Έτσι και σήμερα ο Φορτούνης μπορεί να κάνει τη διαφορά…

Έτσι και σήμερα ο Φορτούνης μπορεί να κάνει τη διαφορά…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον σημαντικό αγώνα του Ολυμπιακού στην Κρήτη , κάνοντας κι ορισμένες παρατηρήσεις.

Το Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ παίζει εδώ! Κορυφαίες online αποδόσεις |21+

Πώς τα φέρνει καμιά φορά το ποδόσφαιρο. Τελευταία φορά ξέρετε πότε έκανε διπλό ο Ολυμπιακός; Στο τελευταίο παιχνίδι του με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, στις 15 του περασμένου Ιουλίου, 3-1 τον ΟΦΗ για τα πλέϊ οφς…

Τώρα, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το πρώτο του διπλό φέτος, σε οποιαδήποτε διοργάνωση, παίζοντας ξανά με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ. Μόνο που τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκείνο ήταν ένα εντελώς αδιάφορο παιχνίδι και για τους δύο. Ο πρωταθλητής Ελλάδας μπήκε λίγο δυνατά και το κέρδισε με 3-1, με την κρητική ομάδα να μειώνει το σκορ στις καθυστερήσεις. Σήμερα, το πράγμα είναι αλλιώς. Και οι δύο ομάδες θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει ψυχολογία και ηρεμία ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος, αφού ένα τρίποντο το μεσημέρι στο Ηράκλειο θα τον φέρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, έστω μαζί με τον Άρη. Θα του είναι επώδυνη μία δεύτερη αδυναμία να κερδίσει εκτός έδρας, καθότι στην πρώτη και μοναδική άλλη μέχρι στιγμής έξοδο του μακριά από το Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, είχε συνοδευτεί με απώλεια βαθμών.

Ο ΟΦΗ, όμως, δεν είναι κάποια εύκολη ομάδα-το αντίθετο. Εδώ είδαμε πόσο καλά έπαιξε και πόσο δυσκόλεψε τόσο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (3-0), όσο και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (2-1). Στο ένα ματς το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 έως το 89ο λεπτό και στο δεύτερο οι Κρητικοί υπέκυψαν στο 75ο λεπτό. Στο δε εντός έδρας πρώτο φετινό μεγάλο παιχνίδι του, ο ΟΦΗ κέρδισε έως τις καθυστερήσεις τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο κι ισοφαρίστηκε σε 2-2.

Βεβαίως, κάτι δείχνει προς τον Ολυμπιακό και το ότι ο ΟΦΗ και στα τρία παιχνίδια με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ δέχθηκε γκολ, και δη τέσσερα, στο τελευταίο διάστημα των αγώνων του. Αλλά νομίζω ότι καλό θα ήταν οι «ερυθρόλευκοι» να προσπαθήσουν να πάρουν κεφάλι αυτοί κι όχι να κυνηγάνε στο σκορ, όπως είχε συμβεί στα Γιάννινα. Δεν θα ήταν…κακή ιδέα να σκοράρει επιτέλους ο Ολυμπιακός σε ένα α΄ ημίχρονο του για πρώτη φορά φέτος (!), καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις αποκτάει σοβαρό προβάδισμα.

Από την άλλη, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα μας…χάλαγε κιόλας ένα διπλό με τον…κλασικό φετινό του τρόπο, δηλαδή σκοράροντας στο β΄ ημίχρονο. Τόσο περίεργη που είναι η φετινή σεζόν, με τόσες αναβολές αγώνων, απουσίες λόγω κορονοϊού και τραυματισμών κλπ, κλπ, σημασία έχει πρωτίστως να έρχονται οι νίκες κι όχι το πώς θα έρχονται. Ας είναι, που λέμε, και με μισό μηδέν, με γκολ στα τελευταία λεπτά. Άλλωστε, κάπως έτσι έχει παραμείνει εν ζωή στη διεκδίκηση του τίτλου ο ΠΑΟΚ, ισοφαρίζοντας στο προτελευταίο του παιχνίδι στο 90’ την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και κερδίζοντας στο τελευταίο του παιχνίδι στο 89’ και στο 90’ τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο…

Ο ΟΦΗ, είναι αλήθεια ότι θα έχει αρκετές απουσίες σήμερα, αλλά τις ίδιες είχε και με την ΑΕΚ και είδαμε πώς της έβγαλε το λάδι. Μάλιστα, αυτή τη φορά επιστρέφει κι ο καλύτερος του μέσος, ο Νέϊρα. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως πρόκειται για μία από τις ομάδες που παίζουν από πέρσι το καλύτερο ποδόσφαιρο, παρότι φέτος νομίζω ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Επιπλέον έχει και πολλούς παίκτες με εξτρά κίνητρο για ένα παιχνίδι όπως αυτό με τον Ολυμπιακό. Εννοώ τους πολλούς πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ, που είναι στην αποστολή του γι΄ αυτό το ματς. Από τους «παλιότερους» (Κοροβέση, Γιάννου), μέχρι τους δανεικούς πέρσι στην Ξάνθη και στο Βόλο (Μπαλογιάννη, Διαμαντή, Γαργαλατζίδη, Στάρτζεον).

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τον υποτιμήσει τον ΟΦΗ. Εξάλλου, δεν μπορεί να ξεχνάει ότι στο Ηράκλειο πρόπερσι είχε χάσει 0-1 στο 7ο τότε παιχνίδι του πρωταθλήματος (και τώρα θα είναι το 6ο…), αλλά και ότι πέρσι με τον Σίμο στον πάγκο ο ΟΦΗ είχε βάλει πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό και στο Ηράκλειο στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (1-0 με γκολ του Καμαρά), αλλά ακόμη και μέσα στο Καραϊσκάκη (2-1 και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα πλέϊ οφς, με τον ΟΦΗ να ισοφαρίζει και στα δύο ματς σε 1-1, αλλά να υποκύπτει στα β΄ ημίχρονα).

Και για να επιστρέψω από εκεί που ξεκίνησα, δηλαδή από το τελευταίο ΟΦΗ-Ολυμπιακός, το 1-3 των πλέϊ οφς, τον Ιούλιο. Σε εκείνο το ματς είχε σκοράρει δύο φορές ο Φορτούνης. Και θυμάμαι ότι σε ένα ακόμη ΟΦΗ-Ολυμπιακός (0-3) είχε βάλει πάλι γκολ, μπαίνοντας μάλιστα αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο. Όπως θυμάμαι ότι και σε πολλά προηγούμενα παιχνίδια του στην επαρχία, πρόπερσι, πάντα με τον Μαρτίνς στον πάγκο, πριν τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Έλληνας άσος είχε κάνει πολύ συχνά τη διαφορά: ασίστ στο 1-1 στην Ξάνθη, γκολ στο 2-0 στη Λιβαδειά, ασίστ στο 2-1 στα Γιάννινα, γκολ και ασίστ στο 2-0 στην Τρίπολη, δύο ασίστ στο 5-0 στο Αγρίνιο, γκολ στο 3-1 στη Λαμία…

Δεν ξέρω αν ο Πέδρο τον βάλει και πόσο τον βάλει, αλλά αυτά τα δεδομένα μου δίνουν την αίσθηση ότι ο Φορτούνης όπως έκανε και σε τόσα άλλα ματς στην επαρχία τη διαφορά, έτσι μπορεί να την κάνει και σήμερα, όσο και να παίξει.

Άσχετο:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.