ΑΕΚ: Οι Γκαρσία - Τάνκοβιτς και οι επιστροφές στο κέντρο που λύνουν τα χέρια του Καρέρα

ΑΕΚ: Οι Γκαρσία - Τάνκοβιτς και οι επιστροφές στο κέντρο που λύνουν τα χέρια του Καρέρα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι Γκαρσία - Τάνκοβιτς και οι επιστροφές στο κέντρο που λύνουν τα χέρια του Καρέρα

bet365

Οι Γκαρσία και Τάνκοβιτς που θα έχουν την ευκαιρία να συνυπάρξουν στην ενδεκάδα της ΑΕΚ μετά τη διακοπή και οι επιστροφές των Σιμάνσκι, Σιμόες και Γαλανόπουλου που δημιουργούν... ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Καρέρα.

Η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό, ωστόσο φαίνεται πως σιγά - σιγά η κατάσταση εκτονώνεται και στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο ευελπιστούν, ανάλογα και με τα αποτελέσματα των νέων τεστ της Δευτέρας, πως μέχρι την Τετάρτη το ρόστερ στην πλειοψηφία του θα είναι διαθέσιμο για προπόνηση στα Σπάτα. Ο Μάσιμο Καρέρα δεν είχε τη δυνατότητα σε αυτή τη διακοπή να δουλέψει και να βελτιώσει πράγματα στην ανασταλτική λειτουργία και στην επιθετική ανάπτυξη λόγω των πολλών απουσιών που προέκυψαν, ωστόσο το καλό νέο είναι ότι από την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει όλα τα «όπλα» του. Κάτι που δεν είχε την ευκαιρία να πράξει από το ξεκίνημα της σεζόν με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε.

Η ΑΕΚ με Λιβάι Γκαρσία και Μουαμέρ Τάνκοβιτς στην ενδεκάδα

Ένα από αυτά αφορούσε και τον Λιβάι Γκαρσία. Ο 23χρονος εξτρέμ στα λίγα παιχνίδια που πρόλαβε να αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα πριν τον τραυματισμό του στο Περιστέρι έδειξε ότι με την προσθήκη του η ΑΕΚ φαίνεται να βρήκε τα στοιχεία που της έλειπαν από τα άκρα. Έναν κλασικό εξτρέμ δηλαδή με ταχύτητα και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός που θα μπορεί και να συγκλίνει προς τα μέσα, να βγάζει ασίστ και γκολ. Αν προέκυψε κάτι θετικό από την κακοτυχία της βαριάς θλάσης του Γκαρσία στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είχε να κάνει με την προσθήκη του Μουαμέρ Τάνκοβιτς την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, κάτι που ουσιαστικά δυνάμωσε την Ένωση ακόμη πιο πολύ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Πλέον με την επιστροφή του Γκαρσία, όχι μόνο ο Καρέρα, αλλά και όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ περιμένει να τους δει μαζί στην ενδεκάδα στο προσεχές μέλλον.

Γκαρσία και Τάνκοβιτς θα βρεθούν μαζί στην ενδεκάδα

Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η συνύπαρξή τους στο αρχικό σχήμα της Ένωσης. Η λογική λέει πως όταν αυτό συμβεί θα δούμε τον Τάνκοβιτς στο αριστερό άκρο και τον Γκαρσία στο δεξί, παίζοντας με το... ανάποδο πόδι που θα τους βοηθάει να συγκλίνουν και να δίνουν στην ΑΕΚ όσα δεν έπαιρνε από τα άκρα. Πρόσφατα πάντως ο πρώην προπονητής τους στην Αλκμάαρ, Τζον Φαν ντεν Μπρομ μιλώντας στο gazzetta.gr είχε εκφράσει και μια διαφορετική άποψη για την αξιοποίησή τους στο ίδιο σχήμα. «Αν θες να έχεις και τους δύο στην ενδεκάδα και να τους εκμεταλλευτείς απόλυτα τότε νομίζω πως ο Γκαρσία παίζει στην αριστερή πτέρυγα και ο Τάνκοβιτς πίσω από τον επιθετικό», είχε τονίσει ο νέος -εδώ και μερικές ημέρες- τεχνικός της Γκενκ, υποστηρίζοντας πως το πλεονέκτημα του Γκαρσία, δηλαδή η ταχύτητά του, αποκτά μεγαλύτερη δυναμική στην αριστερή πλευρά καθώς δεν αναγκάζεται να... κόβει προς τα μέσα, τη στιγμή που ο Τάνκοβιτς έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να παίξει και πίσω από τον επιθετικό.

Οι επιστροφές στο κέντρο ανοίγουν το φάσμα των επιλογών στον Καρέρα

Εκτός από την επιστροφή του Γκαρσία πάντως, με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων ο Καρέρα θα έχει έναν ευχάριστο (πλέον) «πονοκέφαλο» στον χώρο της μεσαίας του γραμμής. Κι αυτό γιατί από το ξεκίνημα της σεζόν δεν μπορούσε να υπολογίζει τον Κώστα Γαλανόπουλο, αλλά και τον Ντάμιαν Σιμάνσκι, ενώ στη συνέχεια τέθηκε νοκ-άουτ και ο Αντρέ Σιμόες. Η ΑΕΚ λόγω του βάθους του φετινού της ρόστερ είχε λύσεις, αυτές των Νένταντ Κρίστιτσιτς και Γεβχέν Σάκχοφ, οι οποίοι όμως αναγκάστηκαν να βγάλουν έξι συνεχόμενα παιχνίδια Πέμπτη - Κυριακή μέσα σε διάστημα 18 ημερών παίζοντας κατά σειρά με ΠΑΟΚ, Μπράγκα, ΠΑΣ Γιάννινα, Λέστερ, ΟΦΗ και Ζόρια! Αμφότεροι βέβαια τα πήγαν εξαιρετικά, δίνοντας τα πάντα, παρότι είχαν φτάσει στα... κόκκινα.

Πλέον ο Καρέρα θα... προβληματίζεται ευχάριστα για το ποιους θα χρησιμοποιήσει στον άξονα καθώς ήδη ο Γαλανόπουλος επέστρεψε, ενώ έτοιμοι είναι τόσο ο Σιμάνσκι όσο και ο Σιμόες. Φυσικά οι δύο πρώτοι θα ενταχθούν ομαλότερα λόγω της μεγάλης απουσίας τους, ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός πλέον θα έχει άνεση κινήσεων στις επιλογές του στο κέντρο. Σε όποιον από τους τρεις σχηματισμούς που χρησιμοποιεί κι αν καταλήγει, δηλαδή είτε σε 4-3-3, είτε σε 4-2-3-1, είτε σε 3-5-2, λαμβάνοντας υπόψιν και την παρουσία του Πέτρου Μάνταλου που χρησιμοποιείται πλέον στον άξονα, όπου αποδίδει πολύ καλύτερα, ο Καρέρα θα έχει τη δυνατότητα να κάνει πιο επιθετικογενές ή πιο αμυντικογενές το κέντρο του, ανάλογα με τα πρόσωπα και τη φιλοσοφία που επιλέγει.

Οι επιστροφές των Σιμάνσκι, Σιμόες και Γαλανόπουλου στο κέντρο

Επίσης η παρουσία του Σιμόες ή του Σιμάνσκι στο «6» με τα τρεξίματα που διαθέτουν θα απελευθερώσουν παίκτες όπως ο Κρίστιτσιτς και ο Σάκχοφ προκειμένου να μην επικεντρώνονται μόνο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και να πατάνε περιοχή, κάτι που μπορούν να το κάνουν και που θέλει και ο Καρέρα στην επιθετική ανάπτυξη.

Αλλά και όταν προκύπτουν απουσίες πάλι δεν θα υπάρχει μεγάλη ανησυχία λόγω των αρκετών διαθέσιμων επιλογών. Για παράδειγμα ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΛ την επόμενη Κυριακή, έχει δηλωθεί να εκτίσει την τιμωρία του από τις τέσσερις κίτρινες που συμπλήρωσε ο Κρίστιτσιτς ενώ ο Σάκχοφ απουσιάζει πάνω από μία βδομάδα με κορονοϊό και μέσα στις επόμενες μέρες θα φανεί σε τι κατάσταση είναι με την επιστροφή του στις προπονήσεις. Γενικότερα ο Καρέρα αν δεν προκύψουν νέες... αναποδιές θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τις πραγματικές δυνατότητες του κιτρινόμαυρου ρόστερ, το οποίο από τη μέση και μπροστά διαθέτει ποιότητα και επιλογές που πρέπει να εκμεταλλευτεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα