Άρης: Το ρόστερ των 31 ποδοσφαιριστών και η σκέψη ελάφρυνσής του

Άρης: Το ρόστερ των 31 ποδοσφαιριστών και η σκέψη ελάφρυνσής του

Άρης: Το ρόστερ των 31 ποδοσφαιριστών και η σκέψη ελάφρυνσής του

bet365

Ο Άρης άλλαξε φιλοσοφία μετά τον αποκλεισμό στο Europa League, η ιδέα του «σφιχτού» ρόστερ εγκαταλείφθηκε και πλέον η ομάδα απαρτίζεται από 31 ποδοσφαιριστές γεγονός το οποίο καλλιεργεί την ανάγκη ελάφρυνσής του.
Συναρπαστικότερο παιχνίδι με Stop Loss, Partial και Auto Cash Out* (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το αρχικό αγωνιστικό σχέδιο του Άρη περιλάμβανε τη δημιουργία ρόστερ 19-20 πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών και την πλαισίωσή τους από τους νεαρούς παίκτες οι οποίοι προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Μετά τις ριζοσπαστικές αλλαγές που προκάλεσαν, η απομάκρυνση του Μίκαελ Ένινγκ στην τεχνική ηγεσία αλλά και η παραίτηση του Άγγελου Χαριστέα από τη θέση του ποδοσφαιρικού διευθυντή, αυτομάτως άλλαξε και το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Αυτό πιστοποιείται μέσα από τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ και το γεγονός ότι σε συγκεκριμένες θέσεις οι «κίτρινοι» παρουσιάζουν έντονη πληρότητα. Αυτομάτως, μειώθηκαν στο ελάχιστο και οι πιθανότητες συμμετοχής ποδοσφαιριστών και υπό αυτό το πρίσμα είναι λογικό να υπάρχουν σκέψεις για την ελάφρυνση του ρόστερ μέσα από τη διαδικασία δανεισμού συγκεκριμένων παικτών.

ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Ο ΕΜΑΝ

Ο Φαμπιάν Έμαν γνωρίζει ότι δεν είναι στο αγωνιστικό πλάνο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η αλήθεια είναι ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες είτε αποδέσμευσης είτε παραχώρησης του σε άλλη ομάδα, ενημερώθηκε σχετικά και ο ατζέντης του αλλά δεν προέκυψε ουσιαστικό ενδιαφέρον. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Αυστριακός τερματοφύλακας θα περάσει την αγωνιστική χρονιά δίχως συμμετοχή, εκτός κι αν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση στο άμεσο μέλλον ή βρεθεί ενδιαφερόμενη ομάδα στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Αυτή τη στιγμή εξάλλου, ο Άρης διαθέτει τους Χουλιάν Κουέστα, Ζακαρί Μπουσέ και Μάριο Σιαμπάνη.

Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΝΤΓΚΡΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΕΑΡΟΙ

Αυτή τη στιγμή, ο Άρης διαθέτει 6+1 ποδοσφαιριστές στα άκρα της άμυνας. Βασικός παρτενέρ του Εμάνουελ Σάκιτς στη δεξιά πλευρά είναι ο Ντάνιελ Σούντγκρεν καθώς ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να τον ενεργοποιήσει και το απέδειξε μέσα από τον χρόνο συμμετοχής που του παρείχε στον πρόσφατο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι και ο Λίντσεϊ Ροζ αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά (σ. σ. έγινε κατ’ ανάγκη αλλά δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί ξανά στην ίδια θέση στο μέλλον) τότε θεωρείται δύσκολο να βρει χρόνο συμμετοχής (πολλώ δε μάλλον παιχνίδια) ο νεαρός Μαρμαρίδης. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Ο Κριστιάν Γκάνεα έχει θέση βασικού και παρότι ο Άρης διαθέτει τους νεαρούς Σενγκέργκη, Τσαγκαλίδη (σ. σ. ειδικά για τον πρώτο είχε αναφερθεί ότι το πλάνο περιλάμβανε τη σταδιακή αναβάθμισή του), προτίμησε όμως να προσθέσει στο ρόστερ τον 19χρονο Απόστολο Μαρτίνη. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον ο ένας εκ των δυο (Σενγκέργκης, Τσαγκαλίδης) δεν θα βρει χρόνο συμμετοχής.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΜ

Ο Άρης προχώρησε στην απόκτηση του Αλί Αντέμ με την προοπτική να τον «ετοιμάσει» στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος και στη συνέχεια ο παίκτης να διεκδικήσει θέση στο βασικό σχήμα. Πλέον, αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να υποστηριχθεί καθώς ο Άρης διαθέτει τέσσερις αμυντικούς χαφ για δύο θέσεις. Ο Χαβιέρ Ματίγια ανέβασε στροφές, ο Τζέιμς Τζέγκο ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, ο Λούκας Σάσα αποτελεί σταθερή αξία και φυσικά ο Έργκους Κάτσε αποκτήθηκε για να λύσει το αμυντικό πρόβλημα στη μεσοαμυντική γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι ο Αντέμ δύσκολα θα βρει ρόλο στην ομάδα, τουλάχιστον στη φετινή χρονιά.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Ο Άρης διαθέτει εννιά ποδοσφαιριστές στη συγκεκριμένη γραμμή. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον ρόλο στον οποίον θα ανταποκριθεί ο Σιάντε Σίλβα. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε την καριέρα του ως winger αλλά στα τελευταία χρόνια (στην U23 της Γουέστ Χαμ) αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Στο μυαλό του Άκη Μάντζιου βρίσκεται η χρησιμοποίηση του Πορτογάλου στη συγκεκριμένη θέση, ακόμη και ως προσαρμογή σχήματος (σε 4-4-2) στη διάρκεια ενός αγώνα, αλλά και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Γενικώς, ο 23χρονος επιθετικός μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Αυτή τη στιγμή, θέση βασικού έχουν οι Ματέο Γκαρσία (δεξιά), Μπρούνο Γκάμα (αριστερά), Φακούντο Μπερτόγλιο (επιτελικός μέσος) και Κρίστιαν Λόπεθ (κορυφή επίθεσης). Ο τελευταίος νιώθει πλέον τον ανταγωνισμό δεδομένης της παρουσίας του Σίλβα αλλά και του Δημήτρη Μάνου. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι ουσιαστικά χρησιμοποιείται ως «μπαλαντέρ» καθώς έχει παίξει τόσο ως πλάγιος χαφ αλλά και ως εσωτερικός. Το ερώτημα αφορά τον νεαρό Χατζηπιρπιρίδη ο οποίος άφησε καλές εντυπώσεις στο διάστημα της προετοιμασίας. Ωστόσο, για τον βραχύσωμο νεαρό επιθετικό τα δεδομένα δεν είναι τόσο αρνητικά όσο για τους υπόλοιπους παίκτες της ηλικίας του διότι έδειξε υψηλότερο βαθμό προσαρμοστικότητας, συν τοις άλλοις είναι περισσότερες οι πιθανότητες να χρειαστεί στη διάρκεια της σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα