Ινσούα - Χουανκάρ: ποιος έπαιζε περισσότερο όταν ήταν συμπαίκτες στη Γρανάδα;

Γιάννης Σερέτης
Ινσούα - Χουανκάρ: ποιος έπαιζε περισσότερο όταν ήταν συμπαίκτες στη Γρανάδα;

bet365

Ινσούα και Χουανκάρ έχουν υπάρξει συμπαίκτες για ένα εξάμηνο στη Γρανάδα πριν από έξι χρόνια και το gazzetta.gr θυμίζει τους... «Ελληνες» συμπαίκτες τους, καταγράφει τον συναγωνισμό τους και «σκαλίζει» στην «εννιάρα» της Ρεάλ Μαδρίτης με «πενταρέ» του Κριστιάνο εναντίον ενός εκ των δύο αριστερών μπακ - χαφ...

Παρότι ο νέος αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού, Χουανκάρ στα 30 του βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας, θα μπορούσε να ρωτήσει πολλούς για τις «ελληνικές» εμπειρίες και παραστάσεις τους. Αρχής γενομένης από τον πρώην προπονητή της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Σαραγόσα, τη σεζόν 2011-2012. Η' τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, με τον οποίο συνεργάστηκε στη Μάλαγα στις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018. Θα μπορούσε να ρωτήσει τον Χάβι Γκράθια (πρώην Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας προτού φτάσει μέχρι τη Γουότφορντ - νυν κόουτς της Βαλένθια) που ήταν ο προπονητής του το 2015 – 2016 στη Μάλαγα ή έναν επαγγελματία του ποδοσφαίρου ο οποίος έχει θητεύσει και στους δύο «αιώνιους αντιπάλους»: τον Βίκτορ Σάντσεθ, πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και πρώην προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Σάντσεθ ήταν πέρυσι προπονητής στη Μάλαγα από τα τέλη της σεζόν 2018-2019 μέχρι και τα μέσα της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν.

Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΤΙ ΣΤΗ ΓΡΑΝΑΔΑ ΤΟΥ 2014

Μπορεί ο Χουανκάρ να ρωτήσει για το... τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα έναν εκ των κορυφαίων (αν όχι τον Νο1) «killers» των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο: τον Γιουσέφ ελ Αραμπί, που ήταν ένας από τους δυο βασικούς επιθετικούς της Γρανάδα, τη σεζόν 2014-2015 (28 συμμετοχές – 8 γκολ τότε ο ποιοτικός σέντερ φορ του πρωταθλητή Ελλάδας). Η τον Πίτι που πέρασε από ΑΕΛ και Λαμία στα ποδοσφαιρικά του «γεράματα», αλλά τότε, πριν από έξι χρόνια, ήταν ακόμα... 33 ετών και περνούσε η μπογιά του στα χαμηλά στρώματα της La Liga.

Το ερώτημα είναι αν θα συνομιλούσε για να του μεταφέρει τις... παναθηναϊκές γνώσεις του τον ίδιο τον προκάτοχό του! Διότι με τον Εμάνουελ Ινσούα ο Χουανκάρ ήταν συμπαίκτης στη Γρανάδα. Μόλις για έξι μήνες. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2015. Ο Ισπανός ήταν ήδη μέλος της ομάδας, ο Αργεντινός αποκτήθηκε αντί 2,5 εκατ. Ευρώ στο μέσον της σεζόν από τη Μπόκα Τζούνιορς. Aμφότεροι αποχώρησαν στο τέλος εκείνης της σεζόν. Ο Χουανκάρ για τη Μάλαγα (πάλι ως δανεικός από τη Μπράγκα της οποίας τη φανέλα ουδέποτε φόρεσε!) και ο Ινσούα για την Ουνινέζε, της... μεγάλης οικογένειας του Πότσο (Γρανάδα, Γουότφορντ, Ουντινέζε, τρεις από τις ομάδες του Ορέστη Καρνέζη παρεμπιπτόντως).

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΝΣΟΥΑ ΚΑΙ Η... ΕΝΝΙΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΕ «ΠΕΝΤΑΡΕ» ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ

Σε πόσα ματς είχε αγωνιστεί ο Ινσούα και σε πόσα ο Χουανκάρ εκείνο το εξάμηνο; Ο Αργεντινός σε 12. Σε όλα βασικός! Δύο απουσίες του καταγράφονται λόγω αποβολής σε ματς εναντίον της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Ισπανός σε 10: επτά ως βασικός και τρία ως «αλλαγή». Αν είχαν συνυπάρξει εντός αγωνιστικού χώρου; Βεβαίως! Στα ματς Λα Κορούνια – Γρανάδα 2-2 και Γρανάδα – Σεβίλλη 1-1. Σε αμφότερα ήταν ο Ινσούα ο βασικός αριστερός μπακ και ο Χουανκάρ είχε μπει στα μέσα του β΄ημιχρόνου ως αλλαγή, αγωνιζόμενος ως αριστερός εξτρέμ, μπροστά από τον «Βίσωνα»!

Ο Ινσούα, πάντως, την είχε... γλυτώσει εκείνο το εξάμηνο, όχι όμως και ο Χουανκάρ. Στις 5/4/2015 ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε τα περισσότερα γκολ της καριέρας του σε ένα ματς (πέντε!), στο Ρεάλ – Γρανάδα 9-1! Με βασικό τον παίκτη του Παναθηναϊκού και τον Ινσούα εκτός αποστολής. Οχι, δεν είναι η ευρύτερη νίκη στην καριέρα του απίστευτου Πορτογάλου. Εχει νικήσει και 10-2 η Ρεάλ την Εσπανιόλ, σε ματς όπου ο ίδιος είχε σκοράρει δις. Είναι, όμως, σίγουρα το πιο εφιαλτικό απόγευμα στην καριέρα του Χουανκάρ, ο οποίος ερχόμενος στον Παναθηναϊκό ήταν ο πιο έτοιμος από όλους τους «νέους». Δεν έχασε ούτε ένα ματς στον περυσινό β' γύρο της Segunda Division και γυμναζόταν μέχρι πρότινος στη Μάλαγα, καθώς δεσμευόταν με συμβόλαιο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα