ σε μόλις 6 τελικές, αφού σκόραρε στο 37' του 2-2 με τον Παναθηναϊκό και στο 6' της ήττας με 2-1 από την ΑΕΚ.
Θέλετε να τα θυμηθούμε; Κόντρα στους «πράσινους» πήρε μέσα από το «κουτί» το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Διούδη στο σουτ του Στάικου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Λίγες ημέρες μετά στο ΟΑΚΑ, την «υποδέχθηκε» ύστερα από απομάκρυνση της άμυνας των γηπεδούχων σε σέντρα του Μπαλογιάννη και από το όριο της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ.
Δηλαδή και τα δύο του τέρματα ήταν επί της ουσίας σεντερφορίσια και μάλλον εκεί «κρύβεται» η απάντηση στο γιατί έχει ήδη φέτος περισσότερα τέρματα από ότι σε ολόκληρη την περασμένη χρονιά.
Ο Γιώργος Σίμος τον χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον ως δεύτερο στράικερ στο πλευρό του Γιάννου, ενώ και όσες φορές επί χάρτου ξεκινά στα άκρα, συγκλίνει και πατά περιοχή.
Στον αντίποδα την περασμένη χρονιά τον βλέπαμε, τις περισσότερες φορές, στη γραμμή ως ακραίο, αν και κυρίως στις αρχές της περιόδου εναλλάσσονταν σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής τριάδας.
Πάντως τυχαίο ή μη, ίσως το καλύτερό του ματς με την Ξάνθη το έκανε σε μία από τις λιγοστές φορές που ξεκίνησε στο «9» και πιο συγκεκριμένα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης τον Σεπτέμβριο του 2019. Τότε οι Θρακιώτες είχαν παραταχθεί με εκείνον στην κορυφή της επίθεσης και τους Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς, Εντουάρντο πίσω του. Στο 19' «έφτιαξε» το γκολ του Τζουρίσκοβιτς που άνοιξε το σκορ και στο 55' με προβολή, σε στατική μπάλα, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, που τελικά κέρδισε 2-1.
Ετσι ο Πορτογάλος σε 418 αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα του ΟΦΗ έχει βρει δίχτυα δύο φορές με μόνο 6 τελικές, ενώ σε 2.552' που τον αγωνίστηκε πέρσι με την Ξάνθη σημείωσε μόλις 1 και έκανε πολύ λίγες τελικές(25). Η διαφορά ίσως έγκεινται στον ρόλο που έχει πια μέσα στο γήπεδο και η θέση του «δεύτερου» φορ δείχνει να του ταιριάζει καλύτερα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα