Μουργκ: «Εύκολη η απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ» (vid)

Μουργκ: «Εύκολη η απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ» (vid)

Gazzetta team
Μουργκ: «Εύκολη η απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ» (vid)

bet365

Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός μίλησε στο επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ για την απόφασή του να αφήσει τη Ραπίντ Βιέννης και να έρθει στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Τόμας Μουργκ, μιλώντας στην κάμερα του ΠΑΟΚ TV αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα ομάδα, την πόλη της Θεσσαλονίκης, τη φιλία του με τον Στέφαν Σβαμπ και την απόφαση του να πάρει τη φανέλα με το «10» στην πλάτη.

Αναλυτικά ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ δήλωσε:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Η Θεσσαλονίκη είναι πραγματικά μία πολύ όμορφη πόλη. Χθες πέρασα τις ιατρικές εξετάσεις και σήμερα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω λίγο την πόλη. Ο Σβαμπ μου έχει δείξει αρκετές φωτογραφίες και βίντεο και σήμερα πήγα και τα είδα από κοντά. Ήδη αισθάνομαι πολύ όμορφα».

Για το κατά πόσο θα τον βοηθήσει η παρουσία του Σβαμπ: «Με τον Σβαμπ είμαστε ήδη τέσσερα χρόνια συμπαίκτες στην Ραπίντ Βιέννης, οπότε είχαμε αρκετό καιρό για να μάθει ο ένας τον άλλον και μέσα από αυτό έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι. Από τότε έχουμε καθημερινή επαφή. Ο Σβαμπ μου έλεγε συνεχώς πράγματα για τον ΠΑΟΚ, οπότε και πριν το ενδιαφέρον και πριν μάθω ότι μπορεί να έρθω, μιλήσαμε ακόμα μία φορά και μετά η απόφασή μου ήταν ξεκάθαρη. Χαίρομαι φυσικά που ο Σβαμπ είναι σημαντικός για την ομάδα και που μπορώ να συνεργαστώ ξανά μαζί του».

Για το τι του είπε ο Σβαμπ: «Μου είπε πως η πόλη είναι πολύ όμορφη, ο σύλλογος είναι σωστά οργανωμένος και η ομάδα καλά στημένη, αλλά και πως οι φίλαθλοι είναι τρελαμένοι με το ποδόσφαιρο και όλοι μιλάνε μόνο γι΄ αυτό και ειδικά για τον ΠΑΟΚ. Ο Στέφαν ένιωσε άνετα με αυτό, αυτό φαινόταν όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο και γι΄ αυτό η απόφασή μου ήταν εύκολη».

Για το πως θα περιέγραφε τον εαυτό του ως ποδοσφαιριστή: «Θεωρώ πως είμαι ένας επιθετικός παίκτης που χειρίζεται καλά την μπάλα. Είμαι ποδοσφαιριστής που ζητάω συνεχώς την μπάλα και όπως γινόταν και στην Ραπίντ, παίρνω την ευθύνη του παιχνιδιού. Αναλαμβάνω να μοιράζω πάσες αλλά και να σκοράρω και αυτό προσπαθώ να αποδείξω σε κάθε παιχνίδι».

Για το πόσο θα τον βοηθήσει το γεγονός πως έχει ήδη παιχνίδια στα πόδια του και ποιοι είναι οι στόχοι του στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί η σεζόν για μένα έχει ήδη ξεκινήσει και έχω αγωνιστεί ήδη σε κάποια παιχνίδια. Οι τελευταίες δύο ημέρες για μένα ήταν κουραστικές, λόγω των ταξιδιών και των διαπραγματεύσεων. Σαφώς, πλέον ηρέμησα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να γίνω βασικός παίκτης της ομάδας και να αποδείξω τις ικανότητές μου. Θέλω να εγκλιματιστώ άμεσα και να δείξω πως μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Στόχος μου είναι μαζί με την ομάδα να πανηγυρίσουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε».

Για το αν τον φοβίζει πως επωμίζεται κατευθείαν το βάρος της φανέλας με το νούμερο 10: «Είχα ήδη αυτό το νούμερο στην προηγούμενη ομάδα μου και προσωπικά το 10 είναι ο αγαπημένος μου αριθμός. Ο Πέλκας έφυγε και ο αριθμός έμεινε ελεύθερος, οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ το ποιον αριθμό θα πάρω. Αποφάσισα να πάρω το 10».

Για το πως θα περιέγραφε με μία λέξη το πως αισθάνεται αυτή τη στιγμή: «Υπερ-χαρούμενος».

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τη συνέντευξη του Τόμας Μουργκ στο ΠΑΟΚ TV.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα