Αρης - Απόλλων Σμύρνης 1-0

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αρης - Απόλλων Σμύρνης 1-0

bet365

Ο Γκάμα φώναξε και πάλι παρών! Πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και με το 1-0 στους Ζωσιμάδες κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης ο Άρης παραμένει μόνος πρώτος στην βαθμολογία. Κακοί στο 2ο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς, τα βρήκαν σκούρα από την Ελαφρά Ταξιαρχία.

Γκάμα λαμπρός τον οδηγεί! Η ποιότητα του Μπρούνο Γκάμα οδήγησε τον Άρη στη νίκη (1-0) επί του Απόλλωνα Σμύρνης στους «Ζωσιμάδες» και φυσικά τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η κλάση του Πορτογάλου επιθετικού έκανε τη διαφορά για τους «κίτρινους». Ο Μπρούνο Γκάμα σημείωσε το 4ο φετινό τέρμα του, αυτό «ξεκλείδωσε» την πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης και οδήγησε στη νίκη. Οι «κίτρινοι» προβλημάτισαν ωστόσο με την κακή απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο τραυματισμός του Κριστιάν Γκάνεα ανάγκασε τον Άκη Μάντζιο σε αλλαγές. Ο 51χρονος προπονητής έδωσε φανέλα βασικού στον Ντάνιελ Σούντγκρεν (σ. σ. τελευταία παρουσία του στο βασικό σχήμα ήταν στις 1/3/2020 στον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο) και μετέφερε τον Εμάνουελ Σάκιτς στο αριστερό άκρο. Ο 51χρονος τεχνικός δεν προχώρησε σε άλλες αλλαγές καθώς η παρουσία του Ματέο Γκαρσία στο αρχικό σχήμα ήταν αναμενόμενη. Ο Απόλλων Σμύρνης παρατάχθηκε ξεκάθαρα με αμυντικό προσανατολισμό και η διπλή άμυνα ζώνης του έβαλε δύσκολα στον Άρη καθώς οι «κίτρινοι» είχαν μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία τελικών φάσεων. Για την ακρίβεια, έβγαλαν συνεργασίες στο πρώτο 15πτο του αγώνα αλλά τόσο στο σουτ του Τζέγκο στο 9ο λεπτό όσο κι αυτό του Φακούντο Μπερτόγλιο η μπάλα σταμάτησε στα πόδια του Λισγάρα.

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές (σ. σ. ο Ματέο Γκαρσία άλλαξε πλευρές με τον Μπρούνο Γκάμα και πήγε αριστερά) προσδοκώντας στην εύρεση τρόπου διάσπασης της πολυπρόσωπης άμυνας του αντιπάλου, προφανώς επένδυσε στην ατομική ποιότητα και η αλήθεια είναι ότι αυτή έκανε τη διαφορά.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΚΑΜΑ

Στο 35’ ο Μπρούνο Γκάμα σημείωσε το 4ο φετινό τέρμα του με εξαιρετικό πλασέ σε μία φάση όπου η επιθετική τριάδα των «κίτρινων» λειτούργησε στην εντέλεια. Γιατί ξεκίνησε από το πείσμα του Λόπεθ, συνεχίστηκε με το ξεμαρκάρισμα και την εξαιρετική πάσα του Μπερτόγλιο στον Πορτογάλο ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης (1-0). Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Παράσχος επίσης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγές καθώς ο Φατιόν αποχώρησε λόγω τραυματισμού και για να καλύψει το κενό στη μεσαία γραμμή άλλαξε τον ρόλο του Μπαξεβανίδη ο οποίος από δεξί μπακ έγινε δεύτερος κεντρικός χαφ.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν ισορροπήσει την κατάσταση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων καθώς ο Χουχούμης βρέθηκε ανενόχλητος στην πλάτη της άμυνας και σε απόσταση 7-8 μέτρων από την εστία αλλά το τελείωμα της φάσης ήταν απογοητευτικό.

ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Πολλά λάθη, καμία τελική φάση και κακό παιχνίδι επιφύλαξε το πρώτο 15πτο του δεύτερου ημιχρόνου καθώς ο μεν Απόλλων… ξεμύτισε μεν από την περιοχή του καθώς ανέβασε τις γραμμές του αλλά δεν έφτασε στο σημείο της τελικής προσπάθειας. Ο δε Άρης περιορίστηκε σε μια ανούσια κατοχή μπάλας. Η πρώτη κίνηση του Άκη Μάντζιο ήταν η είσοδος στον αγώνα του Λούκας Σάσα αντί του Τζέιμς Τζέγκο. Αντίδραση υπήρξε και από τον Γιώργο Παράσχο καθώς έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο στον αγώνα των Μουνιέ, Ντάουντα.

