Κούδας: «Όταν μιλήσω με τον Βιεϊρίνια θα του πω να μη φύγει από το σπίτι του»

Κούδας: «Όταν μιλήσω με τον Βιεϊρίνια θα του πω να μη φύγει από το σπίτι του»

Gazzetta team
Κούδας: «Όταν μιλήσω με τον Βιεϊρίνια θα του πω να μη φύγει από το σπίτι του»

bet365

Ο Μεγαλέξανδρος του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε στο θέμα της αποχώρησης του Αντρέ Βιεϊρίνια από την ομάδα του «Δικεφάλου», αλλά και στη μεταγραφή του Δημήτρη Πέλκα.

Ο Γιώργος Κούδας, φιλοξενήθηκε στο radioprimo.gr και μίλησε για τον Αντρέ Βιεϊρίνια, τον Δημήτρη Πέλκα και την ομάδα, που χτίζει ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις δηλώσεις του Βιεϊρίνια: «Δεν ξέρω κάποια πράγματα. Προσπαθώ να επικοινωνήσω από το Σάββατο με τον Αντελίνο, γιατί τον εκτιμώ και σαν προσωπικότητα και για αυτά που προσέφερε στην ομάδα. Όταν θα μιλήσω μαζί του θα δω τι γίνεται, γιατί άλλο είναι να ακούς το ραδιόφωνο και τις δηλώσεις, ακόμα και του Αντελίνο. Εγώ άμα τον δω θα του πω ότι όντως εδώ είναι το σπίτι σου και μη φύγεις. Δεν ξέρω ποιες είναι οι διαφορές και αν είναι οικονομικές, γιατί κι εγώ είχα μπει σε τέτοιες περιπέτειες, αλλά για μένα και για τον ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα, καλό θα ήταν να μείνει ο Αντελίνο.»

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν τον έχει αποχαιρετίσει: «Έτσι όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα και επικοινωνιακά δεν λειτούργησαν σωστά. Μπορεί να υπήρχαν διαφορές, που δεν ήθελαν να κοινοποιήσουν και οι δύο μεριές. Όταν θέλεις να λες ότι είσαι ΠΑΟΚ, δηλώνεις ότι προτιμάς να μείνεις στην ομάδα με 500.000 ευρώ παρά να πας σε άλλη ομάδα και να παίρνεις 1.000.000 ευρώ. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, το ψάχνω το θέμα και θέλω να συναντηθώ με τον Αντελίνο, να τα πούμε από κοντά. Επειδή τον σέβομαι, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω."

Για το αν θα είναι απώλεια από τον ΠΑΟΚ: «Εγώ έναν παίκτη τον εκτιμώ ποδοσφαιρικά έως ένα σημείο, από εκεί και πέρα παίζει ρόλο το ήθος και ο χαρακτήρας. Όσοι δεν έχουν φορέσει το κοντό παντελονάκι και δεν έχουν μπει στα αποδυτήρια, τα οποία είναι ιερός χώρος, δεν μπορούν να ξέρουν. Είδα ότι σε όλη τη διάρκεια που φορούσε το περιβραχιόνιο, ήταν αρχηγός εντός κι εκτός γηπέδου. Όλο αυτό το κλίμα ήταν πάρα πολύ σωστό και γι' αυτό υπήρχαν τα αποτελέσματα. Όλοι λένε ότι είμαστε οικογένεια. Οικογένεια είναι ο ένας να νοιάζεται για τον άλλον είτε παίρνει 1.000.000 είτε παίρνει 100.000 ευρώ κι όλοι μαζί να βγάζουν τη σωστή προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Είναι σημαντικό να μπορέσεις να τιθασεύσεις και να εναρμονίσεις όλες αυτές τις προσωπικότητες και τις γλωσσικές ιδιομορφίες, που υπάρχουν εντός αποδυτηρίων, για να έρθουν τα αποτελέσματα.»

Για την αποχώρηση του Πέλκα: «Ολοκληρώθηκε ο κύκλος κάποιων ποδοσφαιριστών, μετά τις επιτυχίες των προηγούμενων ετών. Πρέπει να κρατήσουμε την εμπειρία εκεί που χρειάζεται και να προωθήσουμε τους παίκτες που είναι σε νεαρή ηλικία, για να παρουσιάσουν σε 1-2 χρόνια τα επιτεύγματα της προηγούμενης ομάδας. Όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση η ομάδα, οικονομικά, μπορείς να πουλήσεις για να προσθέσεις στο μπάτζετ. Σίγουρα ο Πέλκας ήταν μια μονάδα σημαντική, αλλά μπορεί να βρεθούν και νέοι παίκτες αντάξιοι, αυτό είναι δουλειά του τμήματος σκάουτινγκ, του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή.»

Για το αν είναι αισιόδοξος και αν πιστεύει ότι θα δημιουργηθεί μια επιτυχημένη ομάδα: «Αυτό θα φανεί με την πάροδο του χρόνου. Αμφισβητείται ο προπονητής, ο οποίος πέρσι προσπαθούσε να φτιάξει ένα καλό σύνολο με τους παίκτες που είχε. Φέτος, βλέπω ότι ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίζει ένα διαφορετικό παιχνίδι, γιατί είδα στα πρώτα παιχνίδια ότι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Σημασία έχει να ανταπεξέλθει ο ΠΑΟΚ στις ομάδες που στήνουν "πούλμαν" στην άμυνα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο το κέντρο για να μπορέσει να τροφοδοτηθεί το σέντερ φορ. Πρέπει να δουλευτεί αυτό το κομμάτι. Εγώ είμαι πάντα αισιόδοξος.»

Για το αν θα περίμενε να αναλάβει κάποιο πόστο ο Βιεϊρίνια μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας: «Αυτός αποφασίζει πότε θα σταματήσει να παίζει. Σε αυτό βοηθάει και ο προπονητής να του πει αν τον χρειάζεται. Δεν ξέρω τι συμβαίνει γι' αυτό θέλω να μιλήσω προσωπικά με τον Βιεϊρίνια. Είχα πει και πριν τα play off ότι ο Αντελίνο πρέπει να μείνει για να γίνει αργότερα ο επόμενος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, εφόσον το θέλει αυτό.»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα