Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα: Φιλική νίκη για τον «Αγιαξ της Ηπείρου» (0-1)

Gazzetta team
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα: Φιλική νίκη για τον «Αγιαξ της Ηπείρου» (0-1)

bet365

Με γκολ του Νάουμετς στο 79’ ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε στο Αγρίνιο 0-1 τον Παναιτωλικό στην πρόβα τζενεράλε τους για το νέο πρωτάθλημα.

Με σκορ 1-0 επικράτησε απόψε (5/9) ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα του Παναιτωλικού, σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Τζανακάκη, Καρασαλίδη, Μαλή, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσιγγάρα, Ντάλσιο στα «6αρο-8άρια», τους Αριγίμπι, Ντίας στα άκρα και τον Μεντόσα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Βέργο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Σάλιακα, Παντελάκη, Κάργα, Πρίσμαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κάστρο, Σιόντη στον άξονα, τους Ελευθεριάδη, Λώλη στα «φτερά» και τους Κρίζμαν, Λεό επιθετικό δίδυμο.

Ας πούμε αρχικά ορισμένα δεδομένα που υπήρχαν για το ματς, ώστε να μπούμε στο… κλίμα. Για τους γηπεδούχους ήταν η πρόβα τζενεράλε τους ενόψει της πρεμιέρα στο Ηράκλειο το ερχόμενο Σάββατο, όμως για διάφορους λόγους δεν είχαν 5 παίκτες (Μάζουρεκ, Ματσόλα, Λιάβας, Μεντίνα, Περέιρα). Οι περισσότεροι αναμένεται να είναι διαθέσιμοι για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και το εκεί αρχικό τους σχήμα θα έχει μίνιμουμ 2 με 3 αλλαγές.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι έχουν επιπλέον 15 ημέρες να «δέσουν», ενώ δεν υπολόγιζαν στον στόπερ Εραμούσπε που αποκτήθηκε πρόσφατα και ήταν μεν στο Αγρίνιο, αλλά έκανε ατομικό. Ξέχωρα φυσικά από εκατέρωθεν περαιτέρω προσθήκες που ενδέχεται/αναμένεται να γίνουν. Αρα και οι δύο ομάδες έχουν… δρόμο μπροστά τους.

Πάμε τώρα στο παιχνίδι. Στο πρώτο τέταρτο ο «Αγιαξ της Ηπείρου» κρατούσε μπάλα και ο Παναιτωλικός είχε τις περισσότερες φορές 10 και 11 πίσω από την μπάλα. Οι Γιαννιώτες προσπαθούσαν να παίξουν κάθετα και με τους Πίρσμαν, Ελευθεριάδη από τα αριστερά, δημιούργησαν ορισμένες προϋποθέσεις για ευκαιρία, αλλά «καθαρή» φάση δεν έβγαλαν.

Σε αυτό το διάστημα ο Αριγίμπι προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα από την αριστερή πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι μετά το 20λεπτο πήραν την πρωτοβουλία της αναμέτρησης. Με κινητήριο μοχλό τον νεαρό εξτρέμ και με «σύμμαχο» τον Ντάλσιο άρχισαν να πατούν στην αντίπαλη περιοχή και απείλησαν με τους Ντίας (21’), Βέργο (22’).

Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου είδαμε και τις δύο ομάδες ορισμένες φορές να πιέζουν ψηλά και η ανάπαυλα τις βρήκε χωρίς σκορ και από εκατέρωθεν καλά διαστήματα (1’-20’ ο ΠΑΣ, 21’-45’ ο Παναιτωλικός).

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο, αλλά μετά το 55’ ο ρυθμός ανέβηκε. Ο Αριγίμπι, ίσως κορυφαίος του γηπέδου, δημιουργούσε ρήγματα και οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Ντίας (57’), Ντάλσιο (58’), δείχνοντας να πατούν καλύτερα.

Αλλά και ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε… επιθετικά «παρών», κυρίως από τον άξονα. Με κάθετη πάσα ο Ελευθεριάδης βρέθηκε στο 64’ τετ α τετ με τον Κνετ, ωστόσο ο Αυστριακός γκολκίπερ απέκρουσε το πλασέ του, στην μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή ευκαιρία της αναμέτρησης. Μετά το 70’ μάλιστα ήταν εμφανώς καλύτερος, στο 76’ ο Ροσδάνης αστόχησε από πλεονεκτική θέση και τελικά άνοιξε το σκορ με εξ’ επαφής πλασέ του Νάουμετς, σε μία φάση όπου η άμυνα των γηπεδούχων υπέπεσε σε σωρεία λαθών και ο Ουκρανός βρέθηκε κατάφατσα με την κενή εστία, ύστερα από ατομική προσπάθεια του Παμλίδη.

Στο τελευταίο 10λεπτό ο αγώνας «άνοιξε», αλλά πλην της φάσης του Καββαδία στο 81’ δεν υπήρξε κάποια άλλη εκατέρωθεν ευκαιρία. Ετσι οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη και πιστώνονται και την σε γενικές γραμμές καλή εμφάνιση.

Για τον Παναιτωλικό στο δεύτερο μισό αγωνίστηκαν και οι Ντουάρτε, Ταχάρ, Σκόνδρας, Μελίσσας, Κωνσταντόπουλος, Σκιαδάς, Αλβαρεζ, Μπελεβώνης, Καββαδίας.

Για τον ΠΑΣ έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι Παμλίδης, Λιάσος, Πήλιος, Νάουμετς, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα