Ο Κλάτενμπεργκ είδε τα χάλια της διαιτησίας από το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού;

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Κλάτενμπεργκ είδε τα χάλια της διαιτησίας από το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το blog του στο gazzetta την πρώτη διαιτησία σε φετινό αγώνα του Ολυμπιακού.

Την εικόνα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι την είδαμε, την κρίναμε και την κατακρίναμε. Και, προσωπικά, θα ασχοληθώ κι άλλο, πολύ απλά γιατί είναι το μοναδικό παιχνίδι που έχουμε δει τον Ολυμπιακό για τη νέα σεζόν, άρα αυτό είναι ένα δείγμα ειδικά πριν τον τελικό.

Θα ήθελα, όμως, να υπενθυμίσω και μία επιμέρους εικόνα από το φιλικό με τον Ατρόμητο-τον Πέδρο Μαρτίνς να πηγαίνει στο τέλος του αγώνα προς τον διαιτητή Γκάμαρη και να μιλάει για αρκετή ώρα μαζί του, προφανέστατα διατυπώνοντας τα παράπονα του. Ένας Μαρτίνς που ξέρουμε όλοι ότι δεν δικαιολογεί κακά αποτελέσματα του Ολυμπιακού από διαιτησίες και ότι αν μη τι άλλο διακρίνεται από μία σοβαρότητα στην αντιμετώπιση που έχει και σε αυτό το κομμάτι.

Από την πλευρά μου, παρότι θα ήθελα να αντιμετωπίσω τον Αθηναίο ρέφερι με επιείκεια, καθώς τώρα ανέβηκε στην Α΄ Εθνική (και να του ευχηθούμε με την ευκαιρία να πάει καλά στη μεγάλη κατηγορία), δεν μπορώ παρά να χαρακτηρίσω χάλια τη διαιτησία, όχι επικεντρώνοντας αποκλειστικά στα σφυρίγματα του, αλλά και στις υποδείξεις των εποπτών Φωτόπουλου και Σαμοίλη, που μάλιστα δεν είναι άπειροι όπως ο Γκάμαρης.

Οι τρεις διαιτητές στέρησαν από τον Ολυμπιακό τρεις ευκαιρίες για γκολ (!) εξαιτίας των λαθών τους.

Ο δεύτερος επόπτης (Σαμοίλης) στο 1ο μόλις λεπτό ανακαλύπτει οφσάϊντ του Χασάν σε φάση που καλύπτεται πλήρως από τον Κυβρακίδη. Ο φορ του Ολυμπιακού είχε «μαζέψει» ωραία την μπάλα κι είχε μπει στην περιοχή για να σουτάρει επικίνδυνα η, να πασάρει στον Ελ Αραμπί που περίμενε στο άλλο δοκάρι. Η φάση ήταν ξεκάθαρη και το σχολίασε κι ο σπίκερ της Νόβα, ότι δεν υπήρχε κανένα οφσάϊντ. Μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία πανεύκολα, γιατί υπάρχει η λορίδα στο χορτάρι, πόσο φανερά καλύπτει το δεξί μπακ του Ατρόμητου τον Χασάν.

Ο Γκάμαρης στο 68’ πραγματικά ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Χασάν πάνω στον Ρισβάνη, σε φάση που ο Χασάν έχει πάρει την κεφαλιά κι έχει βγάλει τον Ελ Αραμπί σε πλεονεκτική θέση προς την περιοχή του Ατρόμητου. Ο Αιγύπτιος απορεί με την απόφαση του διαιτητή και του μιλάει βγάζοντας την απόγνωση του. Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια επιθετικό φάουλ, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία.

Ο πρώτος επόπτης (Φωτόπουλος) στο 81’ ανακάλυψε κι αυτός «κάτι», οφσάϊντ του Χολέμπας, που έφευγε απειλητικά μόνος από αριστερά σε μία έξοχη πάσα του Μαντί Καμαρά. Ο Γούτας (το 4) καλύπτει τον Χολέμπας όπως φαίνεται όχι από το ριπλέϊ της Νόβα, αλλά από τη φάση στη ζωντανή μετάδοση. Δείτε κι εδώ την φωτό.

Και το ερώτημα είναι: ο νέος αρχιδιαιτητής, ο Άγγλος Κλάτενμπεργκ, του οποίου η πρώτη «κίνηση» ήταν να επιτεθεί με επίσημη δήλωση του στον πρωταθλητή Ελλάδας, είδε τα χάλια της διαιτησίας από το πρώτο κιόλας φιλικό του Ολυμπιακού;

Με ποιο δικαίωμα ένας ρέφερι και δύο βοηθοί «ακυρώνουν» τρεις φάσεις από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει γκολ του Ολυμπιακού; Ποιος μου λέει εμένα ότι ο Ολυμπιακός θα έχανε, αν σκόραρε στο πρώτο λεπτό ο Χασάν; Η, αν ισοφάριζε ο Ελ Αραμπί στο 68’; Και γιατί να πάει ο Ολυμπιακός με κακή ψυχολογία στον τελικό του Κυπέλλου, έχοντας μία ήττα στην πρόβα τζενεράλε; Επειδή το θέλουν τρεις Αθηναίοι διαιτητές η, επειδή είναι κακοί διαιτητές; Και πώς είναι δυνατόν και τα τρία σοβαρά λάθη ενός παιχνιδιού να είναι όλα εις βάρος του πρωταθλητή Ελλάδας;

Έχει να δώσει καμία απάντηση ο Κλάτενμπεργκ; Η, μήπως πρέπει, εκτός όλων των άλλων, να συστήσει στον Γκάμαρη ότι όταν γίνονται οκτώ αλλαγές κατά τη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου και υπάρχει και διακοπή του αγώνα για πάνω από ένα λεπτό λόγω τραυματισμού (Βαλμπουενά στο 72’) οι καθυστερήσεις πρέπει να είναι μίνιμουμ πέντε λεπτά κι όχι τέσσερα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.