Η αλλοίωση της βαθμολογίας, η κωμική σύγκριση & η «τυχαία» επιλογή φάσεων του Ολυμπιακού

Η αλλοίωση της βαθμολογίας, η κωμική σύγκριση & η «τυχαία» επιλογή φάσεων του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα πεπραγμένα της διαιτησίας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και τις επιλογές του Κλάτενμπεργκ στις αναλύσεις των φάσεων κάθε αγωνιστικής.

bwin – Δες τους τελικούς του NBA σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Πολύς ο λόγος για τη διαιτησία λοιπόν και στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Με την ιδιαιτερότητα ότι πλέον βλέπουμε τον νέο αρχιδιαιτητή να σχολιάζει ο ίδιος τις πιο επίμαχες φάσεις κάθε αγωνιστικής. Η, και να «απαντάει» η ΚΕΔ για ξεχωριστές φάσεις όπως αυτή του γκολ του Χασάν στα Γιάννινα.

Τι μένει επί της ουσίας από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές; Ήδη υπάρχει αλλοίωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος σε επίπεδο κορυφής-κι αυτό το έχει αποδεχθεί ουσιαστικά ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ. Διότι ευθέως ο Άγγλος παραδέχθηκε στην εβδομαδιαία ανάλυση του, ότι υπήρξε καθαρό υπέρ του ΟΦΗ πέναλτι στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (τελικό 3-0). Κι ήταν ένα πέναλτι με το σκορ 1-0 για τον ΠΑΟΚ και μάλιστα στο 66ο λεπτό. Δηλαδή, ισοφαρίζει ο ΟΦΗ και γυρίζει όλο το ματς. Να θυμίσουμε δε ότι ο ΟΦΗ σφυροκοπούσε ως το τέλος την εστία του ΠΑΟΚ για ισοφάριση και ότι ο ΠΑΟΚ τα δύο άλλα γκολ του τα σημείωσε στο 89’ και στο 92’, όταν δηλαδή ο ΟΦΗ συνέχιζε να βγαίνει όλος μπροστά για να ισοφαρίσει.

Άρα, από εκεί που ο ΠΑΟΚ τώρα έπρεπε να είναι ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και δη με ένα παιχνίδι παραπάνω από τον Ολυμπιακό, τώρα είναι ένα βαθμό πάνω από τον Ολυμπιακό! προσέξτε, αυτή η αλλοίωση είναι βάσει των όσων ο ίδιος ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έχει αναλύσει. Διότι, αν θεωρήσουμε ως κανονικό το γκολ του Χασάν στα Γιάννενα, που όλοι είδαμε ότι ήταν κανονικό, τότε η αλλοίωση της βαθμολογίας σε επίπεδο κορυφής ήδη είναι σκανδαλώδης! Διότι, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είναι τρεις βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ (αλλά και από την ΑΕΚ) και τώρα είναι ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ (από τον οποίο έχει ένα αγώνα λιγότερο) και μόλις ένα βαθμό πάνω από την ΑΕΚ (με την οποία έχει ίδιο αριθμό αγώνων).

Και δύο πράγματα τα οποία είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω, ακόμη.

Πρώτον, είναι κωμικό να συγκρίνουμε τη φάση του γκολ του Χασάν με τη φάση στο Βόλος-ΠΑΟΚ (0-0), που ακυρώθηκε απόφαση πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για οφσάϊντ πάνω στον Τσολάκ. Βλέπουμε στη φωτογραφία ότι και τα πόδια και ο ώμος του παίκτη του ΠΑΟΚ είναι πιο μπροστά από του αμυντικού του Βόλου.

Αντίθετα, μπορούμε να δούμε από τη φωτογραφία στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός (1-1) ότι ο Ελ Αραμπί είναι στην ίδια ευθεία με τον αμυνόμενο του ΠΑΣ. Ακόμη κι αν δικαιώσουμε την ΚΕΔ στην άποψη της ότι υπήρξε οφσάϊντ, ήταν κατά κοινή ομολογία κάτι απολύτως οριακό. Κάτι που δεν συνέβη σε καμία περίπτωση με το οφσάϊντ του Τσολάκ στο Βόλο.

Δεύτερον, έχω παρατηρήσει ότι στις ανά εβδομάδα αναλύσεις του Κλάτενμπεργκ, ό,τι βλέπουμε σε σχέση με τον Ολυμπιακό, όλως τυχαίως, δικαιώνει τις αποφάσεις των διαιτητών εις βάρος του Ολυμπιακού. Επιλέγονται δηλαδή φάσεις στις οποίες φαίνονται οι διαιτητές να έχουν πάντα δίκιο.

Π.χ. Ολυμπιακός-Αστέρας (3-0) επιλέχθηκε ένα μαρκάρισμα (πράγματι) ώμο με ώμο αμυνόμενου του Αστέρα πάνω στον Μπουχαλάκη και έγινε ανάλυση για το ότι δεν έγινε πέναλτι. Μα ποιος ζήτησε πέναλτι; Μία απλή, καθαρή φάση ήταν; Ποιος ο λόγος να επιλεγεί;

Π.χ. Ολυμπιακός-Παναιτωλικός (2-0) αναλύθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα αμυνόμενου του Αγρινίου πάνω στον Μπρούνο και εκφράστηκε η άποψη ότι όντως δεν ήταν αποβολή, αλλά κίτρινη κάρτα (άποψη εντελώς υποκειμενική, καθότι πολύς κόσμος είδε κόκκινη στη φάση αυτή)

Π.χ. ΠΑΣ-Ολυμπιακός (1-1) αναλύθηκε ένα σπρώξιμο αμυνόμενου του ΠΑΣ πάνω στον Σεμέδο κι εκφράστηκε η άποψη ότι όντως δεν ήταν πέναλτι (παρότι και μέσα από φωτογραφικό υλικό αποδείχθηκε ότι υπήρξε σπρώξιμο που άλλαξε τα δεδομένα της προσπάθειας του Σεμέδο να σκοράρει).

Στον δε τελικό του Κυπέλλου, Ολυμπιακός-ΑΕΚ (1-0), αναλύθηκε όλως τυχαίως επίσης μία και μόνη φάση, κι εκφράστηκε η άποψη ότι υπήρξε φάουλ του Καμαρά πάνω στον Σιμόες λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού (πάλι καλά που διευκρινίστηκε ότι δεν ήταν πέναλτι!).

Υπάρχει δηλαδή επιλογή πέντε φάσεων (μαζί με το γκολ του Χασάν στα Γιάννενα), όπου η ανάλυση του Κλάτενμπεργκ: καλώς υπήρξαν τέσσερις αποφάσεις εις βάρος του Ολυμπιακού και κακώς δεν δόθηκε σε μία πέμπτη φάση φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού σε καλή θέση για τον αντίπαλο του.

Η μοναδική φάση που είδαμε και σχολιάστηκε θετικά για τον Ολυμπιακό από τον Άγγλο ήταν το γκολ του Φορτούνη με τον Αστέρα (το 1-0), με την επισήμανση ότι δεν υπήρξε οφσάϊντ, γιατί ο όντως ακάλυπτος Μασούρας δεν επηρέαζε τη φάση-καλά, αν ακούγαμε κι εδώ κάτι διαφορετικό…

Κοινώς, από τα τέσσερα παιχνίδια του Ολυμπιακού, τα τρία πρώτα του πρωταθλήματος και τον τελικό του Κυπέλλου, ο Κλάτενμπεργκ βρήκε να πει μόλις μία φάση, όχι ότι αδικήθηκε ο Ολυμπιακός, αλλά ότι σωστά μέτρησε ένα υπέρ του γκολ! Αντίθετα, επιλέχθηκαν πέντε άλλες φάσεις στις οποίες αναλύθηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε πουθενά δίκιο. Να είναι άραγε τυχαίο και συμπτωματικό; Μακάρι. Γιατί δε λίγο θα αρχίσουμε να πιστεύουμε κι εμείς ότι ο Ολυμπιακός όχι δεν αδικείται, αλλά ευνοείται από τη διαιτησία.

Η καταμέτρηση συνεχίζεται…

Παρεμπιπτόντως, μην έχετε καμία ψευδαίσθηση σχετικά με το γκολ που έχασε νωρίτερα ο Χασάν-και την μπάλα στα δίκτυα να έστελνε ο φορ του Ολυμπιακού, το γκολ του θα ακυρώνονταν από τον διαιτητή με υπόδειξη VAR για φάουλ του Καμαρά σε παίκτη του ΠΑΣ στο ξεκίνημα της φάσης! Κι όταν λέω ξεκίνημα, εννοώ…ένα λεπτό πριν το γκολ, οπότε πράγματι ο Καμαρά άθελα του και σε ένα μικρό γλίστρημα του πάτησε αντίπαλο στο πόδι του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το έβλεπε ο Κοτσάνης (από την Δράμα)! Θα γύριζε τη φάση πίσω και θα υποδείκνυε στον Καραντώνη την ακύρωση του γκολ! Άλλωστε, έχουμε ένα σωρό παραδείγματα από πέρσι, ακύρωσης γκολ του Ολυμπιακού γιατί «κάτι» είχε δει το VAR ένα λεπτό νωρίτερα. Τα ξεχάσατε;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.