Αστέρας-Παναθηναϊκός 1-0: Πρώτη επαρχιακή ομάδα που νικούν τους «πράσινους» μετά το 1988 οι Αρκάδες

Gazzetta team
Αστέρας-Παναθηναϊκός 1-0: Πρώτη επαρχιακή ομάδα που νικούν τους «πράσινους» μετά το 1988 οι Αρκάδες

bet365

Μια παράδοση που κρατούσε 32 χρόνια και ήθελε τον Παναθηναϊκό να μην χάνει από επαρχιακή ομάδα σε πρεμιέρα πρωταθλήματος έσπασε την Κυριακή ο Αστέρας Τρίπολης. Πρώτη φορά που δεν έχασε το πρώτο ματς ο Παναιτωλικός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στατιστικά της πρεμιέρας της φετινής Super League Interwetten. Ο Αστέρας Τρίπολης έγινε η πρώτη ομάδα της επαρχίας που κερδίζει τον Παναθηναϊκό σε πρεμιέρα μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, με τους Αρκάδες να κερδίζουν επίσης για πρώτη φορά σε πρεμιέρα στην έδρα τους.

Όσον αφορά τον Παναιτωλικό, οι Αγρινιώτες για πρώτη φορά δεν έχασαν το πρώτο τους παιχνίδι από τότε που αγωνίζονται στην Super League. Ενώ ο Ατρόμητος έχασε για πρώτη φορά σε πρεμιέρα, όταν είναι γηπεδούχος.

Αναλυτικά τα στατιστικά που αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League έχουν ως εξής: «Το Πρωτάθλημα Super League Interwetten ξεκίνησε με διατήρηση παραδόσεων την Παρασκευή, όπως το να νικά ο ΠΑΟΚ την ΑΕΛ σε όλες τις πρεμιέρες μεταξύ τους με ένα γκολ διαφορά. Ωστόσο το Σαββατοκύριακο μας περίμεναν ανατροπές παραδόσεων. Να λοιπόν τι είδαμε για πρώτη φορά, με πιο εντυπωσιακό ότι ο Αστέρας Τρίπολης έγινε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας τα τελευταία 32 χρόνια, που νικά τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα.

Για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχασε αγώνα πρεμιέρας από ομάδα της περιφέρειας, τον Αστέρα Τρίπολης. Είχε συμβεί το 1988, όταν είχε ηττηθεί στο Βόλο με 2-1, ενώ είχε συμβεί άλλη μια φορά, στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ το 1980, με 2-1 τότε.

Για πρώτη φορά παράλληλα ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να κερδίσει πρεμιέρα πρωταθλήματος στην έδρα του. Στις πέντε προηγούμενες περιπτώσεις έχει τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Και οι τρεις νίκες του πρεμιέρα ήταν ως τώρα εκτός έδρας!

Για πρώτη φορά ο Παναιτωλικός δεν έχασε το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, από τότε που παίζει στη Super League. Είχε χάσει και τις οκτώ προηγούμενες σεζόν! Μόνο από τη δεκαετία του ’70 είχε να θυμάται νίκες.

Για πρώτη φορά ο Παναιτωλικός δεν έχασε σε επίσκεψή του στον ΟΦΗ για την κατηγορία. Μετρούσε έξι ήττες σε έξι αγώνες στο Ηράκλειο. Μάλιστα και στα δώδεκα παιχνίδια μεταξύ τους, νικούσε πάντα ο γηπεδούχος, παράδοση, που επίσης έσπασε.

Για πρώτη φορά ο Ατρόμητος έχασε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όταν σε αυτή είναι γηπεδούχος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα