ΑΕΚ: Οι «βιονικοί» Σάκχοφ-Κρίστιτσιτς και οι Χνιντ-Νεντελτσιάρου που «τρέχουν» και για τους μπακ

ΑΕΚ: Οι «βιονικοί» Σάκχοφ-Κρίστιτσιτς και οι Χνιντ-Νεντελτσιάρου που «τρέχουν» και για τους μπακ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι «βιονικοί» Σάκχοφ-Κρίστιτσιτς και οι Χνιντ-Νεντελτσιάρου που «τρέχουν» και για τους μπακ

bet365

Η ΑΕΚ πέρασε με διπλό από τα Γιάννενα, αλλά φάνηκε εκ νέου η επόμενη αναβάθμιση που απαιτείται και στα πλάγια της άμυνας, τη στιγμή που Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς κάνουν ματσάρες με πολλά χιλιόμετρα καλύπτοντας τις απουσίες.

Για την ΑΕΚ ήταν μονόδρομος το διπλό στα Γιάννενα κόντρα στον αξιόμαχο ΠΑΣ. Η Ένωση έψαχνε μια νίκη ψυχολογίας για να συνεχίσει με ηρεμία έπειτα από τα πρόσφατα αποτελέσματα και την εικόνα της που είχε δημιουργήσει έντονο προβληματισμό. Η ΑΕΚ έκανε το αυτονόητο, ο Μάσιμο Καρέρα επέστρεψε στο ορθολογικό 4-2-3-1 και η Ένωση πήρε την απαραίτητη τόνωση αυτοπεποίθησης που χρειαζόταν για τη δύσκολη συνέχεια με σερί αγώνων Πέμπτη - Κυριακή σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Δεδομένα η ΑΕΚ θα περνούσε ένα πιο εύκολο βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων αν δεν σπαταλούσε τόσες ευκαιρίες. Χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση στο τελείωμα των φάσεων διότι αυτό αν συνεχιστεί μπορεί να κοστίσει στο μέλλον. Ποιότητα στο εκτελεστικό κομμάτι υπάρχει και μάλιστα... μπόλικη. Γιατί πέρα από το ματς με τον ΠΑΣ και στο παιχνίδι με την Μπράγκα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League η ΑΕΚ έβγαλε φάσεις για γκολ όταν και θα μπορούσε να είχε πάρει και το προβάδισμα ή και να ισοφαρίσει. Δεν το έκανε και στη συνέχεια ήρθε το βαρύ 3-0.

Χνιντ και Νεντελτσιάρου δεν μπορούν να κόβουν τα πάντα

Επιστρέφοντας στο ματς των Ζωσιμάδων, έχει γίνει πολύ κουβέντα για το γεγονός ότι στις φάσεις που δέχθηκε η ΑΕΚ, αυτές ξεκίνησαν από σέντρες του ΠΑΣ, είτε από τη δεξιά είτε από την αριστερή πτέρυγα. Ωστόσο, πέρα από την κεφαλιά του Εραμούσπε στο δοκάρι του Τσιντώτα έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα, το δίδυμο των Χνιντ και Νεντελτσιάρου δεν μπορούσε και να κόβει τα πάντα καλύπτοντας συνεχώς την αμυντική αδράνεια των πλάγιων μπακ. Διότι τόσο ο Τυνήσιος όσο και ο Ρουμάνος στόπερ έκαναν ένα σταθερό παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι η άμυνα της ΑΕΚ δέχθηκε δύο γκολ με κεφαλιές τα οποία ακυρώθηκαν σωστά με τη χρήση VAR ως οφσάιντ.

Ο Χνιντ εκτός του ότι παίρνει το πέναλτι με το οποίο η Ένωση πήρε το διπλό, έχει κάνει ένα δεύτερο σερί δυναμικό ματς, βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα και καθαρίζοντας καταστάσεις όντας νικητής στις διεκδικήσεις. Και ο Νεντελτσιάρου πραγματοποίησε μια σταθερή εμφάνιση, κερδίζοντας και αυτός μονομαχίες και εκπέμποντας μια ηρεμία καθώς έβγαζε με άνεση την μπάλα από την άμυνα όντας καλός με αυτήν στα πόδια και προσπαθώντας να «χτίσει» παιχνίδι από πίσω.

Χνιντ και Νεντελτσιάρου πανηγυρίζουν με Ανσαριφάρντ

Στο μυαλό πολλών ίσως έχουν μείνει οι σέντρες με τις οποίες κατέληξε η μπάλα στα δίχτυα για να διορθώσει την κατάσταση έπειτα το VAR, ωστόσο η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ «καθάρισε» 18 από τα 22 γεμίσματα του ΠΑΣ μέσα στην περιοχή της, μιας και μόνο 4/22 βρήκαν στόχο. Κι αυτό λέει πολλά για τη συνολική παρουσία των Χνιντ και Νεντελτσιάρου στο παιχνίδι. Μάλιστα στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όταν συνέβη κάτι αντίστοιχο, τα γεμίσματα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ έφτασαν τα 48! Τσιγκρίνσκι, Χνιντ και Νεντελτσιάρου απομάκρυναν τα πάντα, αλλά κάποια στιγμή μοιραία από μια αδράνεια η Ένωση θα μπορούσε να το πληρώσει, κάτι που τελικά έγινε.

Πως δέχεται φάσεις η ΑΕΚ και η αναβάθμιση που επιβάλλεται στους πλάγιους μπακ

Στην πραγματικότητα το λάθος που συνέβη ξανά ήταν οι χώροι που άφηναν οι πλάγιοι μπακ της Ένωσης στον ΠΑΣ δίνοντας του τη δυνατότητα να σεντράρει συνεχώς μέσα στην περιοχή της. Κυρίως από την πλευρά του Παουλίνιο, από την οποία προήλθαν και τα δύο γεμίσματα στις μεγάλες στιγμές του ΠΑΣ, αλλά και του Λόπες, ο οποίος μπορεί επιθετικά να έκανε ένα καλό ματς έχοντας δύο γυρίσματα που παραλίγο να βγάλουν γκολ, ωστόσο αμυντικά για ακόμα ένα παιχνίδι αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τους αντιπάλους να στοχεύουν συνεχώς την πλευρά του. Αλλά και ο Ινσούα με την είσοδό του στο ματς μπορεί να πρόσθεσε δύναμη στα πλάγια, όμως τα λάθη του δεν έλειψαν.

Στην Μπράγκα η ΑΕΚ δέχεται το πρώτο γκολ καθώς ο Λόπες έχει αφήσει χώρο για να βγει η σέντρα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για γκολ. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στην ισοφάριση του ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ να σεντράρει ανενόχλητος μπροστά από τους Βασιλαντωνόπουλο και Σαμπανάτζοβιτς, αλλά και στα Γιάννενα. Στο πρώτο γκολ του ΠΑΣ που ακυρώνεται από το VAR είναι ο Παουλίνιο ο οποίος αφήνει ανενόχλητο τον Πίρσμαν να φέρει επικίνδυνα την μπάλα μέσα στην περιοχή, ενώ και στο δεύτερο τέρμα που ακυρώνει στη συνέχεια το VAR το όλο πρόβλημα ξεκινάει από τα άκρα. Και γενικότερα όλες οι επικίνδυνες καταστάσεις είχαν πηγή από τα πλάγια της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ΑΕΚ μετά την αναβάθμιση που έκανε σε όλο το ρόστερ της, και κυρίως στα άκρα της επίθεσης και στο κέντρο της αμυντικής γραμμής, επιβάλλεται να το αναβαθμίσει και στα πλάγια της άμυνας στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά της άμυνας, προσθέτοντας λύσεις σύγχρονων φουλ μπακ που θα είναι εξίσου καλοί τόσο στο επιθετικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Οι Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς τρέχουν ακατάπαυστα καλύπτοντας τις απουσίες

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο πρέπει να σταθεί κανείς έχει να κάνει με την εξαιρετική παρουσία των Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τους δύο χαφ της ΑΕΚ να καλύπτουν για τρίτο σερί ματς τις απουσίες των Σιμόες, Σιμάνσκι και Γαλανόπουλου δίνοντας τα πάντα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς καταπίνουν χιλιόμετρα παίζοντας τρεις σερί αγώνες μέσα σε μια βδομάδα απέναντι σε ΠΑΟΚ, Μπράγκα και ΠΑΣ και καλούνται να σφίξουν τα δόντια κόντρα στην κόπωση και να συνεχίσουν καθώς η επιστροφή των Σιμόες και Σιμάνσκι πάει για μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου για τις Εθνικές ομάδες, ενώ ο Γαλανόπουλος, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε μια εβδομάδα σύμφωνα με τον Καρέρα, έρχεται από αγωνιστική απραξία 10 μηνών.

Ο Σάκχοφ στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ

Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς και απέναντι στον ΠΑΣ έτρεξαν ακατάπαυστα στον χώρο του κέντρου καλύπτοντας τους χώρους και βοηθώντας τόσο στην ανασταλτική όσο και στην οργανωτική λειτουργία του συνόλου. Ο Ουκρανός χαφ κουβαλούσε μπάλα, την μοίραζε με κοντινές μεταβιβάσεις, επιχειρούσε βαθιές μπαλιές και αποτελούσε συνδετικό κρίκο μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ο Σέρβος μέσος και αυτός «κούμπωσε» τέλεια στον άξονα με τον Σάκχοφ, βγάζοντας συνεχώς ενέργεια και βοηθώντας τόσο ανασταλτικά όσο και οργανωτικά, όπως ακριβώς ο παρτενέρ του στον άξονα. Μάλιστα χθες με τον ΠΑΣ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με επτά κλεψίματα. Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς λοιπόν συνεχίζουν ακατάπαυστα. Η κούραση που μπορεί να βγάζουν από ένα σημείο και έπειτα είναι δικαιολογημένη λόγω του βάρους που έχει πέσει πάνω τους. Αλλά μέχρι να επιστρέψουν οι απόντες, καλούνται να αντέξουν.

Ο Κρίστιτσιτς σε προσπάθεια στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα