ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Αϊτόρ: «Ξέρω που έχω έρθει, χρειάζεται χρόνος για την τακτική του Πογιάτος»

Αϊτόρ: «Ξέρω που έχω έρθει, χρειάζεται χρόνος για την τακτική του Πογιάτος»

Αϊτόρ: «Ξέρω που έχω έρθει, χρειάζεται χρόνος για την τακτική του Πογιάτος»

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα τόνισε πως θέλει να δείξει στο γήπεδο ότι γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, ενώ, ανέφερε ότι είναι λογικό να χρειάζεται χρόνος από τους ποδοσφαιριστές ώστε να κατανοήσουν απόλυτα και να εφαρμόσουν την τακτική του Πογιάτος. 

Ο Ισπανός εξτρέμ μίλησε στη NOVA ενόψει του αγώνα με την ΑΕΛ για την 3η αγωνιστική της Super League και ανέφερε: 

«Ο βασικός μας στόχος είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και να βελτιωνόμαστε με νίκες.

Είχαμε στη διάθεσή μας δυο εβδομάδες να προετοιμαστούμε για το σημαντικό παιχνίδι, με δεδομένο ότι είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε όλους τους βαθμούς.

Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω που έχω έρθει και ποιες είναι οι απαιτήσεις και δουλεύω ώστε να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Βλέποντας πως η ομάδα δουλεύει, σίγουρα πρέπει να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα για να μπορέσω να βοηθήσω.

Είναι σαφές ότι έχουμε νέο προπονητή και νέους παίκτες. Ξέρουμε ότι είμαστε ο Παναθηναϊκός και πρέπει να κερδίζουμε σε όλους τους αγώνες.

Έτσι λοιπόν προετοιμαζόμαστε για την όμορφη χρονιά που μας περιμένει, ώστε να επιστρέψουμε στους φίλους της ομάδας όλη τη χαρά που ίσως να μην είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι το να έχεις ανθρώπους που μιλούν την ίδια γλώσσα με σένα στ' αποδυτήρια, βοηθάει. Εδώ πρέπει να πω ότι είναι γεγονός πως μέσα στην ομάδα υπάρχει εξαιρετική ατμόσφαιρα μεταξύ όλων μας. Κι έτσι είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στο στόχο μας.

Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής δουλεύει πολύ στην τακτική και μιλώντας με τα άλλα παιδιά που ήταν και πέρυσι, υπάρχει μεγάλη αλλαγή. Βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο να προσαρμόζεσαι σε νέα συστήματα. Όμως δουλεύουμε όλοι με το σκεπτικό και τη γνώση του τι πρέπει να κάνουμε. Και γι' αυτό πρέπει να δίνουμε το 100%.

Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε στους τρεις βαθμούς, όμως, πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι.

Πρέπει να κοιτάξουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Το κλειδί θα είναι να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι από την άμυνα και καθ' όλη τη διάρκεια του ματς. Σε αυτού του είδους τους αγώνες οι ομάδες κλείνονται πίσω και βεβαίως πρέπει να ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να βάλεις γκολ από το 1ο λεπτό, οπότε πρέπει να έχεις υπομονή. Να έχουμε στο μυαλό μας ότι το γκολ πρέπει να έρθει για εμάς και να το προσπαθήσουμε να το πετύχουμε».