Λάζλο Μπόλονι: Όσα θα πρέπει να περιμένουν στον Παναθηναϊκό...

Λάζλο Μπόλονι: Όσα θα πρέπει να περιμένουν στον Παναθηναϊκό...

Κώστας Ζάλιαρης
Λάζλο Μπόλονι: Όσα θα πρέπει να περιμένουν στον Παναθηναϊκό...

bet365

Το gazzetta.gr απέσπασε πληροφορίες από το περιβάλλον του Λάζλο Μπόλονι και ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί του και παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να περιμένουν από εκείνον στον Παναθηναϊκό...

Εποχή Μπόλονι, λοιπόν, στο «τριφύλλι», με κάθε επισημότητα από το μεσημέρι της Δευτέρας...

Το πρότζεκτ με τον Ντάνι Πογιάτος που για πρώτη φορά στην καριέρα του βρέθηκε σε πάγκο πρώτης ομάδας δεν δούλεψε όπως θα το ήθελαν στο «τριφύλλι».

Η ομάδα δεν μπορούσε να λειτουργήσει βάσει της ποιότητας του ρόστερ, ο Ισπανός απομακρύνθηκε, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος κράτησε το «τιμόνι» για ένα παιχνίδι ως υπηρεσιακός και τώρα ο Μπόλονι αναλαμβάνει το πολύ δύσκολο έργο της... μεταμόρφωσης, γιατί μια τέτοια χρειάζεται ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αφίχθη στην χώρα μας λίγη ώρα αφότου οι οπαδοί του συλλόγου τα είπαν με τους παίκτες στο αεροδρόμιο μετά την ισοπαλία (2-2) με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, σε ένα αποτέλεσμα που... πανηγυρίστηκε, ο κόσμος ζήτησε άμεση αλλαγή εικόνας και κατανόηση όλων για τη φανέλα που φορούν και ο νέος κόουτς σηκώνει πλέον μανίκια...

Σοβαρός και... αμείλικτος

Όσοι τον γνωρίζουν καλά και έχουν δουλέψει μαζί του για κάποιο χρονικό διάστημα, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που στη δουλειά του είναι σοβαρός και αυστηρός. Θα απαιτήσει πράγματα. Θέλει όλα να δουλεύουν όπως ακριβώς τα έχει σκεφτεί. Είναι προπονητής που δεν θα αφήνει περιθώρια για χαλαρότητα και αυτό το καθιστά σαφές από την πρώτη στιγμή και προς τους συνεργάτες του, αλλά και προς τους ποδοσφαιριστές. Είναι άνθρωπος και επαγγελματίας που ξέρει πως να κερδίζει τον σεβασμό. Ή καλύτερα, να τον... εξασφαλίζει από την πρώτη του παρουσία στην προπόνηση. Με το ύφος του, τον τρόπο του, τη σοβαρότητά του. Και σε κάνει να καταλάβεις ότι... δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό από το να δουλέψεις όπως ακριβώς πρέπει για εκείνον, ανάλογα με τις οδηγίες που σου έχει δώσει...

Θα παίζει πάντα ο καλύτερος, ακόμα κι αν ... φανεί περίεργο

Μπορεί ν' ακούγεται κλισέ πως στην ομάδα θα παίζει πάντοτε ο καλύτερος και αυτός που δείχνει από τις προπονήσεις ότι το αξίζει, ωστόσο, ο Λάζλο Μπόλονι δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στη δουλειά που θα βλέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του. Τα κριτήριά του είναι αυστηρά και βάσει αυτών θα επιλέγει κάθε φορά την 11άδα. Αν χρειαστεί να μείνει ακόμα και ο Μακέντα στον πάγκο γιατί θα υπάρχει περίοδος που θα είναι κάποιος άλλος πιο φορμαρισμένος ή καλύτερος στις προπονήσεις, αυτό δεν θα πρέπει να προκαλέσει καμία έκπληξη σε κανέναν! Ο Ρουμάνος κόουτς είναι άνθρωπος που θα πάρει τα ρίσκα του, αλλά θα τα αιτιολογήσει και όλα θα έχουν την σωστή βάση για να γίνει ξεκάθαρος κάθε φορά ο λόγος που πήρε μια απόφαση, η οποία σε κάποιους ενδεχομένως να φάνηκε περίεργη, λανθασμένη, ακατανόητη ή... προκατειλημμένη.

Έχει τρέλα με τους νεαρούς

Η νέα γενιά είναι ... η αδυναμία του. Ασχολείται πολύ με ό,τι υπάρχει και σε πιο νεαρή ηλικία στο ήδη υπάρχον ρόστερ, αλλά και με τη δεύτερη ομάδα στο κλαμπ που βρίσκεται. Έχει τρέλα με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και στον Παναθηναϊκό, αν μη τι άλλο, θα βρει αρκετούς που αξίζουν να πάρουν ευκαιρίες και ήδη έχουν βρεθεί στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Θα τους δουλέψει, θα δείξει μεγάλη διάθεση να τους βοηθήσει, αλλά θα... απαιτήσει την ανταπόδωση από εκείνους μέσα στο γήπεδο. Αν το καταφέρουν, τότε οι νεαροί θα μπορούν να έχουν μερίδιο και φυσικά πολύτιμες εμπειρίες με την πράσινη φανέλα και τη φετινή σεζόν που έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα για το «τριφύλλι». Ανάλογα και με τις συστάσεις που θα πάρει αλλά και απ' όσα θα δει ο ίδιος, θέλει το «νέο αίμα» να έχει κανονικό ρόλο στα πλάνα του.

Κόβει τα... περιττά

Δεν θα τα δεχθεί με τίποτα! Περιττές ενέργειες, λάθη που θα μπορούσαν ν' αποφευχθούν εύκολα, εμπνεύσεις της στιγμής ενώ θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική η εξέλιξη και υπάρχει μια εύκολη πάσα ή μια πολύ λογική επιλογή, τον βγάζουν έξω από τα ρούχα του. Ο Λάζλο Μπόλονι θα προσπαθήσει να δείξει σε όλους ότι έχει μηδενική ανοχή στη χαλαρότητα ή στο λάθος το οποίο θα μπορούσε να μην έχει συμβεί. Και μπορεί εύκολα να πει κάποιος πως στο ποδόσφαιρο τα γκολ έρχονται πολλές φορές από λάθη κι αν δεν γίνονταν τότε όλα τα παιχνίδια θα τελείωναν στο 0-0. Όχι. Υπάρχουν κι εκείνα τα λάθη, τα ανόητα που μπορούν ν' αποβούν μοιραία για την ομάδα και να «πληρώσει» από το πουθενά, με αποτέλεσμα μετά να τρέχει και να μην φτάνει. Αυτά, θα προσπαθήσει να τα εξαφανίσει ο Μπόλονι.

Στις ήττες... βαράει κόκκινα!

Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Ακόμα κι αν μια ήττα είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται ως... διδακτικές και ο κάθε προπονητής μπορεί να διαπιστώσει πράγματα που θα κάνουν καλύτερη την ομάδα του στο αμέσως επόμενο ματς εντοπίζοντας τα κακώς κείμενα, το κακό αποτέλεσμα πάντοτε έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλους. Στην περίπτωση του Μπόλονι, η ήττα είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα μέσα στη μέρα του. Δεν τη δέχεται εύκολα. Δεν θα τον δει ποτέ κανείς ήρεμο ή συγκαταβατικό μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Παρ' όλα αυτά, πάντα θα έχει έτοιμη την πιο σωστή και λογική σκέψη για ό,τι παρουσίασε η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο και αυτό που θα πει, θα αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Είτε είναι αρεστή, είτε όχι. Αλλά θα καταλάβει ο καθένας την κακή του διάθεση μετά από ένα άσχημο ματς και απώλεια βαθμών...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα