«Επαγγελματικές ευκαιρίες και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους Αργεντινούς στην Ελλάδα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Επαγγελματικές ευκαιρίες και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους Αργεντινούς στην Ελλάδα»

bet365

Η La Nacion φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα αναφορικά με την παρουσία των 31 Αργεντινών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη Super League τονίζοντας πως η Ελλάδα αποτελεί καταφύγιο για ποδοσφαιριστές από την χώρα του τάνγκο που αναζητούν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο αριθμός των Αργεντινών ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς έχοντας φτάσει τους 31, με τους Βραζιλιάνους και τους Ισπανούς να εκπροσωπούνται στη Super League με λιγότερους παίκτες.

Η εφημερίδα La Nacion δίνει την δική της εξήγηση για την «έκρηξη» των Αργεντινών «λεγεωνάριων» στην Ελλάδα εστιάζοντας πέρα από το κλίμα και την ποιότητα ζωής και στις όποιες ομοιότητες στην κουλτούρα των δύο λαών. Επίσης, ολοένα και περισσότεροι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στην πατρίδα τους και αναζητούν απεγνωσμένα επαγγελματικό συμβόλαιο στη χώρα μας. Η Ελλάδα λειτουργεί ως δίοδος για ποδοσφαιριστές αξίας οι οποίοι λόγω του κορονοϊού παραμένουν ανενεργοί στη χώρα τους.

Την ίδια στιγμή οι ελληνικοί σύλλογοι αποκτούν Αργεντινούς ποδοσφαιριστές δίχως να ρισκάρουν οικονομικά. Δηλώσεις στη La Nacion έκανε ο αθλητικός διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Γαλανακόπουλος:

«Έχουμε μια μακρά παράδοση να βλέπουμε παίκτες από την αγορά της Αργεντινής κάθε χρόνο και διαθέτουμε πολλούς παίκτες εδώ γιατί ταιριάζουν με τη φιλοσοφία μας. Η ιδιοσυγκρασία, η τεχνική και η δύναμη των παικτών της Αργεντινής είναι πολύ σημαντική για εμάς και συνδυάζεται τέλεια με το στυλ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μερικές φορές είναι δύσκολο για αυτούς να προσαρμοστούν τακτικά, αλλά μόλις το κάνουν είναι φανταστικό».

«Ο Νικολάς Ματσόλα, άφησε την Ουνιόν μετά τη λήξη του συμβολαίου του στις 30 Ιουνίου, παρέμεινε στη Σάντα Φε περιμένοντας κάποια πρόταση έως ότου εμφανίστηκε ο Παναιτωλικός και δεν δίστασε να υπογράψει» τονίζεται χαρακτηριστικά για τον 30χρονο επιθετικό, ο οποίος τόνισε:

«Ήμουν παλιότερα στην Ελβετία και γι 'αυτό δεν δίστασα να επιστρέψω στην Ευρώπη, σε μία πρώτη κατηγορία και σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Και το επέλεξα όχι μόνο για το οικονομικό ζήτημα, αλλά και για την ευημερία και την ηρεμία. Στην Αργεντινή τα πράγματα γίνονται περίπλοκα και γι 'αυτό επέλεξα την ηρεμία εδώ. Επέστρεψα για να παίξω μετά από έξι μήνες καραντίνα (1-1 έναντι του ΟΦΗ) και επομένως αυτό με κάνει ευτυχή».

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στον Παναρκαδικό σημείωσε πως αρκετοί συμπατριώτες του, του ζητούν να μεσολαβήσει για να αγωνιστούν στην Ελλάδα.

«Μιλάω με πολλά παιδιά που μου ζητούν να έρθω σε επαφή μαζί τους για να μπορέσουν να έρθουν εδώ για να παίξουν και είναι λογικό: θέλουν να συνεχίσουν να είναι επαγγελματίες και να αγωνιστούν. Γι 'αυτό πολλοί Αργεντινοί παίκτες έρχονται ακόμη και για να παίξουν σε μικρές κατηγορίες. Για εμάς αυτή είναι μια δουλειά και ζούμε από αυτή. Και όπως σε οποιονδήποτε τομέα, εάν δεν έχεις δουλειά γίνεται περίπλοκο, και περισσότερο εάν υπάρχει οικογένεια και η ανάγκη να δώσεις φαγητό στα παιδιά σου».

Αναλυτικά οι «31» Αργεντινοί της Super League

Φακούντο Μπερτόλιο (Άρης)

Ντάνιελ Μαντσίνι (Άρης)

Ροντρίγκο Κολόμπο (Βόλος)

Φράνκο Φεράρι (Βόλος)

Σαλβαδόρ Σάντσες (Βόλος)

Ζουλιάν Μπαρτόλο (Βόλος)

Νικολάς Μαρτίνες (Βόλος)

Φεντερίκο Άλβαρες (Αστέρας Τρίπολης)

Φράνκο Μπελόκ (Αστέρας Τρίπολης)

Ροντρίγκο Γκόμες (Αστέρας Τρίπολης)

Ματίς Ιγκλέσιας (Αστέρας Τρίπολης)

Χουάν Μουνάφο (Αστέρας Τρίπολης)

Μπράιαν Ορόσκο (Αστέρας Τρίπολης)

Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης)

Ροντρίγκο Ρέι (ΠΑΟΚ)

Μιγκέλ Μεγιάδο (ΟΦΗ)

Χουάν Νέιρα (ΟΦΗ)

Ναζαρένο Σολίς (ΟΦΗ)

Ελίας Περέιρα (Παναιτωλικός)

Φράνκο Μάζουρεκ (Παναιτωλικός)

Χουάν Άλβαρες (Παναιτωλικός)

Νικολάς Ματσόλα (Παναιτωλικός)

Χαβιέ Μεντόσα (Παναιτωλικός)

Xoακίν Αρσούρα (Παναιτωλικός)

Εμανουέλ Ινσούα (ΑΕΚ)

Ίσραελ Κολ (Απόλλων Σμύρνης)

Μάξι Λοβέρα (Ολυμπιακός)

Φακούντο Σάντσες (Παναθηναϊκός)

Λούκας Βιγιαφάνιες (Παναθηναϊκός)

Λεονάρντο Βιγιάλμπα (Λαμία)

Χάβι Ούμπιδες (Ατρόμητος)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα