Ο Γκαρσία με την ομάδα του Φερέιρα (προς το παρόν)

Ο Γκαρσία με την ομάδα του Φερέιρα (προς το παρόν)

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου περιμένει με ανυπομονησία το πρώτο ματς του Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ και μέχρι τότε ασχολείται με το πλάνο που άλλαξε πρωταγωνιστή, αλλά και την ομάδα που θα επιδιώξει να φτιάξει ο Ουρουγουανός.

Ακόμη και οι πλέον εμπαθείς με τον Αμπέλ Φερέιρα κατάλαβαν ή θα καταλάβουν όταν ηρεμήσουν, ότι ο δικός του ΠΑΟΚ, η ομάδα που παρουσίασε φέτος στη διάρκεια ή μετά τις αναγκαστικές αλλαγές που έγιναν για να επιτευχθεί ο οικονομικός εξορθολογισμός, δεν ήταν ένα… σκορποχώρι. Ήταν ένα καλά οργανωμένο σύνολο, το οποίο βέβαια δεν κέρδιζε. Επηρεασμένοι από τα αποτελέσματα, του καταλόγισαν τα μύρια όσα άδικα, κατηγορώντας τον ακόμη και ως εμμονικό, επειδή (άκουσον-άκουσον) δεν τους άκουγε και δεν κατέβαζε την ομάδα όπως αυτοί ήθελαν! Εκείνοι ήξεραν και ήθελαν να επιβάλλουν την άποψή τους στο προπονητή που… δεν ήξερε!!

Ο Πορτογάλος όμως έφυγε αφού όπως είπε βρήκε την ευκαιρία να… πάρει μεταγραφή σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Λατινικής Αμερικής, αντιλαμβανόμενος βέβαια και ότι εδώ, το κλίμα δεν… τον σήκωνε! Αποδείχθηκε αυτό και με το πόσο εύκολα ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το… διαζύγιο, αφού βέβαια από πίσω είχε έτοιμο τον προπονητή που πιστεύει ότι μπορεί και πρέπει να εμπιστευθεί για να διεκδικήσει και τους αγωνιστικούς στόχους.

Πριν προχωρήσουμε, πρέπει να καταλάβουν όλοι τι έγινε φέτος και μέχρι στιγμής στον ΠΑΟΚ όσον αφορά το πλάνο της ΠΑΕ, με βάση όλα τα στοιχεία που έχουμε από το ρεπορτάζ.

Η ΠΑΕ αποφάσισε στο τέλος της περσινής χρονιάς, ότι ο πιο πιθανός τρόπος για να πετύχει τον πρώτο φετινό αγωνιστικό στόχο, που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ήταν να ΜΗΝ αλλάξει (αρχικά) σε μεγάλο ποσοστό το ρόστερ και με τον ίδιο κορμό να μπει στις πρώτες μάχες. Δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ με αυτή την επιλογή. Στην πορεία ήταν προδιαγεγραμμένο ότι το ρόστερ θα άλλαζε, θα ανανεώνονταν, θα έπεφτε το μπάτζετ και ο Μέσος Όρος ηλικίας για να αποκτηθούν παίκτες που θα έπρεπε στην πορεία να αποκτήσουν υπεραξία. Μαζί με όλα αυτά θυμίζουμε ότι με κάθε επισημότητα και σε όλους τους τόνους, ο ΠΑΟΚ τόνισε ότι οι αγωνιστικοί του στόχοι δεν αλλάζουν και εξακολουθεί να είναι σε προτεραιότητα ο πρωταθλητισμός στην Ελλάδα και η διάκριση στην Ευρώπη. Μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία, ο ΠΑΟΚ αντιλήφθηκε πώς η συνεργασία με τον Φερέιρα δεν μπορεί να κουμπώσει με τίποτα και κάπως έτσι έπρεπε να εμπιστευθεί την υλοποίηση του αγωνιστικού στόχου σε έναν άλλο προπονητή, που πιστεύει πολύ περισσότερο. Στο κατάλληλο timing ήρθε και η πρόταση για τον Φερέιρα και έτσι… φθάσαμε σήμερα εδώ στο Αγρίνιο να κοουτσάρει τον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία.

Έτσι έχει η κατάσταση και θα δούμε κατά πόσο θα δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ και σε ποιο βάθος χρόνου βέβαια, γιατί όλα παίζουν ρόλο. Όπως και να το κάνουμε το θέμα… εξορθολογισμός πάει θαυμάσια και μένει να δούμε αν η ομάδα έχει δυνατότητες αλλά και προοπτική για να πετύχει και τους αγωνιστικούς της στόχους.

Επιστρέφουμε στον ΠΑΟΚ του Γκαρσία… Σε μία ομάδα που όσοι ξέρουν τον προπονητή Γκαρσία, φαντάζονται ότι θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που τώρα εμφανίζεται στα γήπεδα.

Πρώτο θέμα και ερωτηματικό: Τι θα κάνει σήμερα (17:15 Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ) ο Ουρουγουανός προπονητής; Έχοντας μόνο μιάμιση προπόνηση με τους νέους του παίκτες, θα επιχειρήσει πολλές και σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, στην τακτική και στον σχηματισμό, ή θα «πατήσει» επάνω σε πολλές από τις τελευταίες επιλογές του Φερέιρα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο 48ώρο ασχολήθηκε πάρα πολύ με τη συζήτηση και αναζήτηση στοιχείων που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση των παικτών, έτσι ώστε να διαπιστώσει ποιοι είναι εκείνοι στους οποίους μπορεί να βασιστεί για να πάρει το 100% μετά από ένα τέτοιο ματς στην Ισπανία, αλλά και μετά το ταξίδι της επιστροφής.

Η αρχή είναι σημαντική, το ματς με τον Παναιτωλικό είναι πολύ κρίσιμο αφού ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πίσω, αλλά είναι το πρώτο ματς και σίγουρα ο Γκαρσία θα επιχειρήσει απλά να διαχειριστεί μία κατάσταση. Μετά από λίγο καιρό θα φορτσάρει για να χτίσει (σιγά-σιγά ή πιο γρήγορα) το νέο-δικό του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία θα είναι μια μαχητική ομάδα. Μία ομάδα που θα παθιάζεται για κάθε μπάλα, κάθε κόντρα και μονομαχία. Ένα οργανωμένο σύνολο που θα έχει επιθετική νοοτροπία ακόμη και σε φάση άμυνας. Ο Γκαρσία είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να δώσει τη δική του ταυτότητα για να δημιουργήσει μία πειθαρχημένη ομάδα, που δεν θα καταλαβαίνει από έδρες και αντιπάλους, με παίκτες-μάγκες όπως λέει, που ακόμη και στην κακή τους βραδιά θα έχουν… ματώσει τη φανέλα. Παίκτες με νοοτροπία νικητή που σημαίνει ότι δεν θα μπαίνουν στο γήπεδο για να παίξουν και να… δουλέψουν -απλά- καλά για να περάσει άλλη μία μέρα στη δουλειά, αλλά θα έχουν στο μυαλό τους ότι… δεν θα βγουν από το γήπεδο αν δεν κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν. (Όπως ακριβώς το έκαναν οι αήττητοι πρωταθλητές τον Μάρτιο του 19 εδώ στο Αγρίνιο, στο πιο χαρακτηριστικό ματς της νοοτροπίας του σε εκείνο το πρωτάθλημα).

Όπως λένε και οι ποδοσφαιράνθρωποι… «η κάθε ομάδα αποκτά στο γήπεδο τον χαρακτήρα του προπονητή της» . Σκεφτείτε το και δείτε μπροστά…

Αν πιστεύει κανείς ότι η μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας θα επιτευχθεί σε μία η πέντε-δέκα-15 ημέρες, είναι γελασμένος. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια από όλους όσους είναι στο αγωνιστικό. Και επειδή (σας το υπογράφω γιατί πάντα προσπαθώ να βλέπω μπροστά) ο Γκαρσία θα το παλέψει πολύ και θα συγκρουστεί έντονα με όσους δεν θα μπορούν να καταλάβουν το πνεύμα του, υπομονή και ψυχραιμία σε όλους. ΠΡΟΣΕΞΤΕ το αυτό… Ας μην αρχίσουμε την εσωστρέφεια με κεντρικό πρόσωπο τον αγαπητό σε όλους Ουρουγουανό. Ας παρατηρούμε και ας καταγράφουμε την προσπάθεια αλλαγής, χωρίς να κάνουμε τους ξερόλες και κυρίως μακριά από τις θεωρίες συνωμοσίας και όλα αυτά που θα επιχειρήσουν να αποσυσπειρώσουν τον Οργανισμό.

Πώς το είπε ο Κυριάκος… «Αυτή η ομάδα θα το πάρει το πρωτάθλημα. Το… πότε είναι το θέμα». Έτσι και για τον Γκαρσία: «Ο Ουρουγουανός θα τον φτιάξει τον δικό του ΠΑΟΚ. Θα τη βρει την άκρη. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί είναι το ζήτημα».

Έρχεται ΠΟΛΥ κρίσιμο διάστημα για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, ημέρες και εβδομάδες απόλυτης δοκιμασίας για να αλλάξει η και πάλι η νοοτροπία μέσα στην ομάδα και το μόνο βέβαιο είναι ότι (όπως πάντα) τα αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν ώστε αυτό το πρώτο δύσκολο και κρίσιμο διάστημα, να περάσει λίγο πιο ομαλά και γρήγορα.

Για να δούμε σήμερα την αρχή…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.