Παναθηναϊκός: Ήταν ποδοσφαιρικά δίκαιο και έγινε πράξη!

Παναθηναϊκός: Ήταν ποδοσφαιρικά δίκαιο και έγινε πράξη!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ήταν ποδοσφαιρικά δίκαιο και έγινε πράξη!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ανανέωση του συμβολαίου στον Μπαρτ Σένκεφελντ από τον Παναθηναϊκό.

Η ποδοσφαιρική λογική αναφέρει το εξής: Για να φτάσεις σε ένα σημείο να έχεις ανταγωνιστική ομάδα με την πάροδο του χρόνου όταν το μπάτζετ σου είναι πραγματικά χαμηλό, όπως συμβαίνει στον Παναθηναϊκό, θα πρέπει τους καλούς ποδοσφαιριστές, τους ηγέτες κάθε γραμμής, να τους κρατάς και παράλληλα να τους επιβραβεύεις(στα όρια του οικονομικά λογικού και όχι με... τρέλες και υπερβάσεις τύπου Μακέντα ή Κουρμπέλη όταν το σύνολο δεν έχει πετύχει το παραμικρό), ώστε ο βασικός κορμός χρόνο με τον χρόνο να αναβαθμίζεται και η συνοχή, η χημεία να μεγαλώνει, να μην διαταράσσεται, να είναι προτέρημα και όχι πρόβλημα, όπως έγινε φέτος το καλοκαίρι με την απόκτηση δέκα νέων ποδοσφαιριστών.

Τους πραγματικά καλούς παίκτες πρέπει να τους διατηρείς στο έμψυχο δυναμικό σου, πόσω μάλλον όταν έχεις καταφέρει να τους αποκτήσεις από την αγορά των ελεύθερων, έναντι ενός πολύ μικρού συμβολαίου και αποτελούν τον ορισμό του... λαχείου!

Μία τέτοια περίπτωση είναι για τον Παναθηναϊκό ο Μπαρτ Σένκεφελντ.

Το καλοκαίρι του 2019 η επιμονή και το ρίσκο του Νίκου Νταμπίζα να κλείσει τον βασικό στόπερ της μεταγραφικής του αναζήτησης στα τέλη Αυγούστου, δικαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό. Με ένα συμβόλαιο που δεν ξεπερνούσε το ταβάνι των 200.000 ευρώ που είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο για την ενίσχυση από την διοίκηση του κλαμπ, ο τότε τεχνικός διευθυντής έντυσε στα πράσινα τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό, ο οποίος λόγω τραυματισμών βρέθηκε στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας, όπου κατάφερε να κάνει restart στην καριέρα του και να αποδείξει πως δεν είναι... τελειωμένος.

Ο Ολλανδός με το... καλημέρα έκανε την διαφορά στον Παναθηναϊκό, συμμάζεψε την εικόνα στο κέντρο της άμυνας και εκτός από τις ανασταλτικές του αρετές, είναι σημαντικός για κάθε προπονητή και για ακόμη έναν λόγο: Είναι άριστος με την μπάλα στα πόδια και μπορεί να ξεκινά το build up με ποιότητα και ευστοχία στις μεταβιβάσεις.

Ο Παναθηναϊκός δυσκόλεψε την ζωή του με το συμβόλαιο του Βέλεθ

Η διετής συμφωνία το καλοκαίρι του 2019, ήταν λογικό να ανοίξει τις συζητήσεις για νέο συμβόλαιο στο τέλος της περυσινής αγωνιστικής περιόδου. Στις αρχές του καλοκαιριού. Η συμφωνία των δύο πλευρών τελείωνε το καλοκαίρι του 2021, ο Παναθηναϊκός ήθελε πάση θυσία να κρατήσει τον παίκτη αλλά η μεταγραφή του Βέλεθ του δυσκόλεψε την ζωή.

Πως; Ο Ισπανός ήρθε στο Τριφύλλι από τον Άρη ως ελεύθερος και πήρε το μεγαλύτερο συμβόλαιο της αμυντικής γραμμής. Περίπου 350.000 ευρώ. Σχεδόν τα διπλάσια από τον Ολλανδό που ήταν ήδη στην ομάδα και είχε ολοκληρώσει μία εξαιρετική σεζόν με τα πράσινα. Αυτά τα θέματα παίζουν πάντα τον ρόλο τους και μάλιστα σημαντικό στα αποδυτήρια μίας ομάδας, στην ψυχοσύνθεση ενός ποδοσφαιριστή, στην διαπραγμάτευση για ένα νέο συμβόλαιο. Η πλευρά του Σένκεφελντ δεν θα δεχόταν με τίποτα λιγότερο, από την καλύτερη σύμβαση της αμυντικής γραμμής...

Ήθελε χρήματα ανάλογα της σημαντικότητάς του

Για αυτό από τις πρώτες κιόλας συζητήσεις, κάτι που είχαμε κάνει ξεκάθαρο στο gazzetta.gr, ο παίκτης ούτε τρελές απαιτήσεις είχε όπως λανθασμένα είχε διαρρεύσει, ούτε ζητούσε κάτι που δεν μπορούσε να γίνει, μετά και την αλλαγή στην πολιτική του συλλόγου σχετικά με το μπάτζετ και τα συμβόλαια που πήραν την... ανηφόρα. Ο παίκτης ήθελε ένα συμβόλαιο που θα δείχνει τον βαθμό επιρροής του στην αμυντική γραμμή, την σημαντικότητά του στο ρόστερ.

Προτεραιότητά του ήταν ο Παναθηναϊκός. Για αυτό και δεν μπήκε καν στην διαδικασία να συζητήσει τις κρούσεις από άλλες ελληνικές ομάδες και αν κάποια στιγμή θελήσει να φύγει από το Τριφύλλι, αυτό θα είναι μόνο είτε για μια μεγάλη ομάδα της πατρίδας του είτε για ένα πρωτάθλημα πρώτης ταχύτητας, όπως για παράδειγμα το γερμανικό.

Οι δύο πλευρές, λοιπόν, είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία τον Αύγουστο. Έμεναν, όμως, σημαντικές λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες που διευθετήθηκαν από τους ανθρώπους που μετά την φυγή του Ρόκα, έχουν αναλάβει τις δουλειές ενός τεχνικού διευθυντή υπό την... καθοδήγηση του Γιάννη Αλαφούζου. Έστω και με σημαντική καθυστέρηση.

Έκανε το αυτονόητο

Αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα και ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που πάντα είναι και το πιο δύσκολο επί των ημερών του Αλαφούζου. Έκανε το αυτονόητο. Το νέο συμβόλαιο στον Σένκεφελντ ήταν ποδοσφαιρικά δίκαιο και έγινε πράξη, καθώς ακόμη και στο φετινό τραγικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ο Ολλανδός αποτελεί όαση σοβαρότητας και σταθερότητας και είναι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος, σίγουρα μέσα στο Top 3...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.