Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι προβλέψιμα…υπέροχος, καλός και...όχι καλός!

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι προβλέψιμα…υπέροχος, καλός και...όχι καλός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta τον Ολυμπιακό της τριετίας του Πέδρο Μαρτίνς!

Μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, ο Ολυμπιακός αν μη τι άλλο είναι…προβλέψιμος. Περιμένεις και σε γενικές γραμμές ξέρεις τι θα σου δώσει. Χωρίς βεβαίως αυτό, το προβλέψιμο, να είναι υποχρεωτικά μειονέκτημα. Πολύ απλά, γιατί συνήθως σου δίνει ωραία πράγματα.

Ας δούμε τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς στην Ευρώπη!…

ΥΠΕΡΟΧΟΣ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ η, του Γιουρόπα Λιγκ! Έξι παρτίδες έχει δώσει κι έχει κερδίσει και τις έξι! Με 12 παιχνίδια στα οποία έχει 10 νίκες και δύο ισοπαλίες (και τις δύο εκτός έδρας). Αποκλείοντας κατά σειρά Λουκέρνη Ελβετίας, Μπέρνλι, Βιτόρια Πλίζεν, Μπασάκσεχιρ, Κράσνονταρ κι Ομόνοια. Στο Καραϊσκάκη τις νίκησε όλες, με σκορ από δύο έως τέσσερα γκολ διαφορά!!!

ΚΑΛΟΣ στην έδρα του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ένα σύνολο 10 αγώνων έχει τέσσερις νίκες (με Μίλαν, Μαρσέϊγ, Ερυθρό Αστέρα, Ντουνταλάνζ), τέσσερις ισοπαλίες (με Τότεναμ, Μπέτις, Γουλβς, Ντινάμο Κιέβου) και δύο ήττες, και τις δύο οριακές, «στο γκολ» (από Μπάγερν κι Άρσεναλ). Καμία από τις ισοπαλίες και τις ήττες δεν μπορεί να θεωρηθεί γκέλα, λόγω της δυναμικότητας των ομάδων.

ΟΧΙ καλός εκτός έδρας πάντα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ,, αλλά και στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, το διπλό στην Άρσεναλ (κι έχει και μία δεύτερη νίκη, στην Ντουντελάνζ). Στα υπόλοιπα εννιά παιχνίδια του έχει εννιά ήττες (από Μπάγερν, Σίτι, Τότεναμ, Πόρτο, Μίλαν, Μπέτις, Ντινάμο Κιέβου, Γουλβς, Ερυθρό Αστέρα). Στις έξι δεν σκόραρε καν. Τουλάχιστον στο Βελιγράδι, κάτι έπρεπε να πάρει.

Ας δούμε, όμως, τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς και στην Ελλάδα!

Και δη πρώτα στο πρωτάθλημα…

ΑΡΙΣΤΟΣ στα εντός έδρας παιχνίδια του με τις μικρότερες ομάδες, όλες τις άλλες πλην των τριών παραδοσιακών αντιπάλων του. Δεν έχει φέρει ούτε ισοπαλία με Άρη, ΟΦΗ, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα, ΠΑΣ, Παναιτωλικό, Λαμία, Βόλο, Απόλλωνα, Ξάνθη, Πανιώνιο, Λεβαδειακό.

ΜΕ ΓΚΕΛΕΣ στα εκτός έδρας παιχνίδια του με τις ίδιες ομάδες. Έχει ήττα από τον ΟΦΗ, δύο ισοπαλίες στην Ξάνθη κι ισοπαλίες στο Βόλο, στον Πανιώνιο και στον ΠΑΣ.

ΣΤΑ εντός έδρας ντέρμπι, δυσκολεύεται περισσότερο με τον Παναθηναϊκό (δύο νίκες, η μία πολύ δύσκολη, και μία ισοπαλία) παρά με την ΑΕΚ (τρεις νίκες)!Στα εκτός έδρας ντέρμπι έχει από μία νίκη και δύο ισοπαλίες και με την ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό!

ΚΟΝΤΡΑ στον ΠΑΟΚ έχει καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας (δύο νίκες και μία ήττα), παρά εντός έδρας (μία ισοπαλία και δύο ήττες)!

Στο Κύπελλο…

ΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ και τις δύο σεζόν κόντρα στη Λαμία, φέρνοντας ισοπαλίες στα πρώτα εκτός έδρας ματς. Στη συνέχεια, στη ρεβάνς εντός έδρας, τη μία αποκλείστηκε και την άλλη προκρίθηκε με δυσκολία.

ΣΤΑ ντέρμπι, πέρσι που προκρίθηκε, ήταν αλάνθαστος, αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ και παίρνοντας το Κύπελλο στον τελικό από την ΑΕΚ.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Πέδρο. Εύκολα «διαβάζεις» τα αποτελέσματα του. Εξίσου εύκολα διαβάζεις και τον τρόπο παιχνιδιού του. όχι όμως κι εύκολο να τον αντιμετωπίσεις, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, ακόμη και στην Ευρώπη, όπου κοντράρει κάθε αντίπαλο στα ίσια-οι πολλές ήττες ποτέ δεν είναι καλές, αλλά ας προσέξουμε ότι σε όλες ήταν διεκδικητικός έως το τέλος: στο Μάντσεστερ έχανε 0-1 έως το 81’, στην Πόρτο έχανε 0-1 έως το 85’, στην Μπάγερν έχανε 0-1 έως το 89’, με την Τότεναμ ήταν 2-2 έως το 73’, στο Βελιγράδι ήταν 1-1 έως το 87’, στο Μιλάνο κέρδιζε έως το 70’, οι δε ήττες του σε Γουλβς, Κίεβο και Μπέτις ήταν όλες με 0-1.

Είναι σαφές ότι αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς είναι το ένα κλικ, κυρίως στους εκτός έδρας αγώνες. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι σε μία ομάδα που δουλεύεται για τρίτο συνεχόμενο χρόνο, αυτό το κλικ πρέπει να έρθει. Για να είμαστε ειλικρινείς, σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, που μετράει ήδη 11 αγώνες, κάπου το ένα πέμπτο της χρονιάς δηλαδή, ακόμη αυτό το κλικ δεν το έχουμε δει.

Υπάρχει, ωστόσο, ακόμη πολύς χρόνος μπροστά. Στην Ευρώπη τρία παιχνίδια και δη τα δύο εντός έδρας με τις δύο πρώτες του ομίλου και το άλλο με την τελευταία του ομίλου. Και στο πρωτάθλημα πάρα πολλά παιχνίδια. Νομίζω ότι από αυτό τον Ολυμπιακό πρέπει να είμαστε απαιτητικοί. Με μέτρο, αλλά απαιτητικοί. Περιμένοντας να ανέβει ένα σκαλοπάτι τουλάχιστον φέτος.

Άσχετο: το αναβληθέν ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός πάει για τις 27 Δεκέμβρη, αν καταλαβαίνω σωστά το πλάνο της Λίγκας. Μεταξύ δηλαδή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1327280064682102784

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.