Παναθηναϊκός: Το όφελος της επαναφοράς του Χουάνκαρ

Παναθηναϊκός: Το όφελος της επαναφοράς του Χουάνκαρ

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Το όφελος της επαναφοράς του Χουάνκαρ

bet365

Ο Χουάνκαρ έχει προλάβει να παίξει ελάχιστες φορές φέτος με τον Παναθηναϊκό, όμως πλέον είναι έτοιμος να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Μπόλονι και να δώσει πράγματα στο αριστερό άκρο.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ο Ισπανός φουλμπακ είχε κάνει ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα στην εκτός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΛ, εκεί όπου ο Φεντερίκο Μακέντα είχε βάλει μπροστά από το πρώτο μέρος το «τριφύλλι» και είχε έρθει η απάντηση από τον Πινακά με γκολ στο φινάλε, σε μια σειρά κάκιστων αποτελεσμάτων για την τότε ομάδα του Ντάνι Πογιάτος που εν τέλει μέχρι και το πρώτο ματς του Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο, σημειώθηκε το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ της έλλειψης νίκης σε πέντε αγωνιστικές πρωταθλήματος.

Από εκείνο το ματς και στη συνέχεια στην εντός έδρας ήττα από τον Άρη, ο Χουάνκαρ είχε δείξει τα στοιχεία που διακρίνουν την αγωνιστική του συμπεριφορά. Ο ποδοσφαιριστής πήρε χρόνο και στο φιλικό της Πέμπτης στο Κορωπί απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ρουμάνο κόουτς για να δώσει πράγματα από το αριστερό άκρο της άμυνας... σε όλο το υπόλοιπο γήπεδο.

Ορμητικός και ταχύς

Ο Χουάνκαρ ήταν η μοναδική θετική νότα από εκείνο το παιχνίδι στην Λάρισα και προσπάθησε να βρει τρόπους και χώρους και κόντρα στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης.

Οι πρώτες του εμφανίσεις με την ομάδα ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο, με τον παίκτη να έχει φανερώσει τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε και την διάθεσή του για να παίξει και να βρει ρυθμό.

Επιβεβαίωσε τα περί ανάγκης να τρέχει στον χώρο και να παίρνει συνεχώς μέτρα φτάνοντας πολύ ψηλά στο γήπεδο, δίχως όμως να μειονεκτεί στο θέμα των επιστροφών.

Είχε αναλάβει όλη την πτέρυγα και το έκανε με ευκολία, επιδεικνύοντας και την αντοχή του. Τώρα, βέβαια, θα πρέπει να συνηθίσει σε μια συνεχή αγωνιστική κατάσταση για να το κάνει με μεγαλύτερη ευκολία έπειτα από το διάστημα που χρειάστηκε να μείνει εκτός.

Καλό πόδι για τα γεμίσματα

Απαραίτητο μεν, αλλά δεν σημαίνει ότι το έχουν όλοι και εννοείται ότι χρειάζεται και δουλειά. Ο Χουάνκαρ δείχνει να έχει ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του και στις στιγμές που πρέπει να γεμίσει προς την περιοχή ακόμα κι αν βρίσκεται πάνω σε κίνηση. Δεν θα χάσει ισορροπία και θα κάνει μπαλιά... απελπισίας γιατί κουράστηκε ή γιατί απλά θα την στείλει προς τα καρέ κι όπου βρεθεί. Θα ξέρει πως να χειριστεί την κατάσταση εκείνη τη στιγμή και είναι από τα κομμάτια που μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό.

Αν υπολογίσει κανείς ότι δημιουργικά δεν περνάει τίποτα από τον άξονα και τα πάντα πηγαίνουν στις πλευρές για να γίνει ευκαιρία για γκολ, το πόδι του Χουάνκαρ και η όρεξή του είναι στοιχεία που αυτή τη στιγμή μπορούν να συμπεριληφθούν στα «συν» για την ομάδα του Μπόλονι ενόψει της επανέναρξης την επόμενη εβδομάδα.

Θέλει προσοχή στη «μπούκα» στις διεκδικήσεις...

Το γεγονός πως έδειξε πόσο aggressive είναι ως ποδοσφαιριστής, θα μπορούσε να μπει και στα θετικά του και στ' αρνητικά του. Κρίνοντας από εκείνο το παιχνίδι με την ΑΕΛ και από φάσεις κόντρα στον Άρη, ο Χουάνκαρ φάνηκε πως δεν... χαμπαριάζει.

Έχει τη σωστή νοοτροπία δίχως να δειλιάζει στις διεκδικήσεις της μπάλας ή τις κόντρες με τον αντίπαλο, όμως, αυτό μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ σε ένα κομμάτι που δεν θα ευνοεί καθόλου τον Παναθηναϊκό. Απέναντι στους «βυσσινί» είχε πάρει κάρτα πριν καν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου λόγω δυναμικής μονομαχίας με αντίπαλο και το θέμα είναι ότι συνηθίζει να βάζει τα πόδια του στη φωτιά ακόμα κι η μπάλα δεν είναι στο 50-50 για να πάρει την κατοχή.

Αυτό, τη στιγμή που και ο Φακούντο Σάντσες από δεξιά συνηθίζει να «κιτρινίζεται», καθιστά αναγκαία την μεγαλύτερη προσοχή που θα πρέπει να επιδεικνύει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα