Παναθηναϊκός: Πόσο πιο χαμηλά;

Παναθηναϊκός: Πόσο πιο χαμηλά;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Πόσο πιο χαμηλά;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου που έγραψε ιστορία και την νοοτροπία μικρής ομάδας πάνω στο χορτάρι που έφερε ακόμη μία γκέλα στο φετινό πρωτάθλημα!

Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζει ο Παναθηναϊκός. Μην γελάτε, η αλήθεια είναι. Το κατάφερε και αυτό το Τριφύλλι επί των ημερών του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος ως ιδιοκτήτης και απόλυτος υπεύθυνος αυτής της κατάστασης, από απόψε το βράδυ έχει σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ που θα μπορούσε! Τρία χρόνια εκτός Ευρώπης από την τιμωρία της ΟΥΕΦΑ, ξεκίνημα πρόπερσι με -6, άδειος φάκελος αδειοδότησης το 2018 και παραμονή στην κατηγορία... χαριστικά, 112 μεταγραφές, 10 τεχνικοί διευθυντές, 11 προπονητές από το 2012 και συνεχίζει. Και πόσα ακόμα! Σε αυτά τα κατορθώματα, λοιπόν, ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα κόντρα στον Βόλο.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του, καθώς ποτέ άλλοτε από το 1959 μέχρι και σήμερα, δεν είχε καταφέρει να μην έχει ούτε μία νίκη στα πρώτα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και πριν καν μπει ο χειμώνας να βλέπει με το... κυάλι την πρώτη τετράδα που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Όπως είπε, όμως, και στους υποψήφιους επενδυτές από την Αμερική(που θα έπρεπε να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους με σαφώς πιο σοβαρό τρόπο για να μην έχει καμία δικαιολογία να τους αγνοεί) δεν θέλει να πουλήσει. Και γιατί να θέλει; Τρένο την πηγαίνει την ομάδα, από τίτλο σε τίτλο, οπότε γιατί να διακόψει μία τόσο επιτυχημένη πορεία;

Νέος κρίκος σε μια αλυσίδα που προκαλεί θλίψη, είναι η αποψινή, νέα γκέλα, αυτή την φορά κόντρα στον Βόλο. Η ανάγνωση του παιχνιδιού δεν είναι δύσκολη. Ίσα-ίσα.

Ο Παναθηναϊκός, όπως οι περισσότερες ομάδες που αλλάζουν προπονητή, εμφανίστηκε πιο ορεξάτος, με μεγαλύτερη μαχητικότητα, ένταση και διάθεση για το κάτι παραπάνω. Ο Μπόλονι με τρεις και τέσσερις προπονήσεις, προφανώς, και δεν θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την εικόνα της ομάδας(και δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη), ωστόσο, κάποιες από τις αλλαγές που θέλει να καθιερώσει εμφανίστηκαν πάνω στο χορτάρι και για αυτές θα μιλήσουμε αναλυτικότερα στο επόμενο σημείωμα.

Αν ο Καρλίτος ήταν πιο εύστοχος, το Τριφύλλι θα είχε πάρει κεφάλι από το πρώτο ημίχρονο στο σκορ, έχοντας παράλληλα δεχθεί και δύο φάσεις από ανόητα λάθη(ξανά πούλημα του Χατζηγιοβάνη έξω από την περιοχή) σαν αυτά που έκανε στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ.

Τριάντα λεπτά έπαιζε για να κρατήσει το 1-0

Το γκολ ήρθε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ισπανό σέντερ φορ, ο Παναθηναϊκός με αυτό το γκολ ανάγκασε τον Βόλο να βγει από το... καβούκι του αλλά είχε νοοτροπία μικρής ομάδας πάνω στο χορτάρι και έπαιξε για ένα ημίωρο για να κρατήσει το υπέρ του σκορ!

Όπως ακριβώς το έκανε στο Αλκαζάρ. Με τον ίδιο, χαζό ποδοσφαιρικά τρόπο που αντί να ψάξει το δεύτερο γκολ και να... καθαρίσει το παιχνίδι, προτίμησε να παίξει με τον χρόνο και στο τέλος να το πληρώσει! Στην Λάρισα ήταν ο Πινακάς, απόψε στην Καλογρέζα ο Μπαρτόλο. Πάλι με ρήγμα από τα πλάγια, πάλι με γύρισμα προς την περιοχή. Ο Χατζηγιοβάνης δεν υπολόγισε σωστά για να προλάβει τον Γκουαροτσένα, ο Σένκεφελντ... κοιμήθηκε και έχασε τον Μπαρτόλο και κάπως έτσι έγινε το μοιραίο για τον Παναθηναϊκό.

Από το 1-0 και μετά, δεν έχει ούτε φάση. Θα μπορούσε, βέβαια, αν ο κάκιστος απόψε Μακέντα τις δύο φορές που βρέθηκε σε θέση βολής, είχε εκτελέσει άμεσα και δεν καθυστερούσε τόσο όσο χρειαζόταν για να τον προλάβουν.

Τι θα μπορούσε να δώσει μια ελπίδα στην μαυρίλα του Παναθηναϊκού; Η εικόνα του Μαουρίσιο που αν και δεν ήταν έτοιμος, έπαιξε σε όλο το ματς, έβγαλε την ασίστ στο γκολ και ήταν πολύ καλός στην μεσαία γραμμή και φυσικά ο Φακούντο Σάντσες που έκανε το πιο μεστό παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα και στο δεύτερο μέρος περιόρισε αισθητά τον καλλιτέχνη που λέγεται Ουάρντα, ο οποίος λίγο μυαλό να είχε μέσα στο κεφάλι του, τώρα θα έπαιζε σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.