Η ακτινογραφία των τεσσάρων νέων του Ολυμπιακού: Με διαφορά καλύτερος ο Ντρέγκερ! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Η ακτινογραφία των τεσσάρων νέων του Ολυμπιακού: Με διαφορά καλύτερος ο Ντρέγκερ! (vid)

bet365

Ο Γερμανοτυνήσιος μπακ έδειξε στο ματς με τον Απόλλωνα ότι είναι ένας γρήγορος και ταχυδυναμικός μπακ που βοηθά σε άμυνα και επίθεση, κάνοντας τη διαφορά έναντι των άλλων νέων αποκτημάτων του Ολυμπιακού.
Στο παιχνίδι πρωταθλήματος με Ολυμπιακό και Απόλλωνα Σμύρνης προφανώς και τα... φώτα έπεσαν πάνω στις νέες προσθήκες που ήταν στο αρχικό σχήμα. Τους Πέπε, Μπρούμα, Βινάγκρε και Ντρέγκερ. Εξ αυτών ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ, ο παίκτης που αποκτήθηκε ως εναλλακτική του Ραφίνια στη θέση του δεξιού μπακ, έδειξε πολύ καλά χαρακτηριστικά από το ξεκίνημα του αγώνα. Ας δούμε όμως μία μίνι... ακτινογραφία των τεσσάρων παικτών που δοκιμάστηκαν ωα βασικοί από τον Πέδρο Μαρτίνς στο Ολυμπιακός - Απόλλων 2-0...

ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΝΤΡΕΓΚΕΡ: Γρήγορος παίκτης με καλά και συνεχή ανεβάσματα, καλή τεχνική κατάρτιση αλλά και βοήθειες στην άμυνα. Στο πρώτο μέρος πήρε ένα καλό φάουλ στο 9' σε φάση που απείλησε ο Ολυμπιακός.

Λίγο πριν το 18' κέρδισε ένα κόρνερ, στο 36' είχε την πάσα στο χαμένο τετ α τετ του Μπρούμα, στο 41' ένα καλό διώξιμο στην άμυνα και στο 45'+1' πρόλαβε μία... σκοτωμένη μπαλιά για να κερδίσει κόρνερ. Στο 2ο μέρος επιχείρησε να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Με δυναμισμό σε άμυνα και επίθεση. Γενικά για πρώτο ματς βασικός η εικόνα του ήταν πολύ καλή και ξεχώρισε αισθητά από τα άλλα νέα αποκτήματα. Στο 82' μπήκε στη θέση του ο Μπρούνο. Ο 24χρονος που αποκτήθηκε από τη Φράιμπουργκ (πέρυσι 18 συμμετοχές με την Πάντερμπορν ως δανεικός) ήταν ο πιο σταθερός όλων στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό και αν συνεχίσει έτσι και καλύτερα οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ξεχάσουν τον Ομάρ.
ΠΕΠΕ: Αρχικά φαινόταν να είναι ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ αμυντικής και μεσαίας γραμμής. Αυτό άλλαξε όταν ο Εμβιλά μπήκε αντί του Φορτούνη στον αγώνα. Σε πρώτη φάση έδειξε... τρακαρισμένος και έκανε κοντινές και προσεκτικές μπαλιές θέλοντας να αποφύγει το λάθος. Με τα στοιχεία του έδειξε περισσότερο ένα κοντρολαρισμένο οκτάρι που μπορεί να φτιάξει παιχνίδι. Αμυντικά δεν φάνηκε το ίδιο αποδοτικός. Συνολικά σίγουρα ο Ολυμπιακός περιμένει περισσότερα απ' αυτόν υπό την έννοια πως έδειξε παίκτης με ικανότητες ειδικά στο δημιουργικό σκέλος και στο να βλέπει γήπεδο. Παίκτης με προοπτική. Στο β' μέρος προσπάθησε, αλλά δεν φάνηκε τόσο πολύ. Εάν όμως δούμε συνολικά την απόδοσή του, ήταν εκείνος που ξεχώρισε μετά τον Ντρέγκερ. Μετά τον διεθνή δεξιό μπακ δηλαδή ήταν ο καλύτερος από τους νέους στο ματς με τον Απόλλωνα. Ήταν η δεύτερη συμμετοχή του 23χρονου χαφ (είχε αγωνιστεί έξι λεπτά εναντίον της Πόρτο), ο οποίος αποκτήθηκε από τη Βιτόρια Γκιμαράες, με την οποία πέρυσι είχε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
ΡΟΥΜΠΕΝ ΒΙΝΑΓΚΡΕ: Και αυτός είναι ένας γρήγορος και δυναμικός παίκτης με αρκετά ανεβάσματα από την πλευρά του. Στο α' μέρος δεν του βγήκαν κάποιες φάσεις για να απειλήσει περισσότερο, έδειξε όμως μεγάλη μαχητικότητα. Στο β' μέρος επίσης έτρεξε αρκετά, αλλά αμυντικά έδειξε πως πρέπει να προσέχει περισσότερο και να είναι πιο συγκροτημένος. Υπήρξαν στιγμές που... έφαγε φάσεις στην πλευρά του ή από δική του λανθασμένη τοποθέτηση βγήκαν φάσεις του Απόλλωνα. Θέλει ακόμα χρόνο αλλά σίγουρα έχει καλά στοιχεία, ειδικά επιθετικά. Φάνηκε από την πιο μεγάλη δύναμη που μπήκε σε φάσεις προς το τέλος του ματς με τον Απόλλωνα ότι αντιλαμβάνεται πως πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ελληνικής Λίγκας. Μόλις στα 21 του ο Πορτογάλος αμυντικός που αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Γουλβς, έκανε σήμερα ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, αλλά είχε αγωνιστεί και με τη Μαρσέιγ (καθυστερήσεις) και με την Πόρτο (20 λεπτά). Πέρυσι είχε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους «Λύκους», με τους οποίους... πρόλαβε να παίξει και εφέτος σε δύο ματς της Premier League, εναντίον της Μ. Σίτι (1-3) και Γουέστ Χαμ (0-4).
ΜΠΡΟΥΜΑ: Ενα από τα βασικά του χαρακτηριστικά, ίσως το σημαντικότερο, είναι η ταχύτητα. Έπαιζε ψηλά, άλλαξε πλευρά νωρίς, προσπάθησε να πιέσει και είχε τη φάση με το χαμένο τετ α τετ στο 36'. Γενικά ως πρώτο δείγμα δεν φάνηκε τόσο πολύ, αν και προσπάθησε. Με εξαίρεση δηλαδή τη μία αυτή φάση δεν τον... ένιωσε τόσο η αντίπαλη άμυνα. Έγινε αλλαγή στο 46' με τον Βαλμπουενά. Είναι πάντως παίκτης που τραβάει πάνω του αντιπάλους και προσπαθεί να βρίσκει χώρους. Ο 26χρονος εξτρέμ από τη Γουϊνέα Μπισάου (πορτογαλικό διαβατήριο) είχε πέρυσι 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την PSV Αϊντχόφεν (5 γκολ/4ασίστ), με την οποία αγωνίστηκε και σε τέσσερα παιχνίδια στην εκκίνηση της τρέχουσας σεζόν (3 πρωταθλήματος - 1 πρ. Europa League). Ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα έκανε την προηγούμενη Τρίτη στο Οπόρτο, όταν αγωνίστηκε για 20 λεπτά ως αλλαγή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα