Παναθηναϊκός: Απαραίτητο το 9ποντο πριν την διακοπή...

Παναθηναϊκός: Απαραίτητο το 9ποντο πριν την διακοπή...

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Απαραίτητο το 9ποντο πριν την διακοπή...

bet365

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για ένα σερί τριών αγώνων όπου υπάρχει μια και μοναδική ανάγκη αυτή τη στιγμή για την ομάδα. Η κατάκτηση όλων των βαθμών προκειμένου να συνεχίσει να... υπάρχει ελπίδα.

Οι «πράσινοι», ως γνωστόν, έχουν κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία τους έπειτα από τις πρώτες πέντε αγωνιστικές της φετινής Super League Interwetten. Ποτέ άλλοτε δεν είχε κάνει ο σύλλογος τέτοιο αρνητικό σερί δίχως να καταφέρει να πάρει μια νίκη κι όμως έγινε κι αυτό εν έτει 2020 για πολλούς, διάφορους και ήδη γνωστούς λόγους.

Ο Λάζλο Μπόλονι από τις πρώτες του ημέρες στο προπονητικό κέντρο και στη δουλειά που έκανε με τους ποδοσφαιριστές του ασφαλώς και δεν θα μπορούσε ν' αλλάξει ριζικά την κατάσταση, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από τον Βόλο με γκολ στο φινάλε και ο προβληματισμός παρέμεινε.

Η ανάγκη για ηρεμία στο εσωτερικό της ομάδας είναι τεράστια και αυτή τη στιγμή τα τρία παιχνίδια που έρχονται για τους «πράσινους» μέχρι και τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες στα μέσα του Νοέμβρη, ξεκάθαρα και κατηγορηματικά είναι must win. Αυτό, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει στον ορίζοντα η ... ελπίδα της 4άδας.

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση εκεί που ζορίζεται...

Ο Παναθηναϊκός κάθε άλλο παρά έτοιμος θα μπορούσε να φαντάζει, από άποψη αυτοπεποίθησης και δουλεμένης κατάστασης, για ένα εκτός έδρας παιχνίδι με την Λαμία, όπως αυτό που έρχεται το προσεχές Σάββατο. Και προφανώς αυτό το κομμάτι δεν αφορά το γεγονός πως η ομάδα από την Φθιώτιδα είναι στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό από τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι και αυτή τη στιγμή. Η κάκιστη παράδοσή του εκεί, δεν τον βοηθά να πάρει φόρα και να σκεφτεί ότι έχει τεράστια ευκαιρία να κάνει την καλή αρχή για το σερί των τριών αγώνων για το 9ποντο που θα κυνηγήσει. Είτε σε πρωτάθλημα είτε σε Κύπελλο, το «τριφύλλι» έχει ζοριστεί και έχει φύγει και με σκυμμένο το κεφάλι από την Λαμία τα τελευταία χρόνια. Οπότε γίνεται σαφές γιατί πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία ο Παναθηναϊκός, δεδομένης και της δικής του περίεργης χρονικής περιόδου, με την πίεση που έχει ασκηθεί έπειτα από την απουσία νίκης σε πέντε ματς πρωταθλήματος, χρειάζεται... πολλά παραπάνω από αυτά που έχει δείξει μέχρι στιγμής για να πάρει νίκη στο συγκεκριμένο μέρος και ψυχολογία για τη συνέχεια.

Η... βοήθεια του Απόλλωνα και η ευκαιρία με Ατρόμητο

Ο Απόλλων Σμύρνης λόγω και της άδειας που είχε ζητήσει για να ξεκινήσει πιο αργά τις υποχρεώσεις του στη φετινή Super League Interwetten, προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στον Παναθηναϊκό. Σε περίπτωση που η ομάδα του Μπόλονι καταφέρει επιτέλους να... σπάσει το ρόδι και να πάρει αυτό που πρέπει από την Λαμία, έρχεται αγώνας back-to-back σε ελάχιστες μέρες για να βρει ακόμα περισσότερο ρυθμό το «τριφύλλι» και να εκμεταλλευτεί την περίσταση που θα έχει διαμορφωθεί πηγαίνοντας από παιχνίδι σε παιχνίδι με την απαιτούμενη ψυχική ανάταση. Η «ελαφρά ταξιαρχία» στις αρχές του μήνα είχε καταφέρει να πάρει νίκη επί της ΑΕΛ και έκτοτε μετράει σερί ήττες, ενώ, το μεσημέρι του Σαββάτου θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό...

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα πρέπει να «πατήσει» σε αυτή την συνθήκη που τουλάχιστον στη θεωρία τον ευνοεί στα βήματα που θέλει και που απαραίτητα χρειάζεται να κάνει, μέχρι να φτάσει στη συνέχεια στο επόμενο Σαββατοκύριακο και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες θα επισκεφθούν το ΟΑΚΑ δίχως ακόμα να έχουν πανηγυρίσει νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι. Κι αυτό θα πρέπει να το συνεχίσει η ομάδα του Μπόλονι για να μη γίνει φτάσει γι' ακόμα μια φορά να προσφέρει κάτι στους αντιπάλους της. Το σύνολο του Νταμίρ Κάναντι θα έχει υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό σε ακόμα ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να συνεχίσει το καλό του σερί στο Περιστέρι μετά τις νίκες με ΑΕΚ και Παναιτωλικό. Προφανώς, αυτή τη στιγμή, μια εβδομάδα και... κάτι ψιλά προτού οι «πράσινοι» φιλοξενήσουν τον Ατρόμητο, αυτή η συνάντηση γίνεται ακόμα μια που έχει τα δικά της εμπόδια...

Μονάχα έτσι θα καταφέρει να ισορροπήσει και να ηρεμήσει...

Το 9ποντο στα τρία παιχνίδια που έρχονται για τον Παναθηναϊκό οφείλει να είναι ο μοναδικός στόχος για τον σύλλογο αυτή τη στιγμή, στην ευθεία που παρουσιάζεται μπροστά στην ομάδα πριν από τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος. Άλλο έδαφος απαγορεύεται και δεν μπορεί να χαθεί πια, από την στιγμή που στο πράσινο σακούλι υπάρχουν μονάχα τρεις βαθμοί κι αυτοί από τα ματς με τις ΑΕΛ, ΟΦΗ και Βόλο. Ο Μπόλονι μαθαίνει ακόμα τους ποδοσφαιριστές του, ξέρει που να στηριχθεί και ποιους να εμπιστευθεί, θέλει να βγάλει σαφή συμπεράσματα για όλους γνωρίζοντας πως αυτό θα γίνει μόνο όταν το ιατρικό δελτίο έχει ελάχιστα ή και καθόλου ονόματα, όμως, ο χρόνος τρέχει, η πίεση είναι ήδη ασφυκτική και αυτή τη στιγμή μετρούν τ' αποτελέσματα. Αυτό είπε και ο ίδιος στην παρουσίασή του από το «τριφύλλι», για την πιο άμεση ανάγκη που υπάρχει, για να βάλει σε δεύτερο βαθμό το κομμάτι της χαμένης αυτοπεποίθησης των παικτών του. Στον ορίζοντα υπάρχει πλέον η δυνατότητα παρουσίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω της 4άδας. Όλα έχουν ξεκινήσει... θεόστραβα μετά και το εγχείρημα με τον Ντάνι Πογιάτος. Όλα μπορούν να γυρίσουν. Αρκεί να μην χαθεί άλλος χρόνος...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα