Παναιτωλικός: Η επόμενη ημέρα

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός: Η επόμενη ημέρα

bet365

Τα «καναρίνια» δημιουργούν φάσεις με το «σταγονόμετρο» και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο να γυρίσουν σελίδα. Φιλικό το «διαζύγιο» με τον Χάβο

Στο τέλος της έφτασε από σήμερα η νέα θητεία του Μάκη Χάβου στο Αγρίνιο, καθώς τα «καναρίνια» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον 51χρονο κόουτς. Η προσφορά του οποίου στον Παναιτωλικό είναι τεράστια, ουδείς δύναται να μην αμφισβητήσει, αλλά η εκκίνηση της ομάδας στη σεζόν ήταν τέτοια που άπαντες κλήθηκαν να αναζητήσουν ένα «ηλεκτροσόκ».

Το «αγκάθι» στην εικόνα των «κυανοκίτρινων» στα πρώτα ματς της σεζόν βρίσκονταν στον τομέα της δημιουργίας. Υστερα από 6 ματς έχουν βγάλει μόλις 28 τελικές, ενώ στην τελευταία θέση της σχετικής στατιστικής κατηγορίας στη Super League βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης με 23, έχοντας όμως 3 παιχνίδια λιγότερα.

Σίγουρα ο Παναιτωλικός προέρχεται από ένα δύσκολο πρόγραμμα καθώς έπαιξε σε «Γ. Καραϊσκάκης», «Γεντί Κουλέ», Λαμία, Περιστέρι και υποδέχθηκε ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης, όμως ο μέσος όρος των 4,6 τελικών ανά παιχνίδι αποτυπώνει ανάγλυφα πως υπάρχει «θέμα» από τη μέση και μπροστά. Είτε σε διάταξη 3-5-2 είτε σε 4-2-3-1, που συνήθως χρησιμοποιούσε.

Αλλωστε και τα 2 γκολ του στη σεζόν προήλθαν μέσω στατικών φάσεων (πέναλτι Μάζουρεκ στην Κρήτη, απευθείας εκτέλεση Αριγίμπι με Αρκάδες), ενώ αν ανατρέξουμε στη χρονιά θα δούμε πως υπήρξαν ελάχιστες «καθαρές» φάσεις σε ροή αγώνα. Π.χ. εκείνη του Μάζουρεκ στο Φάληρο, η κεφαλιά του Ματσόλα στο Ηράκλειο και το τετ α τετ του Αριγίμπι κόντρα στον Αστέρα. Επ΄ευκαιρία αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες ήταν «μέσα» ο Ματσόλα, δείγμα του πόσο κομβική είναι η παρουσία του στο παιχνίδι των «κυανοκίτρινων» και πόσο πολύ έχει στοιχίσει η απουσία του. Στον αντίποδα βέβαια δεν είναι και ότι πιο νορμάλ, μία ομάδα να «μπουκώνει» τόσο πολύ όταν της λείπει ένας και μόνο ποδοσφαιριστής.

Στις άλλες των περιπτώσεων ο Παναιτωλικός απείλησε μόνο σε στημένες μπάλες (π.χ. το άστοχο πέναλτι του Ματσόλα με την ΑΕΚ) ή και… καθόλου. Σε Λαμία και Περιστέρι τα «καναρίνια» έκαναν αθροιστικά 5 τελικές, δηλαδή κατά μέσο όρο μία κάθε 39 αγωνιστικά λεπτά, αν υπολογίσουμε και τις καθυστερήσεις (συνολικά οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις μαζί διάρκεσαν 193’). Καμία εξ’ αυτών δεν λογίζεται ως κλασική ευκαιρία.

Το συμπέρασμα των παραπάνω «φωτογραφίζει» πως στο Αγρίνιο αδικούσαν τον εαυτό τους, αφού υπάρχουν παίκτες με ποιότητα, ενώ και ο Χάβος δεν έκρυβε πως η εικόνα που παρουσίαζε ο Παναιτωλικός δεν ήταν ότι σχεδίαζε και είχε στο μυαλό του. Ο έμπειρος κόουτς ούτε εθελοτυφλούσε, ούτε παραγνώριζε την πραγματικότητα. Απλά στην μπάλα ορισμένες φορές ότι και να δοκιμάσεις δεν βγαίνει, οπότε καλό είναι να υπάρξουν αλλαγές, προς όφελος όλων.

Το «διαζύγιο» λοιπόν άκρως φιλικό, πώς άλλωστε μπορεί να συμβεί διαφορετικά όταν οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί για τόσα χρόνια και αμφότερες οδηγούνται στην επόμενη ημέρα.

Εύλογα επί τάπητος θα τεθούν οι εκ των έσω λύσεις (π.χ. Δέλλας που ξέρει πρόσωπα και πράγματα στο Αγρίνιο, ενώ και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις από το προηγούμενο «κυανοκίτρινο» πέρασμά του ή Παντελίδης που προέρχεται από καλές και πετυχημένες σεζόν όπου και αν εργάστηκε), χωρίς όμως να αποκλείεται και η «έκπληξη» του εξωτερικού.

Στο Αγρίνιο γυρίζουν σελίδα, πλέον άπαντες τίθενται ενώπιον των ευθυνών τους (άλλωστε σε ένα κακό ξεκίνημα δεν φταίει μόνο ο εκάστοτε προπονητής) και άμεσα αναμένονται εξελίξεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα