ΑΕΚ: Η προσέγγιση του Καρέρα στα τρία τελευταία ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η προσέγγιση του Καρέρα στα τρία τελευταία ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Μάσιμο Καρέρα καλείται να λύσει το μεγάλο πρόβλημα με τις απουσίες στη μεσαία γραμμή, στην οποία είχε στηριχτεί στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της Ένωσης κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι απουσίες της ΑΕΚ ενόψει της επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ προκαλούν ισχυρούς... πονοκεφάλους στον Μάσιμο Καρέρα. Λιβάι Γκαρσία, Έλντερ Λόπες, Αντρέ Σιμόες, Ντάμιαν Σιμάνσκι, Κώστας Γαλανόπουλος, Μιχάλης Μπακάκης δεν υπολογίζονται, όπως και ο τιμωρημένος Πέτρος Μάνταλος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ιταλό κόουτς της Ένωσης εντοπίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής όπου οι διαθέσιμες επιλογές από το ρόστερ είναι οι Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ και οι Σαμπανάτζοβιτς και Μπότος. Ο Ιταλός κόουτς, μάλιστα, στον άξονα είχε δώσει μεγάλη βαρύτητα τις προηγούμενες φορές που τέθηκε ως προπονητής της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Καρέρα όσο βρίσκεται στον πάγκο της Ένωσης έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ τρεις φορές, μετρώντας μία ήττα (1-0) και μία νίκη (0-2) στην Τούμπα και μια ισοπαλία στο ΟΑΚΑ (0-0).

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 (12/01/2020)

Παρά την ήττα στην Τούμπα, το πρόσημο του Καρέρα στο πρώτο ντέρμπι ως προπονητής της ΑΕΚ ήταν θετικό. Ο Ιταλός κόουτς κατέβασε ένα 4-3-3 με ενισχυμένο κέντρο, παίζοντας με τον Σιμόες ως κόφτη και μπροστά του τους Κρίστιτσιτς και Σαμπανάτζοβιτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνο το απόγευμα αυτοί οι τρεις αποτελούσαν και τις ουσιαστικές του επιλογές για τον άξονα καθώς ο Λιβάια έπρεπε να παίξει στην κορυφή της επίθεσης μιας και ο Ολιβέιρα δεν είχε ρυθμό, με συνέπεια μόνο ο Μάνταλος να μπορεί να παίξει στην αριστερή πτέρυγα. Η τριάδα του κέντρου τα είχε πάει περίφημα στο ανασταλτικό κομμάτι με την Ένωση να παρουσιάζει μια συμπαγή εικόνα. Στο δεύτερο μέρος ο Καρέρα φρόντισε αμέσως να κάνει την ΑΕΚ πιο επιθετική όταν έμεινε πίσω στο σκορ περνώντας τον Ολιβέιρα στο ματς αντί του Σαμπανάτζοβιτς και μετατρέποντας τον σχηματισμό σε 4-2-3-1.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-2 (01/07/2020)

Με τον ίδιο σχηματισμό, το 4-3-3 δηλαδή, είχε παρατάξει ο Καρέρα την ΑΕΚ και στο παιχνίδι της Τούμπας για τα πλέι οφ. Και τότε ο Ιταλός κόουτς είχε ρίξει μεγάλο βάρος στη μεσαία γραμμή, έχοντας εκείνη τη μέρα περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του. Ο Λιβάια είχε καθιερωθεί στο αριστερό άκρο, ο Ολιβέιρα είχε πλέον επιστρέψει στην κορυφή, με τον Καρέρα να χρησιμοποιεί ξανά τον Σιμόες ως κόφτη και μπροστά του τον Κρίστιτσιτς και τον Μάνταλο. Την ίδια στιγμή υπήρχαν στον πάγκο και οι Σιμάνσκι και Σαμπανάτζοβιτς. Η κιτρινόμαυρη τριάδα είχε κυριαρχήσει στον χώρο της μεσαίας γραμμής με την Ένωση να επιβάλλει απόλυτα το παιχνίδι της και τελικά να παίρνει τη νίκη.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0 (15/07/2020)

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες φορές ο Άμπελ Φερέιρα επέλεξε τριάδα στα στόπερ στον αγώνα των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ, κάτι που έκανε και ο Καρέρα με τον σχηματισμό της Ένωσης. Κάτι μάλιστα που προκάλεσε έκπληξη καθώς το 4-3-3 είχε αποδειχθεί λειτουργικό και αποτελεσματικό φέρνοντας τέσσερις σερί νίκες για τους κιτρινόμαυρους. Το 3-5-2 που επέλεξε ο Ιταλός κόουτς είχε ξανά σε ρόλο 6αριού τον Σιμόες, στη φυσική του θέση που έβγαζε τρεξίματα και κλεψίματα και μπροστά του τους Μάνταλο και Κρίστιτσιτς. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε, ωστόσο, να δημιουργήσει ευκαιρίες απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ ενώ η εικόνα των Λόπες και Παουλίνιο στα άκρα δεν τη βοηθούσε να «χτυπήσει» από εκεί. Ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι με την έναρξη του δευτέρου μέρους ανάγκασε τον Καρέρα να αλλάξει τον σχηματισμό σε 4-3-3 ρίχνοντας τον Βέρντε στο ματς αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ με την ΑΕΚ να χάνει τις ελπίδες της για τη 2η θέση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα