Η κρίσιμη σύγκριση στον Ολυμπιακό: παίκτης προς παίκτη, ποιος έφυγε, ποιος ήρθε

Η κρίσιμη σύγκριση στον Ολυμπιακό: παίκτης προς παίκτη, ποιος έφυγε, ποιος ήρθε

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta επιχειρεί να απαντήσει, με τον δικό του τρόπο, στο ερώτημα, αν ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε η, αποδυναμώθηκε στις μεταγραφές.

Και, εύλογη η ερώτηση τώρα που ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος: τελικά ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε η, αποδυναμώθηκε ενόψει της νέας περιόδου, σε σχέση με την περσινή σεζόν, καλύτερη τουλάχιστον εδώ και μία οκταετία για τον ίδιο;

Η απάντηση εξυπακούεται ότι θα έρθει μόνο μέσα στο γήπεδο. Από αυτά που θα δούμε γενικότερα απ΄ όλη την ομάδα κι ειδικότερα από τους νέους παίκτες της. Προς το παρόν, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να λέμε θεωρίες. Ανάλογα με την οπτική του καθενός. Γι΄ αυτό κι εγώ θα κάνω κάτι άλλο, εδώ. Θα επιχειρήσω να δώσω μία απάντηση, χωρίς να την δώσω ευθέως! Γιατί, θέλω να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι δεν την έχω και έχω εμπιστοσύνη μόνο στο τι θα δω μέσα στο γήπεδο.

Τι κάνω; Αντιπαραθέτω παίκτη προς παίκτη αυτούς που έφυγαν, σε σχέση με αυτούς που ήρθαν. Κι από εκεί και πέρα, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του! Ο Ολυμπιακός λοιπόν…

Είχε Αλέν, έχει Κρίστινσον

Είχε Ομάρ, έχει Ραφίνια

Είχε Γκασπάρ, έχει Ντρέγκερ

Είχε Τσιμίκα, έχει Βινάγκρε

Είχε Τοροσίδη, έχει Χολέμπας

Είχε Γκιγιέρμε, έχει Εμβιλά

Είχε Καφού, έχει Τιάγκο

Είχε Ξενιτίδη, έχει Πέπε

Είχε Ποντένσε, έχει Μπρούμα

Είχε Λάζαρο, έχει Κάϊπερς

Είχε Μορ, έχει Βρουσάϊ

Είχε Γκερέρο, έχει Χασάν

Αυτές είναι οι 12 αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού φέτος σε σχέση με πέρσι, με το πώς τελείωσε την περσινή σεζόν. Βάζω και το δίδυμο Γκερέρο-Χασάν, καθότι ο Χασάν πέρσι ήρθε τέλη Γενάρη, όταν έφευγε ο Γκερέρο δανεικός. Βάζω επίσης τον Ποντένσε κι όχι τον Μορ που ήρθε στη θέση του τον Γενάρη, γιατί ουσιαστικά ποτέ δεν τον αντικατέστησε. Βάζω Τοροσίδη κι όχι Κούτρη, αφού ο Κούτρης έφυγε Γενάρη κι έπαιξε σπάνια πέρσι. Και βάζω και Καφού αντί Μπενζιά, καθώς ο Καφού αντικατέστησε τον Γενάρη τον Μπενζιά.

Νομίζω ότι και μόνο από την αντιπαράθεση των ονομάτων προκύπτουν ωραία πράγματα. Και μόνο βλέποντας ποιόν είχε και ποιόν έχει για την κάθε θέση ο Ολυμπιακός. Δεν χρειάζεται να σχολιάσω εγώ, ο καθένας βλέπει.

Σαν ένα μικρό σχόλιο: το μόνο κενό που θεωρητικά δεν καλύφθηκε ήταν στα στόπερ, όπου πέρσι ξεκίνησαν έξι, οι τέσσερις υπάρχοντες και οι Μάρκοβιτς και Μεριά, που όμως έφυγαν το Γενάρη χωρίς και τότε να αντικατασταθούν, όπως και τώρα δεν αντικαταστάθηκαν.

Απλά να ξέρετε κάτι: ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τεράστια εμπιστοσύνη στον Αβραάμ. Είναι βέβαιος πως ό,τι και να τύχει μέσα στη σεζόν, όποτε τον χρειαστεί, ο έμπειρος Έλληνας άσος θα είναι πανέτοιμος. Όπως ακριβώς είχε γίνει και πέρσι, όταν χρειάστηκε σε 16 παιχνίδια (στα περισσότερα βασικός) σε όλες τις διοργανώσεις κι ήταν πάντα «εκεί». Δυνατός, έτοιμος να φορέσει την «ερυθρόλευκη» και να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Να θυμίσω ότι πέρσι υπήρξε ένα διάστημα εννιά σερί αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, με τον Αβραάμ να παίζει πάντα ενδεκαδάτος. Και τα έβγαλε πέρα με μεγάλη επιτυχία και δη σε ντέρμπι όπως με τον ΠΑΟΚ 1-1, την ΑΕΚ 2-0, σε διπλά όπως στο Χαριλάου 2-1 κλπ. Κι ο ένας χρόνος παραπάνω του δεν λέει τίποτα για τον Πέδρο, ο οποίος τον ζει καθημερινά στις προπονήσεις και τον βλέπει να δουλεύει σαν σκύλος.

Άσχετο: Προσπαθούσα να σκεφθώ τι μου θύμιζε το αυτογκόλ του Μιχαηλίδη με το...τακουνάκι στο ΠΑΟΚ-Κρασνοντάρ. Μία ημέρα νωρίτερα, στο Ομόνοια-Ολυμπιακός ήταν ο Σεμέδο που είχε διώξει με (επιτυχημένο) τακουνάκι μία επικίνδυνη σέντρα στην περιοχή του Σα. Δεν ξέρω αν ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ εκείνη την κίνηση του Πορτογάλου είχε δει και επιχείρησε να τον μιμηθεί, αλλά η κατάληξη ήταν πολύ άσχημη...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.