Παναθηναϊκός: Η κόντρα με τους παίκτες για τον τρόπο παιχνιδιού «έφαγε» τον Μπόλονι!

Παναθηναϊκός: Η κόντρα με τους παίκτες για τον τρόπο παιχνιδιού «έφαγε» τον Μπόλονι!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η κόντρα με τους παίκτες για τον τρόπο παιχνιδιού «έφαγε» τον Μπόλονι!

bet365

Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε την σεζόν ως προπονητής της Γάνδης αλλά μετά από 25 μέρες απολύθηκε μετά από απαίτηση των ποδοσφαιριστών! «Παίζουμε σαν ομάδα δεύτερης Εθνικής»!

Ένα από τα στοιχεία που ανέβασαν την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο στα χρόνια που ήταν στα… ντουζένια του, ήταν πως όπου και αν πήγαινε παρουσίαζε έργο σε βάθος χρόνου. Έβαζε σφραγίδα, δημιουργούσε σύνολα με την δική του φιλοσοφία και ταυτότητα. Παρέμενε, στις περισσότερες δουλειές του, στον πάγκο κάθε ομάδας για τουλάχιστον μια διετία και το τέλος του από την Γάνδη έπειτα από 25 μέρες και τρεις αγωνιστικές πρωταθλήματος προκάλεσε έκπληξη και απορία! Δεν του είχε ξανασυμβεί του Λάζλο Μπόλονι κάτι αντίστοιχο!

Τι συνέβη; Ο Ρουμάνος προπονητής έχασε τα αποδυτήρια με τα… καλημέρα, καθώς το σύνολο είχε μάθει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και να κάνει τις επιτυχίες μέσα από αυτό. Ο 67χρονος κόουτς εφάρμοσε μία στρατηγική με απόλυτα αμυντικούς προσανατολισμούς και άμεσο ποδόσφαιρο, σε διάταξη 4-3-3. Επιλογή που έφερε μέχρι και την δημόσια αντίδραση του επιθετικού, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, ενός από τους σταρ της ομάδας.

Μετά την νίκη επί της Μαλίν στις 30 Αυγούστου(1-0), ο Ουκρανός φορ… απασφάλισε:

«Είναι σίγουρα σημαντικό ότι πήραμε τους πρώτους τρεις βαθμούς μας, αλλά η αίσθηση είναι ότι δεν έχουμε παίξει ως κανονική Γάνδη. Θα έπρεπε να παίζουμε όπως οι καλύτερες ομάδες του Βελγίου, αλλά εμείς παίζουμε σαν ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες. Πρέπει όντως να δουλέψουμε, αλλά και να κάνουμε αλλαγές. Θέλουμε να φτάσουμε στο Champions League, αλλά όπως παίζουμε είναι αδύνατον. Ίσως κάποιοι να μην συμφωνούν μαζί μου, αλλά ο τρόπος που παίζουμε είναι απλώς κακός. Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που παίζουμε. Δεν έχουμε δουλέψει πολύ με τον νέο προπονητή, αλλά δεν καταλαβαίνουμε τι θέλει να παίξει, ποια είναι η τακτική. Παίζουμε πολύ αμυντικά και αυτό δεν είναι καλό για την ομάδα. Δεν γίνεται να παίζουμε έτσι στο γήπεδο μας. Είμαστε η Γάνδη».

Η απάντηση του Μπόλονι, άμεση!

«Αν δεν του αρέσει μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα να παίξει. Δεν μπορώ να ακούω τις απόψεις όλων των παικτών. Είναι 29 άτομα. Αν πρέπει να το κάνω αυτό, είναι σαν να έχω βάλει μια σφαίρα στο κεφάλι μου. Καταλαβαίνω πότε θέλουν να παίξουν πιο επιθετικά αλλά και αυτοί πρέπει να καταλάβουν εμένα. Με πόσους επιθετικούς παίξαμε; Με τρεις. Στο προηγούμενο ματς; Με δύο. Δεν είναι ένας παραπάνω; Αν οι παίκτες μπορούν να προσαρμοστούν είναι καλό. Όσοι δεν μπορούν θα πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά για να τα καταφέρουν».

Μετά από αυτή την σπάνια... ανταρσία, ο Τύπος και οι οπαδοί έβαλαν στο στόχαστρο τον Μπόλονι για τα καλά! Μετρούσε μέρες και μέσα στο επόμενο διάστημα αποτέλεσε παρελθόν μετά και την ήττα από την Έουπεν στις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα