ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Όταν μίλησαν οι τεχνικοί διευθυντές ΑΕΚ, Ολυμπιακού και άλλων...

Όταν μίλησαν οι τεχνικοί διευθυντές ΑΕΚ, Ολυμπιακού και άλλων...

O Ρέμπε

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Όλαφ Ρέμπε και σχολιάζει τη διαδικασία από μία άλλη οπτική.  

Ελλάδα - Κόσοβο: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Τι μέρα και αυτή για τον ΠΑΟΚ... Έχει περιγραφεί ως πολύ σημαντική! Θα μιλήσει για πρώτη φορά ο Όλαφ Ρέμπε, ο οποίος από τις αρχές Ιουλίου έχει αναλάβει ως τεχνικός διευθυντής.

Θα μιλήσει και θα αναλύσει το φετινό πλάνο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις, θα δώσει εξηγήσεις για επιλογές, θα κληθεί να τα πει όλα για μεταγραφές και αποχωρήσεις, θα απαντήσει στην κριτική, θα πρέπει να είναι πειστικός, αληθινός, άμεσος, ρεαλιστής...

Έτσι ακριβώς όπως ήταν και οι ομόλογοί του στις άλλες μεγάλες ελληνικές ΠΑΕ!

Έτσι δεν είναι; Το ίδιο δεν έγινε με την ΠΑΕ ΑΕΚ; Πόσο… καλά τα είπε ο Ίβιτς όταν βρέθηκε στη θέση του Ρέμπε; Στον Ολυμπιακό; Κάθε χρόνο η ερυθρόλευκη ΠΑΕ δεν μπαίνει στη διαδικασία να δίνει άμεσες απαντήσεις στον κόσμος της μέσω του τεχνικού διευθυντή ή του υπευθύνου μεταγραφών;

Τι; Όχι;

Πώς;

Έτσι είναι όπως το φαντάζεστε...

Οι άλλες μεγάλες ΠΑΕ ΔΕΝ μπαίνουν σε τέτοια διαδικασία! Προφανώς και δεν νιώθουν την ανάγκη να δώσουν εξηγήσεις με αυτό τον τρόπο. Δεν το θεωρούν αναγκαίο. Δεν είναι μέσα στις υποχρεώσεις  προς τον κόσμο τους.

Ο ΠΑΟΚ το κάνει! Ο ΠΑΟΚ θέλει να ενημερώσει και να επικοινωνήσει άμεσα με τον κόσμο του! Στον ΠΑΟΚ ο κόσμος (και ο Τύπος) κατηγορεί την ΠΑΕ όταν αποφεύγει ή καθυστερεί αυτές τις διαδικασίες και κάθε φορά στα δύσκολα, το συγκεκριμένο ζήτημα των δηλώσεων και των άμεσων τοποθετήσεων, αναδεικνύεται ως το σημαντικότερο.

Καλά κάνει ο ΠΑΟΚ!  Έτσι πρέπει. Ας το σεβαστούμε όμως και ας αναδεικνύουμε και τη διαφορά με τους άλλους που βέβαια φαίνεται ότι έχουν βρει άλλους τρόπους και ο κόσμος τους δεν γκρινιάζει αν δεν ακούει τους υπευθύνους της ομάδας. Ίσως να γκρινιάζουν μόνο όταν οι παράγοντές τους δεν… γκρινιάζουν για τη διαιτησία, τους θεσμούς και την εύνοια που δεν έχουν. (Έτσι, γιατί είναι αστείο να λένε ότι αδικούνται…).   

Από εκεί και πέρα τα θέματα στον ΠΑΟΚ είναι γνωστά, είχαμε μερικά γεγονότα, έγιναν αρκετές επιλογές, το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι η μείωση του μπάτζετ που λογικά όλοι κατάλαβαν γιατί έγινε, σήμερα θα δοθούν απαντήσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα και από αύριο... Τι θα γίνει από αύριο; Τι άλλο; Όσα ειπωθούν σιγά-σιγά θα περάσουν στο περιθώριο και... πάνω απ’ όλα θα είναι η πορεία της ομάδας.

Καλές οι εξηγήσεις, καλές οι θεωρίες και όλα τα λεγόμενα, χρήσιμα είναι και αυτά, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι στο τέλος θα μείνει η πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εκεί θα κριθεί κυρίως ο ΠΑΟΚ και με βάση αυτή την πορεία θα ληφθούν και οι επόμενες αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια…

Δεν μειώνω τη διαδικασία και τη σημασία της, αλλά -όπως το συνηθίζω- βλέπω πιο μπροστά.

* Στο τέλος θέλω κάτι να γράψω περί... κριτικής. Ξέρουν όλοι καλά τι σημαίνει αληθινή κριτική. Πώς αυτή γίνεται με επιχειρήματα και πώς ή ποιοι απλά... παίζουν με το κλίμα που δημιουργούν τα αποτελέσματα και εκμεταλλεύονται συγκυρίες για να λαϊκίσουν και να πάνε με το...ρεύμα. Ο τρόπος και το timing παίζουν μεγάλο ρόλο και φυσικά έρχονται για να αποδείξουν τις... προθέσεις όσων κρίνουν.

* Συγκινητικές οι χθεσινές στιγμές στα δικαστήρια με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ειδικά εκεί που μιλούσε για τις αδικίες σε βάρος του... Από την άλλη αυτό με το τηλέφωνο που δεν ήξερε ότι είναι Πακιστανικό, νομίζω… έχει συμβεί σε όλους. Σε κάθε περίπτωση ήταν μία πιο έξυπνη απάντηση από το ότι… «μου το έδωσε μία σερβιτόρα όταν έπινα καφέ». Αυτό σίγουρα δεν έχει συμβεί σε άλλον πέρα από τον Κουρίδη.  

* Από ώρα σε ώρα θα βγει ο Κούγιας για να καταδικάσει το συστηματικό bullying προς δικαστές της Επιτροπής Εφέσεων που γίνεται τις τελευταίες ημέρες. Αποκλείεται να το ξεχάσει ο έμπειρος νομικός… Σε αυτά είναι πολύ τυπικός…