Ο Άρης πλησίασε στο δεύτερο γκολ (και πάλι) με τον Μπερτόγλιο στο 66’ όταν ο Αργεντίνος βρέθηκε μόνος του από τη δεξιά πλευρά αλλά έκανε κακό τελείωμα. Οι «κίτρινοι» δεν πλήρωσαν το τίμημα της αδράνειάς τους στο 70’ όπου ο Απόλλων Σμύρνης βρήκε γκολ με τον Σλίβκα αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ο Μουνιέ ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα (με τη βοήθεια του VAR) ορθώς ακυρώθηκε.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Βλέποντας την ομάδα του να χωλαίνει και να μην ανταποκρίνεται ούτε στα αυτονόητα, ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές αλλά και σχηματισμού (4-3-3) καθώς έβαλε τρίτο αμυντικό χαφ (Κάτσε) αλλά και τον Ντάνιελ Μαντσίνι επιζητώντας καλύτερη πίεση. Έχοντας πάρει μέτρα στο γήπεδο, ο Απόλλων επέβαλε συνθήκες πίεσης, απείλησε με τον Τσιλούλη στο 78’. Άρης απείλησε με τον Ματίγια στο 80ο λεπτό. Ο Απόλλων συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς ο Άρης έδειχνε να βρίσκεται στο… δωμάτιο του πανικίου, ζήτησε πέναλτι στο 84’ σε πτώση του Μουνιέ στην περιοχή αλλά ο επιθετικός του Απόλλωνα ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης. Στα τελευταία λεπτά ο Γιώργος Παράσχος έριξε και το τελευταίο επιθετικό όπλο του, ενώ ο Άκης Μάντζιος απάντησε με τρίτο στόπερ (Μπαγκαλιάνης). Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Άρης πήρε τη νίκη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι: Σάκιτς, Τζέγκο, Δεληζήσης, (Άρης), Σλίβκα, Βιτλής, Μπαξεβανίδης (Απόλλων Σμύρνης)

O MVP: Ο Μπρούνο Γκάμα έβγαλε την ομάδα του από τη δύσκολη θέση με το εξαιρετικό τελείωμά του

Στο ύψος του: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Λίσγάρα καθώς με τα αντανακλαστικά του εξουδετέρωσε τρία σουτ του Άρη.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Άρης είχε απογοητευτική παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο δίχως αυτό να σημαίνει ότι η ευθύνη βαραίνει ένα άτομο

Η «γκάφα»: Αυτή του Χουχούμη στα τελειώματα του πρώτου μέρους όπου έχασε μια μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει

Το «στραγάλι»: Ο Καραντώνης εμπιστεύτηκε δύο φορές το VAR και σωστά έπραξε γιατί υπήρξε οφ σάιντ στο τέρμα που πέτυχε ο Απόλλων αλλά και στη φάση όπου οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Μουνιέ στην περιοχή. Κακώς δεν άφησε τη φάση να εξελιχθεί στο 10ο λεπτό σε φάση του Άρη όπου ο επόπτης ύψωσε τη σημαία.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Άρης πάτησε στην ποιότητα του Μπρούνο Γκάμα και βρήκε το γκολ το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για να κερδίσει το παιχνίδι. Θα πρέπει να προβληματιστεί ιδιαίτερα όμως με την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο το οποίο ανήκε στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Τζέγκο (57’ Λούκας Σάσα), Ματίγια (93’ Μάνος), Μπερτόγλιο (93’ Μπαγκαλιάνης), Ματέο Γκαρσία (75’ Μαντσίνι), Γκάμα (75’ Κάτσε), Λόπεθ

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης (62’ Ντάουντα), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Βιτλής (90’ Ιωαννίδης), Μπαξεβανίδης, Φατιόν (45’ Τσαλμπούρης), Σλίβκα, Μπεντινέλι (90’ Κόλ), Μαρκ Φερνάντεθ (62’ Μουνιέ), Τσιλούλης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα