ΑΕΛ 2020-21: Επιστρέφει Αλκαζάρ με μεγάλο στόχο την Ευρώπη (vids)

ΑΕΛ 2020-21: Επιστρέφει Αλκαζάρ με μεγάλο στόχο την Ευρώπη (vids)

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ 2020-21: Επιστρέφει Αλκαζάρ με μεγάλο στόχο την Ευρώπη (vids)

bet365

Με καλές και προσεγμένες κινήσεις και με τον Μιχάλη Γρηγορίου να παραμένει στον πάγκο, η ΑΕΛ ετοιμάζεται να κάνει την υπέρβασή της φέτος, μια υπέρβαση που θέλει να φτάσει ακόμα και μέχρι την έξοδο στην Ευρώπη.

Με ανάμικτα συναισθήματα τελείωσε η περσινή χρονιά για την ΑΕΛ. Οι... βυσσινί ναι μεν δεν κινδύνεψαν, αλλά από την άλλη δεν κατάφεραν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Να βρεθούν δηλαδή στα playoffs και να αγωνιστούν στην Ευρώπη. Αυτό είναι άλλωστε και το μεγάλο όνειρο των ανθρώπων της ομάδας, όπως συνεχώς τονίζει ο ιδιοκτήτης, Αλέξης Κούγιας. Να μπορέσει αυτή η ομάδα που στο παρελθόν έχει φτάσει μέχρι και σε κατάκτηση πρωταθλήματος, να βρεθεί και πάλι να αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Εύκολο; Καθόλου βέβαια, αλλά και φέτος η χρονιά ξεκινάει ουσιαστικά με τον στόχο να είναι αυτός. Οι κινήσεις έγιναν με στόχο την υπέρβαση, μια υπέρβαση που αν γίνει θα γίνει και στο Αλκαζάρ, το θρυλικό γήπεδο της ΑΕΛ, στο οποίο η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επιστρέφει. Μια ομάδα που και φέτος έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρσι, καθώς το καλοκαίρι αποκτήθηκαν 12 παίκτες και αποχώρησαν 13. Οι Μάρκοβιτς και Νίλι μάλιστα αποκτήθηκαν και έφυγαν μέσε σε ελάχιστο χρόνο.

Πέρσι το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΛ ήταν το ότι δεν μπορούσε να σκοράρει εύκολα. Για τον λόγο αυτό αποκτήθηκε και ο Ντουρμισάι, με τους... βυσσινί να ποντάρουν πολλά επάνω του. Το μεγάλο όνομα βέβαια θα είναι ο Τιμ Σπαρβ. Ο Φινλανδός μέσος που είναι αρχηγός της Εθνικής Φιλανδίας, ένας παίκτης με μεγάλες παραστάσεις που μπορεί να κάνει την διαφορά. Συνολικά φέτος οι Θεσσαλοί θα προσπαθήσουν να παίξουν μπάλα, να πανηγυρίσουν περισσότερα τέρματα από πέρσι και φυσικά να κάνουν το όνειρο της Ευρώπης πραγματικότητα. Το αν θα τα καταφέρουν θα φανεί, σίγουρα όμως θα το προσπαθήσουν...

ΗΡΘΑΝ: Μπάγιτς , Τρούγιτς, Στοϊνοβιτς, Γρηγορόπουλος, Μαϊδανός, Γλυνός, Ζαχαράκης, Νίλι, Πλατέλλας, Ντουρμισάι, Σπαρβ, Μάρκοβιτς.

ΕΦΥΓΑΝ: Κρίστινσον, Μόρας, Μπούστος, Ασούμπρε, Ουάρντα, Μασούρας, Κάτσε, Μπάλας, Γκόλιας, Γκοϊκοβιτς, Στάνκοβιτς, Μάρκοβιτς, Νίλι

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Έχει μείνει ήδη έναν χρόνο, καθώς ανέλαβε τον Αύγουστο του 2019 και συνεχίζει. Ο Μιχάλης Γρηγορίου πάει να σπάσει τα ρεκόρ, καθώς όλοι γνωρίζουν πως ο πάγκος της ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια θυμίζει λίγο «ηλεκτρική καρέκλα». Ο έμπειρος προπονητής θέλει να παίξει με τους... βυσσινί επιθετικό ποδόσφαιρο και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε πέρσι. Φέτος θέλει το βήμα παραπάνω και έχει το υλικό για να το πετύχει.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ: Πέντε φιλικές αναμετρήσεις έδωσε η ΑΕΛ, όλες εκτός έδρας καθώς γίνονται έργα στο Αλκαζάρ. Οι... βυσσινί επικράτησαν με 2-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας, με 1-0 των Τρικάλων, έχασαν από τον Άρη με 1-0, νίκησαν τη Νίκη Βόλου με 2-0 και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο τελευταίο ματς με τη Λαμία.

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΝ: Θα ανοίξει αν καταφέρει να βρεθεί στα playoffs. Και πέρσι έδειξε πως μπορεί να το κάνει και ο μεγάλος στόχος φέτος είναι αυτός.

ΠΙΝΕΙ ΠΙΚΡΟ ΚΑΦΕ ΑΝ: Αν όχι μόνο χάσει τα playoffs αλλά κινδυνέψει ακόμα και με υποβιβασμό. Η ΑΕΛ φέτος έχει το υλικό να κάνει κάτι καλό και αν βρεθεί να παλεύει απλά για να σωθεί θα πιει πικρό καφέ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Η αλήθεια είναι πως φέτος η ΑΕΛ έχει κάνει εξαιρετικές κινήσεις με αποκορύφωμα την απόκτηση του Σπαρβ. Οι... βυσσινί επιστρέφοντας στο Αλκαζάρ θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και να βρεθούν στην πρώτη εξάδα. Εύκολο σε καμία περίπτωση δεν είναι, αλλά μπορούν να τα καταφέρουν. Με μια πρώτη εκτίμηση θα λέγαμε πως μια θέση από την 6η μέχρι την 8η είναι εξαιρετικά πιθανή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα