Ομάδα που φωνάζει και περιμένει ενίσχυση ενώ ένας ακόμη αρχηγός θέλει να φύγει…

Ομάδα που φωνάζει και περιμένει ενίσχυση ενώ ένας ακόμη αρχηγός θέλει να φύγει…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ που συνδυάζεται απόλυτα και με τις τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις που κορυφώνονται στο τελευταίο 24ώρο.
bwin - Παίξε νόμιμα live στοίχημα στους μεγάλες αγώνες από κινητό & tablet! |21+

Πόσες φορές μέσα στο καλοκαίρι έγραψα… «αυτοί που τώρα αποθεώνουν για μία-δυο μεταγραφές και για εκείνους που φεύγουν, πρώτοι θα ξεφωνίζουν στα δύσκολα;»

Σε τέτοια φάση είναι ο ΠΑΟΚ σήμερα το πρωί και η αγωνία για την προσπάθεια να καλυφθούν τα ΜΕΓΑΛΑ κενά στο κέντρο και μεσοεπιθετικά, την ύστατη στιγμή, παραμένει…

Τα γράψαμε και το Σάββατο, αλλά μετά και το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ο Πέλκας με 1,6 εκ. ευρώ, η κατάσταση όσον αφορά την ενίσχυση γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη.

Κατ’ αρχάς ΔΕΝ θα έπρεπε να φθάσει ο ΠΑΟΚ του 2020 την τελευταία ημέρα για να ψάχνει τόσες και τόσο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Όταν φθάνεις στο παρά ένα και πρέπει να πάρεις τόσο σημαντικές αποφάσεις, είναι πολύ πιο πιθανό να κάνεις και το λάθος. Πέρα από το ότι ο χρόνος για να βρεθεί συνοχή μετά από τόσες αλλαγές (εντός και εκτός γηπέδου) θα είναι πολύ μεγάλος…

Σήμερα λοιπόν κρίνονται πολλά, με τον ΠΑΟΚ να έχει την υποχρέωση να αποκτήσει τουλάχιστον έναν γρήγορο χαφ και έναν ποιοτικό μεσοεπιθετικό, έτσι ώστε να καλύψει τα ξεκάθαρα κενά που υπάρχουν, αυτά που ΑΝ φύγει ο Πέλκας, μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο.

Εδώ πλέον που έφθασε το πράγμα στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, όπου κάθε μέρα γίνονται πολλά παράξενα, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εξηγήσει τη κεντρική φιλοσοφία. Στο κάτω-κάτω νομίζω ότι δεν πρέπει κανείς άλλος να επιχειρήσει να δώσει απαντήσει και να ενημερώσει τον κόσμο για όλο το πλάνο, πέρα από τους αρμόδιους υλοποίησής του. Και προφανώς όσα γίνονται αυτό το καλοκαίρι δεν αποφασίζονται από έναν και πολύ περισσότερο από τον Αμπέλ Φερέιρα, Αλίμονο αν ο ΠΑΟΚ άφηνε έναν άνθρωπο (τον προπονητή του) να λαμβάνει τόσες πολλές και τόσο σημαντικές αποφάσεις που αλλάζουν εντελώς τη δομή και τη φιλοσοφία της ομάδας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα ταμεία της ΠΑΕ γεμίζουν και η ομάδα περιμένει την ύστατη βοήθεια για να κάνει την προσπάθειά της σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετέχει.

Όπως και να έχει, ο μεταγραφικός απολογισμός θα γίνει από Τρίτη, αν και στη θεωρία, μετά από τόσες αλλαγές (πολλές από τις οποίες έγιναν στο φινάλε) οι προβλέψεις για το τι θα παρουσιάσει η ομάδα και τι θα πετύχει, θα είναι παρακινδυνευμένες.

Ποδοσφαιρικά και σε σχέση με το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0, όπως και να γίνει η ανάλυση, πάλι στο ρόστερ και στην ανάγκη ενίσχυσης θα καταλήξουμε.

Κατ’ αρχάς ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, ξεκίνησε εντυπωσιακά, είχε πολλές περισσότερες μεγάλες φάσεις και επειδή γίνεται λόγος για τους τερματοφύλακες, ο Βάτερμαν είχε περισσότερες και μεγαλύτερες επεμβάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Η έκταση του σκορ… σαφώς άδικη για τον ΟΦΗ.

Από εκεί και πέρα, όλο το ματς για τον ΠΑΟΚ περικλείεται γύρω από την απόδοση των δύο κεντρικών χαφ του. Ελ Καντουρί και Σβαμπ ξεκίνησαν εντυπωσιακά με αποκορύφωμα την συνεργασία τους μέσα στην αντίπαλη περιοχή που έφερε και το 1-0. Όσο «τραβούσαν» οι δύο, ο ΠΑΟΚ ήταν καλός. Όταν όμως άρχισαν να χάνουν δυνάμεις μια και οι υποχρεώσεις τους σε αυτό το σχηματισμό είναι τεράστιες, τότε ο ΠΑΟΚ άρχισε να παραπατάει. Ο Ναμπί έκανε ό τι ήθελε στο μεσοδιάστημα και ανάμεσα στις γραμμές του ΠΑΟΚ και ευτυχώς για τους γηπεδούχους ο ΟΦΗ δεν είχε φορ. Ο ΟΦΗ έκανε πάρα πολλές επιθέσεις από τον άξονα, δημιούργησε πολλές τελικές από εκείνο το σημείο στο… «έξι» του ΠΑΟΚ και μετά το 70΄ που οι δύο του ΠΑΟΚτσήδικου κέντρου… «έσβησαν», τότε η εικόνα του Δικεφάλου έγινε ακόμη χειρότερη.

Εκεί κράτησε ο Ζίφκοβιτς και τελικά εκτέλεσε ο Σφιντέρσκι για να διαμορφωθεί το 3-0.

Μετά από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι:

- Αυτός ο ΠΑΟΚ χωρίς έναν ακόμη ποιοτικό και πιο γρήγορο μεσοαμυντικό δεν θα αντέξει με τίποτα στις διοργανώσεις που θα παίζονται συνέχεια

- Και να θέλει να αλλάξει σχηματισμό ο Φερέιρα δεν του φθάνουν πλέον οι μεσοεπιθετικοί που έχει

Κάπως έτσι καταλήξαμε και πάλι στις μεταγραφές και στο σημερινό 24ώρο αγωνίας για την ενίσχυση.

* Για τον Πέλκα τα γράψαμε και προχθές. Ήρθε πλέον και έσκασε. Ο ΠΑΟΚ δεν του κάνει συζήτηση για νέο συμβόλαιο, το περιβάλλον εδώ δεν τον σηκώνει, τα λεφτά των Τούρκων είναι πολύ καλά και κάπως έτσι θέλει να φύγει, με τον ΠΑΟΚ να σκέφτεται την παραχώρηση με το μικρό αντίτιμο των 1,6 εκ. ευρώ.

* Ευτυχώς μέσα σε όλα αυτά που γίνονται υπάρχουν και τα «κλάματα» του Ολυμπιακού για το ότι η διαιτησία δεν τον ευνόησε, για να διασκεδάζουν την χώρα. Από την άλλη είναι πλέον πολύ προβλέψιμοι για την «αναγκαστική» αναστάτωση που πρέπει να επιφέρουν όταν δεν κερδίζουν. Η ΕΠΟ θα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη αν και φέτος τους επιτρέψει την προσπάθεια επιβολής τοξικότητας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.