ΑΕΚ: Το «Italian Job» που δεν βγήκε και το βάθος του ρόστερ (vids)

ΑΕΚ: Το «Italian Job» που δεν βγήκε και το βάθος του ρόστερ (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το «Italian Job» που δεν βγήκε και το βάθος του ρόστερ (vids)

bet365

Η ΑΕΚ που δεν έχασε από τον ΠΑΟΚ, παρά τις πολλές απουσίες, λόγω βάθους στο ρόστερ και η προσέγγιση του Μάσιμο Καρέρα που εκ του αποτελέσματος αυτή τη φορά δεν βγήκε.

Η ΑΕΚ κρατούσε τη νίκη έως και λίγα λεπτά πριν το φινάλε απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά το γκολ του Μουργκ στο 89’ δεν έδωσε τη δυνατότητα στους κιτρινόμαυρους να πάρουν τους τρεις βαθμούς που θα τους έδιναν δεδομένα τεράστια ψυχολογική ώθηση ενόψει της πάρα πολύ απαιτητικής συνέχειας με σερί ματς Πέμπτη - Κυριακή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μέχρι τότε η ΑΕΚ είχε εκμεταλλευτεί απόλυτα τη μία φάση που έκανε με την ποιότητα των Λιβάια, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ στο 23’. Εξαιρετικό κατέβασμα της μπάλας από τον Λιβάια, άψογο «σκάψιμο» της από τον Τάνκοβιτς που έγινε κάτοχος και ασίστ στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος ξέρει και με το παραπάνω να τελειώνει τέτοιες φάσεις, κάτι που το απέδειξε εκ νέου.

Η… ιταλική τακτική του Καρέρα εκ του αποτελέσματος δεν βγήκε

Ο Μάσιμο Καρέρα, έχοντας να αντιμετωπίσει και τις πολλές απουσίες που είχαν προκύψει, κατέβασε την ΑΕΚ με στόχο να δώσει την μπάλα στον ΠΑΟΚ, να κλείσει τους χώρους ώστε να μην απειλείται και να βρει ένα γκολ μπροστά. Από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα στη συνέχεια ο σκοπός ήταν να διατηρήσει αλά… ιταλικά αυτό το 1-0 (και όχι να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας) και αν ήταν δυνατό να βρει ένα δεύτερο τέρμα στις αντεπιθέσεις. Αυτές δεν βγήκαν, παρά μόνο μία με τον Αλμπάνη. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί και στο τέλος το πλήρωσε σε μια στιγμή αμυντικής αδράνειας, με τον Σφιντέρσκι να παίρνει την κεφαλιά από Χνιντ και Νεντελτσιάρου και τον Λόπες να χάνει στο πίσω δοκάρι τον Μουργκ.

Εκ του αποτελέσματος αυτό το Italian Job του Καρέρα δεν βγήκε. Η άμυνά του με τους Νεντελτσιάρου, Χνιντ και Τσιγκρίνσκι «καθάριζε» όλες τις σέντρες, όμως οι απουσίες στη μεσαία γραμμή (Σιμόες και Μάνταλου) στερούσαν από τους κιτρινόμαυρους τα κρατήματα και τα μοιράσματα της μπάλας με συνέπεια να βρίσκονται σε παθητικό ρόλο, ενώ εμφανής ήταν και η έλλειψη ταχύτητας στην κόντρα που θα έδινε ο Γκαρσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη τακτική ο Καρέρα την έχει εφαρμόσει κι άλλες φορές και του βγήκε, όπως στις νίκες με 1-0 επί του Παναθηναϊκού και του Άρη την περσινή σεζόν. Σκοράροντας νωρίς και «σβήνοντας» τις επιθέσεις των αντιπάλων σε όλο το ματς έπειτα. Στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, όμως, τελικά δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική.

Το βάθος στο ρόστερ μέτρησε κόντρα στις σοβαρές απουσίες

Από την άλλη βέβαια το γεγονός ότι το πλήρες ρόστερ που δημιούργησε η ΑΕΚ στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να μείνει όρθια στο ματς με τον ΠΑΟΚ παρά τις σοβαρές απουσίες που είχαν προκύψει. Η Ένωση πήγε στο παιχνίδι χωρίς τον τιμωρημένο Μάνταλο, τους Γκαρσία, Σιμόες, Ινσούα, Μπακάκη νοκ-άουτ με τραυματισμούς και τους Σιμάνσκι, Γαλανόπουλο επίσης εκτός, ενώ την τελευταία στιγμή από την 20άδα «κόπηκε» και ο Σβάρνας που γύρισε με «σφίξιμο» από τις υποχρεώσεις με την Εθνική. Συν τον Λόπες, ο οποίος παρότι πέρασε στο δεύτερο μέρος, ερχόταν από τραυματισμό και δεν ήταν 100% έτοιμος μπαίνοντας στην αποστολή την τελευταία στιγμή. Παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα και παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν προσπάθησε να κάνει αυτή παιχνίδι, οι κιτρινόμαυροι κατέβηκαν για το ματς με τον ΠΑΟΚ… μακιγιάροντας τις ελλείψεις και το βάθος του ρόστερ προφανώς και οφείλεται σε αυτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα