Ατρόμητος: Η ποιότητα του Λάζαρου και οι... απαντήσεις του Μανούσου

Ατρόμητος: Η ποιότητα του Λάζαρου και οι... απαντήσεις του Μανούσου

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Η ποιότητα του Λάζαρου και οι... απαντήσεις του Μανούσου

bet365

Δεύτερη νίκη για τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα την Δευτέρα απέναντι στον Παναιτωλικό, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να παίρνει για πρώτη φορά φανέλα βασικού και να δείχνει μέρος της ποιότητάς του, αλλά και τον Γιώργο Μανούσο να επιστρέφει σε αποστολή κι ενδεκάδα δίνοντας τις δικές του... απαντήσεις!

Πολύτιμη νίκη πήρε ο Ατρόμητος το βράδυ της Δευτέρας απέναντι στον Παναιτωλικό κι έφτασε τις δύο στο πρωτάθλημα. Ο Νταμίρ Κάναντι, έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του που παρ' ότι δεν έπιασαν κάποια... τρομερά στάνταρ, έκαναν την δουλειά τους κι έδωσαν τρεις σημαντικούς βαθμούς στο «αστέρι».

Τα βλέμματα ωστόσο ήταν στραμμένα πάνω σε δύο ποδοσφαιριστές. Τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Γιώργο Μανούσο. Ο πρώτος έπαιρνε φανέλα βασικού για πρώτη φορά και ο δεύτερος επέστρεφε, μετά από αποκλεισμό, στην αποστολή αλλά και στην αρχική ενδεκάδα και ήθελε να δώσει τις δικές του... απαντήσεις.

Άρχισε να φαίνεται η ποιότητα του Λάζαρου

Το τι μπορεί να προσφέρει σε κάθε ομάδα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι γνωστό. Άλλωστε, το έχει δείξει όπου έχει αγωνιστεί και φυσικά αναφερόμαστε στους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Την Δευτέρα πήρε φανέλα βασικού κι είχε την ευκαιρία να το δείξει σε μεγαλύτερο χρόνο, σε σχέση με ό,τι έγινε κόντρα σε ΑΕΚ κι Ολυμπιακό.

Τα πρώτα του δείγματα ήταν στο παιχνίδι με την Ένωση. Μπήκε αλλαγή στο 82' και στα λεπτά που αγωνίστηκε μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα, να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας του, να τη γυρίσει με σιγουριά και να την δώσει με ασφάλεια στους συμπαίκτες του. Κόντρα στον Παναιτωλικό τώρα, ο Λάζαρος ήταν σε μεγάλο βαθμό το... μυαλό του Ατρόμητου.

Με την μπάλα στα πόδια, έδινε ηρεμία στην ομάδα του, χωρίς εκείνη έκανε σωστές κινήσεις ώστε να την δεχτεί και να δημιουργήσει για τους ποδοσφαιριστές του. Σε μία εξ αυτών λίγο έλειψε να γράψει ασίστ, αλλά ο Σάλομον έστειλε την μπάλα άουτ. Επίσης, ο Ατρόμητος... κερδίζει με τον Λάζαρο και στις στατικές φάσεις. Με το πόδι του μπορεί να δημιουργήσει από τέτοιες φάσεις και για τους συμπαίκτες του, αλλά και να εκτελέσει απευθείας, κάτι που μπορεί ακόμα να μην έχει γίνει αλλά δεδομένα είναι θέμα χρόνου.

Από την... εξέδρα, στην ενδεκάδα και ξανά γκολ και ασίστ ο Μανούσος

Πάμε και στον δεύτερο τώρα, τον Γιώργο Μανούσο. Ο πρώτος σκόρερ του Ατρόμητου την περασμένη σεζόν, έμεινε προς έκπληξη πολλών εκτός αποστολής στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την περασμένη αγωνιστική. Η έλευση του Μάτιτς και ο γεμάτος Ατρόμητος στο μεσοεπιθετικό κομμάτι έκαναν τον Νταμίρ Κάναντι να... κόψει τον πρώτο σκόρερ της ομάδας πέρσι αλλά και φέτος!

Η επιλογή του Αυστριακού, σε καμία περίπτωση δεν δικαιώθηκε, με τον Μανούσο να επιστρέφει και λόγω της τιμωρίας του Μάτιτς, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και να το... παίρνει σχεδόν μόνος του. Ο Έλληνας φορ, σκόραρε από τα 11 βήματα κόντρα στα «καναρίνια» κι έκανε την ασίστ στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Με λίγα λόγια, έκανε σχεδόν όλη την δουλειά ώστε ο Ατρόμητος να φτάσει τους 8 βαθμούς.

Ο Μανούσος ήδη σε 5 παιχνίδια, μετράει 2 γκολ και 2 ασίστ! Και τα 2 γκολ, αλλά και οι 2 ασίστ του, είναι βαθμοί για τον Ατρόμητο! Το πρώτο του τέρμα το σημείωσε με τον ΟΦΗ, όπως και την πρώτη του ασίστ. Ο Ατρόμητος έφυγε με τον βαθμό από το Ηράκλειο, ενώ το δεύτερο γκολ και η δεύτερη ασίστ όπως είπαμε ήταν στο παιχνίδι της Δευτέρας με τον Παναιτωλικό. Τρεις βαθμοί για το «αστέρι».

Ο Ατρόμητος έχοντας αφήσει πίσω του ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, αλλά και οι ΟΦΗ, Βόλος (ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος) κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία. Κατάφερε μετά τις έξι δύσκολες πρώτες αγωνιστικές να έχει 8 βαθμούς και να είναι μια ανάσα από την εξάδα. Μπροστά του έχει ένα πάρα πολύ κομβικό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα κι αμέσως μετά πάει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον... πληγωμένο Παναθηναϊκό. Δύο κρίσιμα παιχνίδια, που ίσως δείξουν πολλά για το που μπορεί να φτάσει στο τέλος της σεζόν το «αστέρι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα