Ο Φορτούνης (1ος σε ασίστ), ο Χασάν (1ος σε γκολ κι ασίστ) κι ο Μασούρας («στοίχημα»-κουβάς)!

Ο Φορτούνης (1ος σε ασίστ), ο Χασάν (1ος σε γκολ κι ασίστ) κι ο Μασούρας («στοίχημα»-κουβάς)!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη σημαντικότητα του διπλού του Ολυμπιακού κι επικεντρώνεται σε τρία πρόσωπα.

Αυτόματο Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Όχι, δεν είναι για να πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός για το διπλό του στην Κρήτη. Σίγουρα, όμως, είναι για να χαμογελάει.

Ο ΟΦΗ είχε πολλές απουσίες (αλλά και δύο επιστροφές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι του, με την ΑΕΚ…), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χάνει την ταυτότητα του ως μία από τις πραγματικά καλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο ίδιος ΟΦΗ που έκανε να φτύσουν αίμα ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα (1-0 το σκορ ως το 89’) κι η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (νίκη με γκολ στο 75’).

Πάνω απ΄ όλα, όμως, το θέμα για τον Ολυμπιακό ήταν ο ίδιος ο Ολυμπιακός! Για σκεφθείτε να μην κέρδιζε χθες. Και μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας-το κλίμα θα είχε βαρύνει. Κι η ψυχολογία θα ήταν κάτω. Για έναν Ολυμπιακό που θα συνέχιζε από τις αρχές της σεζόν χωρίς διπλό, για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά τις ήττες από την Πόρτο και την Σίτι και τις ισοπαλίες με την Ομόνοια και τον ΠΑΣ. Για έναν Ολυμπιακό τον οποίο θα ξεπερνούσε στη βαθμολογία ο ΠΑΟΚ.

Για όλα αυτά υπήρχε άγχος χθες στην ομάδα. Το τρίποντο έπρεπε να κατακτηθεί πάση θυσία. Ας ήταν χωράφι ο αγωνιστικός χώρος-άραγε γιατί δεν ήταν έτσι τις προάλλες στο ΟΦΗ-Παναθηναϊκός; Ας είχε προηγηθεί ταξίδι στο Μάντσεστερ και βαριά ήττα από τη Σίτι παρά τη μεγάλη προσπάθεια του β΄ ημιχρόνου. Ας καταλαβαίναμε όλοι ότι θα συναντούσε ‘σκληρή’ διαιτησία. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να περάσει. Δεν είδατε τον προπονητή, που όλη την ώρα πήγαινε πάνω κάτω στον πάγκο; Αν είχε φορέσει αυτό το jps, θα είχε καταγράψει ότι ο Πέδρο έκανε περισσότερα χιλιόμετρα ξέρω γω από τον Σεμέδο!

Υπό αυτές τις συνθήκες, το διπλό ήταν πραγματικά σημαντικό. Και στο τέλος μπορούσε να πάρει και θριαμβευτική μορφή, πρώτον εάν δεν υπήρχε τέτοια επιπολαιότητα από ορισμένους «ερυθρόλευκους» και δεύτερον εάν έμπαιναν νωρίτερα (κι όχι στο 76’ και στο 83’) ο Φορτούνης κι ο Ελ Αραμπί, αφού ο ΟΦΗ αναπόφευκτα μετά το εις βάρος του 0-1 βγήκε για να ισοφαρίσει κι άφησε χώρους. Κι ο Φόρτου με τον Αραμπί ήταν μανούλα σε τέτοιο παιχνίδι.

Για τον Φορτούνη νομίζω ότι σας είχα προϊδεάσει από χθες το πρωί. Ήμουν ξεκάθαρος ότι όσο και να έπαιζε, θα έκανε τη διαφορά. Και είδατε ότι την έκανε-στο 76’ μπήκε και στο 79’ με έναν…καλπασμό του είχε «πάρε βάλε» στον Μασούρα για το 2-0. Και στο 95’ έδωσε και δεύτερη πάσα για γκολ στον Καμαρά. Κι ενδιάμεσα πλαγιοκόπησε δύο φορές από αριστερά, απλά δεν πέρασε τη σωστή σέντρα.

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, ο Φόρτου είναι ο πρώτος σε ασίστ για τον Ολυμπιακό σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, με τρεις στο πρωτάθλημα, έχοντας παίξει 70 λεπτά με τον Ατρόμητο, τρία ημίχρονα με Αστέρα, ΠΑΣ κι Απόλλωνα κι 20 λεπτά χθες. Και έχει και το γκολ για το 1-0 με τον Αστέρα (τελικό 3-0). Οι δε ασίστ ήταν για την ισοφάριση στα Γιάννινα, για το 1-0 με τον Ατρόμητο και για το 2-0 χθες. Παρεμπιπτόντως, όσο έπαιξε χθες, έπαιξε, με εντολή του Πέδρο, από αριστερά κι όχι από τον άξονα.

Τέλος πάντων, τέτοια όπλα σαν τον Φορτούνη ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια, ειδικά σε μία σεζόν σαν την φετινή, να μην τα έχει ενεργά. Όταν φυσικά ο παίκτης κάνει όπως πρέπει τη δουλειά του, όπως σε γενικές γραμμές τον βλέπουμε να την κάνει.

Από εκεί και πέρα, για τον Χασάν, που πέτυχε πάλι ένα υπερπολύτιμο γκολ, τι να πω. Βαρέθηκα να γράφω όλες αυτές τις ημέρες μετά το παιχνίδι με τη Σίτι με δύο διαφορετικά κείμενα. Το πρώτο εδώ και το δεύτερο εδώ...

Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι σέντερ φορ που έχει ρέντα πρέπει να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερο. Κάπως έτσι, ο Αιγύπτιος όντας ενδεκαδάτος στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, με Ατρόμητο, Απόλλωνα και ΟΦΗ, κατέγραψε τέσσερα γκολάκια, όλα πολύτιμα: το δεύτερο στο 4-0 με τον Ατρόμητο, και τα δύο στο 2-0 με τον Απόλλωνα και το πρώτο στο 2-0 με τον ΟΦΗ. Από τα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, άλλωστε, παρότι έπαιζε μόνο ως αλλαγή μετά το 70 λεπτό, είχε φανεί πόσο θα βοηθούσε: ασίστ στο 3-0 με τον Αστέρα, ασίστ και στο 2-0 με τον Παναιτωλικό, ακυρωθέν γκολ στο 1-1 στα Γιάννινα.

Ο Χασάν αποδεικνύει δε σε κάθε παρουσία του ότι μπορεί να παίζει περισσότερο και στην Ευρώπη, όπου έχει συμμετοχές μόλις 30 λεπτά στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, παρότι αυτός έχει σκοράρει το μοναδικό και τόσο σημαντικό γκολ, το 1-0 με τη Μαρσέϊγ. Χθες εκτός από το γκολ είχε άλλη μία κεφαλιά-φαρμάκι που την έσωσε ο έμπειρος γκολκίπερ του ΟΦΗ κι είχε και μία άλλη σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει αλλά δεν πλάσαρε έγκαιρα και σωστά κι έτσι δεν εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Βάτερμαν. Θα μπορούσε αυτή τη φάση να κάνει και πάσα σε Καμαρά η, Μπρούμα, όπως θα μπορούσε και στην αρχή του ματς, που αστόχησε, να κάνει πάσα σε Βαλμπουενά η, Μπρούμα.

Γενικά, όμως, ήταν κινητικός, πέρασε τουλάχιστον τρεις ωραίες πάσες για να βγουν φάσεις σε επιθέσεις και αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού και γύρισε πίσω να βοηθήσει την άμυνα, με αποκορύφωμα μία στιγμή στην οποία βρέθηκε στην περιοχή του Σα (όχι σε κόρνερ η, φάουλ) και κάλυψε σαν στόπερ την μπάλα για να ακυρώσει επίθεση του ΟΦΗ. Απλά, από τον Αραμπί πρέπει να «κολλάει» τα καλά κι όχι π.χ. αυτές τις «τυφλές» πάσες προς τα πίσω που περισσότερο πρόβλημα δημιουργούν στην ομάδα παρά βοηθάνε-έκανε χθες μία κι ο Χασάν.

Παρεμπιπτόντως, ο Αιγύπτιος είναι πρώτος μέχρι στιγμής στον Ολυμπιακό σε συνδυασμό γκολ (πέντε) κι ασίστ (δύο), με συνολικά εφτά!

Και κάτι για τον Μασούρα. Στην ανάπαυλα χθες έπεφταν στοιχήματα για το ποιόν θα άλλαζε ο Μαρτίνς, για να βάλει τον Ελ Αραμπί η, τον Φορτούνη. Όλοι πόνταραν στον Έλληνα διεθνή, πρώτον γιατί όντως δεν είχε μεγάλη συμμετοχή επιθετικά και δεύτερον γιατί υπάρχει το παρελθόν των συχνών αλλαγών του στο ημίχρονο. Τελικά, όλοι έπεσαν στον κουβά!

Ο Μαρτίνς κράτησε τον Μασούρα, δεν έκανε καν αλλαγή στο ημίχρονο και δικαιώθηκε πανηγυρικά! Ο Μασού ήταν ο παίκτης κλειδί του Ολυμπιακού στο β΄ ημίχρονο. Και δεν είναι μόνο ότι κλείδωσε το τρίποντο με το δεύτερο γκολ, το οποίο σημειωτέον ότι ο ίδιος το ξεκίνησε, βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα από τον παίκτη του ΟΦΗ και κερδίζοντας την κεφαλιά προς τον Φορτούνη από το διώξιμο του Σισέ. Είναι κι ότι ακόμη και στο 1-0, στην ίδια φάση του γκολ του Χασάν, ο Μασούρας ήταν που σούταρε και έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή ο Ουές. Είναι κι ότι ξεκίνησε ωραίες αντεπιθέσεις, ότι έκλεψε μπάλα από τον γκολκίπερ κι έδωσε ασίστ στον Χασάν, στη χαμένη ευκαιρία του φορ, αλλά και ότι ήταν πολύ μαχητικός σε όλο το ματς.

Έχει τις αδυναμίες του, πρέπει να βελτιώσει τα κοντρόλ του (με το που έκανε το καλό κοντρόλ, σκόραρε), γενικά να μην χάνει εύκολα μπάλες, αλλά πισεύω ότι με την επιστροφή του στα γκολ (μόνο στην πρεμιέρα είχε σκοράρει φέτος) θα πάρει τα πάνω του και θα αρχίσει πάλι να βοηθάει σε αυτό το κομμάτι, πολύ απλά γιατί την έχει την ικανότητα να μπαίνει στη φάση. Προφανώς επειδή ήταν άσφαιρος εδώ και καιρό είχε χάσει λίγο την ψυχολογία του, όπως φάνηκε και σε μία φάση πριν το 2-0, που δεν σούταρε και επέλεξε πάσα, όμως αυτό το γκολ θα τον βοηθήσει.

Κι έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός και τα γκολ του Μασούρα-να θυμίσω ότι πέρσι είχε βάλει 11 σε όλες τις διοργανώσεις κι ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας…

Άσχετο: Τώρα, για τα…άλλα, καλά μυαλά!..

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.