Σένκεφελντ: Ένας... βράχος για πάντα στον Παναθηναϊκό!

Σένκεφελντ: Ένας... βράχος για πάντα στον Παναθηναϊκό!

Νίκος Μαρούδας
Σένκεφελντ: Ένας... βράχος για πάντα στον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2023 και δεδομένα θα κλείσει μια πενταετία στο «τριφύλλι» στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του! Από το ποδήλατο με το οποίο πήγαινε στο προπονητικό της Φέγενορντ, μέχρι την Μελβούρνη και την Αθήνα!
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Πορτογαλία - Γαλλία. |21+

Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έως το 2023 θα είναι ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός θα συνεχίσει να ηγείται της αμυντικής γραμμής του «τριφυλλιού», έχοντας ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων στο Κορωπί.

Ωστόσο, μέχρι να τα καταφέρει να φτάσει σε ένα τόσο υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο, μόνο εύκολα δεν πέρασε στη καριέρα του ο Σένκεφελντ. Γεννημένος στις 28 Αυγούστου 1991, ο 29χρονος πλέον κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού στη πόλη Ντεν Χοόρν της Ολλανδίας, έκανε τα πρώτα ουσιαστικά ποδοσφαιρικά του βήματα στη Φέγενορντ με αρκετές δυσκολίες...

Με ποδήλατο, τρένο και τραμ ως το γήπεδο και το πρώτο... συμβόλαιο!

Όπως κάθε παιδί, έτσι και ο Μπαρτ Σένκεφελντ, είχε ένα μεγάλο όνειρο. Να καταφέρει να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο ως ποδοσφαιριστής. Στον δρόμο αυτόν γνώριζε πως οι δυσκολίες θα είναι περισσότερες από τις ευκολίες. Κι αυτές άρχισαν με το... καλημέρα κι αφού το 1997 η Φέγενορντ τον έκανε δικό της από την τοπική ομάδα της πόλης που γεννήθηκε.

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός για να κυνηγήσει το μεγάλο του όνειρο, έπρεπε καθημερινά να κάνει μια απόσταση 25 λεπτών με το αμάξι, κάτι παραπάνω από 1 ώρα και 20 λεπτά, αλλάζοντας δύο Μέσα! Ο νεαρός, τότε, Σένκεφελντ όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ξεκινούσε από το σπίτι του με το ποδήλατό του μέχρι τον σταθμό του τρένου. Εκεί έπαιρνε το τρένο προς Φέγενορντ, αλλά έπρεπε να αλλάξει και να πάρει το τραμ ώστε να φτάσει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Όλα αυτά για να βρεθεί κοντά στους φίλους του, στους νεαρούς συμπαίκτες του και στις ακαδημίες της ιστορικής ομάδας της Ολλανδίας με έναν και μοναδικό στόχο. Την εξέλιξη και την προοπτική του πρώτου συμβολαίου και της πρώτης ομάδας.

Αυτό ήρθε μια δωδεκαετία μετά την πρώτη του μέρα στις ακαδημίες του συλλόγου κι αφού δούλεψε σκληρά. Στις 7 Ιανουαρίου 2010 υπέγραψε το πρώτο του διετές συμβόλαιο με τον σύλλογο και ντεμπούταρε την ίδια σεζόν σε ένα παιχνίδι με την Ντεν Χαάγκ.

Μίχελ Βάλκε, ο δικός του ήρωας!

Όπως κάθε παιδί που τα καταφέρνει να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, έτσι κι ο Σένκεφελντ, είχε τον δικό του... ήρωα. Ο Μίχελ Βάλκε, ήταν ο προπονητής του έμπειρου πλέον στόπερ στις ακαδημίες της Φέγενορντ κι εκείνος που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν κρύβει πως τον βοήθησε περισσότερο από κάθε άλλον για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Ο 61χρονος πλέον τεχνικός, είχε τον Σένκεφελντ μέχρι το 2007 όταν και σταμάτησε να εργάζεται στο σύλλογο της Ολλανδίας. Έχοντας κάνει κι ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής μια αρκετά καλή καριέρα μπορούσε να βοηθήσει όπως έπρεπε τον 29χρονο κεντρικό αμυντικό. Η εξέλιξή του στα χέρια του Ολλανδού προπονητή ήταν τέτοια, που μόλις σε ηλικία 14 ετών ο Σένκεφελντ έγινε αρχηγός της Εθνικής του ομάδας Κ15!

Ο δανεισμός, οι μεταγραφές και τα προβλήματα στο γόνατο

Το 2011 ήρθε ο δανεισμός του από την Φέγενορντ στην Εξέλσιορ, όπου επί της ουσίας έκανε και τα πρώτα σοβαρά επαγγελματικά βήματα. Εκείνη η χρονιά του έφερε και την μεταγραφή στη Χέρακλες. Μετά λοιπόν από 15 ολόκληρα χρόνια στη Φέγενορντ, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

Στη Χέρακλες ένιωσε πραγματικά πολύτιμος! Έκανε δύο γεμάτες χρονιές (την δεύτερη και την τρίτη), με την Τσβόλε να τον βλέπει και να τον αποκτά το 2015, όμως κάπου εκεί αρχίζουν και τα προβλήματα στο γόνατο. Το μεγαλύτερο... αγκάθι στην καριέρα του Σένκεφελντ, αυτό το πρόβλημα στο γόνατο που τον επηρέασε αλλά δεν τον κράτησε πίσω.

Όπως δήλωσε λίγο καιρό αφού έφυγε από την Ολλανδία, ένας από τους λόγους που έψαξε κάτι καλύτερο για την καριέρα του ήταν το θέμα με το γόνατο. Το γεγονός πως στην ομάδα που βρισκόταν δεν θα μπορούσε να το προσέξει όπως θα ήθελε μέσω θεραπείας και καθημερινής δουλειάς...

Η Αυστραλία τον... απογείωσε ποδοσφαιρικά και σαν άνθρωπο!

Το 2017 λοιπόν παίρνει μια τεράστια απόφαση, μια απόφαση ζωής και κάνει το μεγάλο ταξίδι για την Αυστραλία! Ο Σένκεφελντ ήθελε να δοκιμαστεί όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και σαν άνθρωπος σε κάτι εντελώς ξένο από εκείνον. Η μακρινή Ωκεανία έμοιαζε ιδανικός προορισμός για τον ίδιο.

Όπως δήλωσε μετά από αρκετό καιρό στην Αυστραλία, εκεί κατάφερε να βρει τον εαυτό του. Να γνωρίσει καλύτερα τον άνθρωπο Μπαρτ και να δουλέψει πραγματικά μόνος του με τον εαυτό του. Αυτή η μεταγραφή τον ωρίμασε, του άνοιξε τους ορίζοντες και τον βοήθησε και στο θέμα με το πρόβλημα στο γόνατο. Όπως έχει πει, τα ταξίδια που έκανε στην Αυστραλία ήταν κάτι μαγικό για τον ίδιο, αφού κατάφερε να δει από κοντά τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας και τα πολλά αξιοθέατα.

Όσο για το γόνατο; Ο ίδιος έχει δηλώσει πως ανά πάσα στιγμή είχε κάποιον από πάνω του να δουλέψει μαζί του και να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαζόταν. Με λίγα λόγια ο Σένκεφελντ στην Αυστραλία τα δύο χρόνια που έμεινε έζησε έναν επίγειο... παράδεισο!

Η «εύκολη» και δεύτερη επιλογή ζωής, του Παναθηναϊκού

Το καλοκαίρι του 2019 η σελίδα της Αυστραλία είχε έρθει η ώρα να κλείσει για τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο ίδιος στα 28 του πλέον ήθελε να αναζητήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του, ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του και έναν νέο προορισμό. «Τότε ένας ατζέντης με πρότεινε στον Παναθηναϊκό και ο προπονητής με τον τεχνικό διευθυντή με ήθελαν αμέσως», ήταν τα λόγια του μετά την μεταγραφή του στο «τριφύλλι».

Όσον αφορά τώρα την δική του απόφαση να έρθει στον Παναθηναϊκό; Ο ίδιος είναι ξεκάθαρος και σε αυτό... «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα κι έχει οπαδούς σε όλη την Ελλάδα όπως ο Άγιαξ και η Φέγενορντ στην Ολλανδία, δεν ήταν δύσκολη η επιλογή μου να πάω εκεί, από την πρώτη στιγμή είχα καλό προαίσθημα», δήλωνε στην ίδια συνέντευξη.

Στην Ελλάδα ο Σένκεφελντ ζει ίσως ακόμα καλύτερα απ' ότι στην Αυστραλία. Κατάφερε να γίνει αμέσως ηγέτης της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού κι όπως φαίνεται η ζωή στη χώρα του αρέσει και δεν έχει σκοπό να φύγει άμεσα. Η ανανέωση της συνεργασίας του με το «τριφύλλι» δείχνει άλλωστε πως και οι «πράσινοι» σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να χάσουν τον έμπειρο Ολλανδό.

Αντίθετα, φαίνεται πως υπάρχει επιθυμία να χτιστεί κάτι καλό γύρω του. Ίσως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μετά από αυτή την ανανέωση να έχουν μπροστά τους μια μοναδική ευκαιρία για να δημιουργήσουν μετά από αρκετά χρόνια μια αρκετά δυνατή αμυντική γραμμή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα