Παναθηναϊκός: Ο Χατζηγιοβάνης μαθαίνει να πειθαρχεί και ν' αντιδρά

Παναθηναϊκός: Ο Χατζηγιοβάνης μαθαίνει να πειθαρχεί και ν' αντιδρά

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Ο Χατζηγιοβάνης μαθαίνει να πειθαρχεί και ν' αντιδρά

bet365

Η κλήση του Εθνική Ελλάδας στο τμήμα ανδρών για πρώτη φορά ήρθε να επιβραβεύσει το τελευταίο πολύ καλό του διάστημα στον Παναθηναϊκό. Όμως, έρχεται και σαν αποτέλεσμα της μετάλλαξης του Τάσου Χατζηγιοβάνη που μεγάλωσε και... έμαθε.

Euro 2020 Play Off: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο 23χρονος εξτρέμ των «πράσινων» μέχρι πριν από λίγο καιρό είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» για λάθος λόγους, για λάθος πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, για καταστάσεις από τις οποίες ο Παναθηναϊκός «πληγωνόταν» στα παιχνίδια.

Από την αναμέτρηση με τη Λαμία και μετά, όταν η ομάδα του Μπόλονι πήρε την πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης βελτιώθηκε αρχικά σε επίπεδο πειθαρχίας, έπειτα σε αυτό της τακτικής και άρχισε να ξαναβγάζει θετική εικόνα στο χορτάρι.

Αυτό έκανε και τον Φαν'τ Σχιπ να τον καλέσει στην Εθνική Ανδρών σε αυτό το διάλειμμα των υποχρεώσεων των συλλόγων μέσα στον Νοέμβρη...

Αφήνει πίσω τον... παλιό Τάσο

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είναι και αισθάνεται άλλος άνθρωπος. Πράγμα απολύτως λογικό για την ηλικία του αλλά και για την ηλικία στην οποία ξεκίνησε να παίζει στο ανδρικό τμήμα του Παναθηναϊκού, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όπως ανέφερε και σε συνέντευξή του στο πιο πρόσφατο Match Programme του «τριφυλλιού» για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, έχει μάθει αρχικά να προσέχει περισσότερο τον εαυτό του και τις συνήθειές του. Θα καθίσει περισσότερο στο σπίτι και θα το κάνει με ευκολία. Ξεκάθαρο χαρακτηριστικό της αλλαγής που παρουσιάζει ένας άνθρωπος μεγαλώνοντας, αν και η δουλειά του επαγγελματία ποδοσφαιριστή το επιτάσσει λίγο περισσότερο λόγω της ανάγκης για συγκέντρωση, ηρεμία και σωστή εξωγηπεδική ζωή.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο μακρινή η εποχή που ο Τάσος Χατζηγιοβάνης λόγω και του πιο... νεανικού του μυαλού τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, φανέρωνε ... αδυναμία συγκέντρωσης και διαχείρισης καταστάσεων. Από τις υπερβολικές και ορισμένες αχρείαστες ενέργειες, στις αποφάσεις να μην κυνηγήσει μέχρι τέλους ορισμένες μεταβιβάσεις στις οποίες θα μπορούσε να φτάσει και γενικότερα χρειάστηκε να δουλέψει το κομμάτι της αντίληψης και της νοοτροπίας του στις ευκαιρίες που έπαιρνε.

Συγκέντρωση, ανάληψη ευθυνών, αντίδραση στο γήπεδο

Μεγαλώνοντας, αλλάζοντας, βιώνοντας τις δυσκολίες του Παναθηναϊκού και αποδεικνύοντας ότι «ατσάλωσε» τον χαρακτήρα του, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μαθαίνει να εμφανίζεται πειθαρχημένος. Με τα λάθη του στο γήπεδο, αλλά και με τα καλά του, που ειδικά τον τελευταίο καιρό είναι πάρα πολλά και τον οδήγησαν στην πρώτη του κλήση στην Εθνική Ελλάδας ανδρών από τον Φαν'τ Σχιπ.

Από τις ντρίμπλες που μπορεί να ήταν γεμάτες ρίσκο, την απώλεια της μπάλας και γενικότερα τις λανθασμένες αποφάσεις, τη... γκρίνια για τα πέναλτι και τα δάκρυα της απογοήτευσης, όπως αυτά μετά από ματς με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ στις αρχές του 2019, ο Χατζηγιοβάνης δείχνει ότι σταδιακά μαθαίνει συνεχώς. Κι όχι απλά μαθαίνει, αλλά τα κάνει κομμάτι του ποδοσφαιρικού κι όχι μόνο χαρακτήρα του, για να εμφανιστεί δυνατός.

Πέρα από τις συνηθισμένες, εκρηκτικές και καθ' όλα απειλητικές του κινήσεις από τις πτέρυγες προς την αντίπαλη περιοχή, ο 23χρονος άσος έχει αρχίσει να δείχνει πολύ περισσότερη προσοχή και στα αμυντικά του καθήκοντα. Βγάζει περισσότερο τσαγανό, αποφασίζει ν' αντιδράσει στα δύσκολα και να το δείξει στο γήπεδο, όπως το έχει κάνει στα τρία τελευταία παιχνίδια με την πράσινη φανέλα.

Έπειτα από τα λάθη με ΟΦΗ και Βόλο, μίλησε στην κάμερα με σοβαρότητα, απολογήθηκε στον κόσμο, έδειξε πόσο τον στεναχώρησε το αρνητικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού, ανέφερε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να παίζει και μετά το 90λεπτο και τα υπόλοιπα τα «είπε» όταν έπρεπε. Πολύ σωστός απέναντι στη Λαμία, γκολ νίκης απέναντι στον Απόλλωνα, ενώ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο παρά τα όσα δοκίμασε να κάνει, η μετριότητα του Παναθηναϊκού δεν βοήθησε εκείνον κι αυτός δεν κατάφερε να δώσει κάτι διαφορετικό.

Εδώ και έναν χρόνο έχει καταφέρει να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους «πράσινους» σε μια εξέλιξη που θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική για την ομάδα του, αλλά και για εκείνον που γνωρίζει τουλάχιστον που θα βρίσκεται μέχρι και το 2022... Τώρα, παίρνει την ευκαιρία του στην Εθνική ομάδα σε επίπεδο ανδρών και εκπληρώνει ακόμα ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό όνειρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα