«Αγαπητός αλλά και ευφυέστατος, ένας επιστήμονας του ποδοσφαίρου που έμαθε τον ΠΑΟΚ...»

«Αγαπητός αλλά και ευφυέστατος, ένας επιστήμονας του ποδοσφαίρου που έμαθε τον ΠΑΟΚ...»

«Αγαπητός αλλά και ευφυέστατος, ένας επιστήμονας του ποδοσφαίρου που έμαθε τον ΠΑΟΚ...»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει και σχολιάζει τα πρώτα επίσημα σχόλια από πλευράς ΠΑΟΚ για την επιλογή Γκαρσία ως προπονητή στην πρώτη ομάδα.

Λέμε, λέμε, λέμε και γράφουμε εμείς, σχολιάζει πολλά και διάφορα και ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ και όχι μόνο για τον προπονητή Γκαρσία που αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην ελληνική ποδοσφαιρική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Έχει μεγάλη αξία να δούμε και τι πιστεύει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον νέο προπονητή της ομάδας.

Χθες για πρώτη φορά ο αντιπρόεδρος Κυριάκος Κυριάκος μίλησε στο radioprimo.gr και αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ -εδώ και πολύ καιρό- να εκπονήσει το σχέδιο... ανέλιξης Γκαρσία μέχρι να φθάσει στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Προσέξτε... Δεν μίλησε με βάση το σήμερα. Απαρίθμησε όλα εκείνα τα στοιχεία που εδώ και χρόνια οδήγησαν τον ΠΑΟΚ να επενδύσει επάνω στον προπονητή Γκαρσία.

Είπε ο Κυριάκος...

«- Είναι αγαπητός για πολλούς και διαφορετικούς λόγους

- Είναι ευφυέστατος. Ξέρει πότε ακριβώς θα γυρίσει το τραπέζι και πότε θα καλμάρει

- Είναι επιστήμονας του ποδοσφαίρου. Είναι καθηγητής. Ήταν και σαν παίκτης. Βασίστηκε εκεί για να φθάσει να παίζει σε μεγέθη όπως η Ρεάλ, κάτι που με τα σωματικά του προσόντα μόνο, δεν θα μπορούσε να πετύχει.

- Έχει τεράστια γνώση του ποδοσφαίρου και ικανότητα να την μεταδώσει με τον δικό του τρόπο

- Ξέρει καλά τη δομή και τις ιδιαιτερότητες του Συλλόγου. Τα έμαθε όλα αυτά ερχόμενος εδώ ως ξένος.

- Πιστεύει πολύ στο ρόστερ και στους αγωνιστικούς στόχους που μπορούμε να πετύχουμε.

- Ξέρει καλά από διαχείριση παικτών όχι μόνο στις ακαδημίες αλλά και στους άνδρες με τα αποδυτήρια στα οποία έχει ζήσει. Εμείς τότε (εννοεί από το 2008-2012) είχαμε θηριοτροφείο και αυτός ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης».

Έτσι βλέπει ο ΠΑΟΚ τον Γκαρσία και επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά ισχύουν εδώ και χρόνια. Δεν προέκυψαν σήμερα για να δικαιολογηθεί η επιλογή του.

Ο Διονύσης Γιαννόπουλος που έφερε στην Ελλάδα τον Ουρουγουανό, τα επιβεβαίωσε πριν λίγες ημέρες: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που οργανώνεται τα τελευταία χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο και δημιουργεί μακροπρόθεσμα πλάνα, είχε επενδύσει στον Πάμπλο εδώ και έξι χρόνια. Ο Πουρλιοτόπουλος και ο Γκαγκάτσης τον στήριξαν απόλυτα στα πρώτα του βήματα, ενώ βοήθησε και η παρουσία του Τζακ Αγγελίδη. Οι Πουρλιοτόπουλος και Γκαγκάτσης πάντως, ήταν κομβικά πρόσωπα στην εξέλιξη του Πάμπλο. πάντα με την απόλυτη στήριξη της οικογένειας Σαββίδη και ειδικά των δυο γιων του. Και ο Γιώργος και ο Νίκος τον αγαπάνε και σε ανθρώπινο επίπεδο, πίστεψαν από την αρχή στην αξία του. Χαίρομαι που τους δικαίωσε».

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Γκαρσία είναι τώρα ο προπονητής του ΠΑΟΚ και βλέποντας μπροστά, καταλαβαίνουμε πόσο πολύ θα στηριχθεί από την ιδιοκτησία, την ΠΑΕ, όλο τον ΠΑΟΚτσήδικο Οργανισμό.

Για τον Γκαρσία λοιπόν και όλο αυτό το σχέδιο, άλλαξε προπονητή ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη περίοδο. Όλο αυτό προετοιμάζονταν και ήρθε η κατάλληλη στιγμή με την πρόταση της Παλμέιρας στον Φερέιρα, για να γίνει η αλλαγή.

Για τον Φερέιρα που ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ παραδέχεται: «Δεν ήταν κακός προπονητής. Είχε σχέδιο. Άργησε βέβαια να βρει τον τρόπο να το εφαρμόσει εδώ στην Ελλάδα. Ήθελε να γίνει ο ΠΑΟΚ ομάδα του Αμπέλ και όχι εκείνος προπονητής του ΠΑΟΚ. Αν ήταν κακός προπονητής θα τον διώχναμε. Αν τώρα δεν ήμασταν σίγουροι για τον Πάμπλο, δύσκολα θα παίρναμε τέτοια απόφαση για αλλαγή στα μέσα της χρονιάς. Τώρα όμως ξέρουμε ότι αυτό το ρόστερ μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα με αυτόν τον προπονητή».

Κάπως έτσι εξηγούνται όλα όσα έγιναν...

* Κλείνοντας, κάτι προσωπικό... Βλέπετε ότι γράφουμε για ποδόσφαιρο και σχολιάζουμε και ασχολούμαστε με πράγματα που αυτή την εποχή σίγουρα δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία μπροστά στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και ειδικά εδώ στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς δεν είμαστε αναίσθητοι. Με δυσκολία γίνεται ο τι γίνεται. Με πολλή προσπάθεια και με στόχο (όσο γίνεται) να δώσουμε την ευκαιρία στον φίλαθλο να ξεχαστεί από τα σοβαρά.

Από εκεί και πέρα όμως έρχονται και στιγμές που η ματαιότητα όλης αυτής της κατάστασης μας ξεπερνάει.

Χθες το απόγευμα έφυγε από τη ζωή ο φίλος και συμμαθητής μου Παύλος Δήμου.

Πήγε να αθληθεί όπως έκανε από πιτσιρικάς στη γειτονιά μας, στην Παναγία Φανερωμένη και υπέστη υπογλυκαιμικό επεισόδιο και ανακοπή καρδιάς. Ποιος; Ο Παύλος που ήταν ο πιο γερός, ο πιο δυνατός, ο πιο αθλητικός από όλους στο σχολείο και στην γειτονιά. Ο Παύλος που έπαιξε ποδόσφαιρο επαγγελματικά για τόσα πολλά χρόνια σε τόσες ομάδες και φυσικά συνέχιζε να είναι κοντά στον χώρο ως γενικός αρχηγός στον Μακεδονικό! Και «έφυγε» αυτός ο καταπληκτικός, καλόκαρδος και χαμογελαστός άνθρωπος. Από το πουθενά! Αφήνοντας πίσω δυο παιδιά που πολύ περισσότερο από εμάς τους φίλους του, θα βασανίζονται από το... πώς και το γιατί.

Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.