Ο Φωτιάς για διεθνής, στην επέτειο του Βόλος-Ολυμπιακός 0-0!

Ο Φωτιάς για διεθνής, στην επέτειο του Βόλος-Ολυμπιακός 0-0!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα...νέα της διαιτησίας, αλλά και την απόφαση της πειθαρχικής της Λίγκας για τον Ολυμπιακό.
Ολυμπιακός - Μακάμπι Τ.Α.: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Ω, τι έκπληξη! Διαβάζουμε ότι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής τσεκάρει ο ίδιος, ως παρατηρητής, στο παιχνίδι ΟΦΗ-ΠΑΟ τον Φωτιά ως τον επόμενο διεθνή διαιτητή, αυτόν που θα αντικαταστήσει τον Κομίνη στον σχετικό πίνακα που θα στείλει η ΕΠΟ στην ΟΥΕΦΑ τον Δεκέμβριο.

Τότε, τον Δεκέμβριο, θα έχει και επέτειο ο Φωτιάς! Την επέτειο του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός (0-0), εκεί όπου δεν καταλόγισε ένα εξόφθαλμο πέναλτι υπέρ του Ελ Αραμπί κι ο Ολυμπιακός στερήθηκε δύο βαθμούς. Στο ίδιο παιχνίδι είχε ακυρωθεί ένα κανονικό γκολ του Σουντανί, που όμως στην ΚΕΔ μετά από δέκα μήνες (!!!) ήρθαν και μας είπαν ότι ήταν οφσάϊντ, με βάση τις γραμμές του VAR-ξέρετε, αυτές τις γραμμές που οι χειριστές μπορούν στις οριακές περιπτώσεις να τις πάνε εκεί που βολεύει η απόφαση την οποία θέλουν να πάρουν, όπως ανακοίνωσε ευθέως και με κάθε επισημότητα κι η ΠΑΕ Ολυμπιακός χθες, με μία πολύ έξυπνη ανακοίνωση της.

Ο Φωτιάς, όμως, ήταν πρωταγωνιστής και σε άλλο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά από θέση VAR. Μιλάμε για το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ 2-0 πέρσι στην κανονική διάρκεια της σεζόν, όταν με δική του υπόδειξη ο Πορτογάλος διαιτητής είχε ακυρώσει γκολ του Ελ Αραμπί μετά από ένα λάθος του Βράνιες, γυρίζοντας πίσω, μα πολύ πίσω, τη φάση και...βρίσκοντας χέρι του Γκιγιέρμε.

Κατά διαβολεμένη σύμπτωση, πάντως, όλοι οι διαιτητές που έγιναν διεθνείς από την…νέα ΕΠΟ, έχουν ένα κοινό σημείο, σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Για δείτε:

Διαμαντόπουλος. Ήταν ο διαιτητής που στο περσινό Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0 δεν έδωσε το πεντακάθαρο πέναλτι του γκολκίπερ της Ξάνθης πάνω στον Αραμπί και ο Ολυμπιακός στερήθηκε άλλων δύο βαθμών. Πάλι στο περσινό Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1, με επίσης βαθμολογική απώλεια του Ολυμπιακού, ήταν διαιτητής VAR.

Τζήλος. Ήταν ο διαιτητής στα παιχνίδια Ατρόμητου-Ολυμπιακού 2-2 και Ξάνθης-Ολυμπιακού 1-1, και στα δύο με πάρα πολλά παράπονα από τους «ερυθρόλευκους», που έχασαν τέσσερις βαθμούς σε αυτά τα δύο ματς. Είχε σφυρίξει και το Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1 με το νικητήριο γκολ στο 93΄.

Παπαδόπουλος. Ήταν ο διαιτητής στο Λάρισα-Ολυμπιακός 1-0, με πολλά παράπονα από τους «ερυθρόλευκους», που έχασαν τρεις βαθμούς.

Σκουλάς. Ήταν ο διαιτητής στο παιχνίδι Πανιώνιου-Ολυμπιακού 0-1 με το γκολ στο 92’, αλλά και στο παιχνίδι Λαμίας-Ολυμπιακού 3-3.

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι και οι πέντε (με τον Φωτιά, αν γίνει κι αυτός, που δεν βλέπω τον λόγο να μη γίνει) διαιτητές που έγιναν διεθνείς με την αλλαγή «κατάστασης» στην ΕΠΟ έχουν πρωταγωνιστήσει, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, σε πέντε παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε μία ήττα και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ και δύο παιχνίδια στα οποία νίκησε με αυτούς να σφυρίζουν ήταν με γκολ στις καθυστερήσεις…

Τώρα, αν δούμε τα αποτελέσματα αγώνων του Ολυμπιακού επί νέας ΕΠΟ και με τους άλλους δύο διεθνείς διαιτητές, τους πιο παλιούς, τον Σιδηρόπουλο και τον Παπαπέτρου, θα βρούμε, μεταξύ άλλων…

Σιδηρόπουλος ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0

Παπαπέτρου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-0, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0.

Κοινώς, τέσσερις ήττες του Ολυμπιακού σε ντέρμπι και δύο (εντός έδρας) ισοπαλίες σε ματς Κυπέλλου. Συγνώμη, υπάρχει με τον Σιδηρόπουλο κι ένα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 στο Κύπελλο, με αποκλεισμό του Ολυμπιακού…

Κοιτάξτε, εγώ δεν υπονοώ τίποτα Παραθέτω γεγονότα κι από εκεί και πέρα, όποιος θέλει να καταλάβει, κατάλαβε.

Άσχετο: ο αθλητικός δικαστής κύριος Μάρκου απένειμε, κατά την κρίση μου, πραγματικά δικαιοσύνη με την χθεσινή του απόφαση για τον Ολυμπιακό και τον Καραπαπά.

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, εάν ο αξιότιμος Πρωτοδίκης αποφάσιζε τιμωρία με βάση το άρθρο περί απειλής διαιτητή, τότε αφενός μεν θα εξοντώνονταν ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου (μίνιμουμ ποινή τριετής αποκλεισμός), αφετέρου δε ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να τιμωρηθεί με μίνιμουμ κεκλεισμένων των θυρών για ένα αγώνα (και σύντομα θα ξαναέχουμε κόσμο στα γήπεδα...) και μάξιμουμ με αφαίρεση βαθμών η, υποβιβασμό! Κι όλα αυτά, επειδή γράφτηκε στο φύλλο αγώνα από τον Καραντώνη ότι ο Καραπαπάς του είπε, «θα δείτε τι θα πάθετε» (την εξύβριση την παραδέχθηκε).

Ήταν μία τίμια απόφαση εκ μέρους του κυρίου Μάρκου, να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό και (δη σκληρά, με τετράμηνο αποκλεισμό) τον εκπρόσωπο του με το άρθρο για εξύβριση. Γιατί πολύ απλά, εξύβριση υπήρξε στο συγκεκριμένο παιχνίδι κι όχι απειλή κατά του διαιτητή. Ήταν μία απόφαση σύμφωνη με την κοινή λογική.

Τώρα, όλα τα υπόλοιπα, είναι απλά προπαγάνδα των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Με στόχο αφενός μεν να πιέσουν τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης (αν το δούμε κι αυτό…), αφετέρου δε να πιέσουν τον ίδιο τον κύριο Μάρκου για επόμενες αποφάσεις. Παλιά μου τέχνη κόσκινο…

Κανένα δεδικασμένο δεν θέτει αυτή η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας! Και για ποια κατάργηση του φύλλου αγώνα μιλάμε; Εδώ έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα σημεία και τέρατα για ανθρώπους άλλων μεγάλων ομάδων, για επιθέσεις (όχι φραστικές, αλλά…κανονικές) σε διαιτητές, επόπτες και παρατηρητές (!) διαιτησίας σε ημίχρονα αγώνων και ουσιαστικές τιμωρίες ποτέ δεν επιβλήθηκαν. Πλάκα κάνουμε;

Είπαμε προπαγάνδα, αλλά όχι κοροϊδία. Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει. Κι ακόμη περισσότερο η ποδοσφαιρική πιάτσα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.