Ζίβκοβιτς: Από τα 35 εκατ. € που ζητούσε η Μπενφίκα, έρχεται ελεύθερος στον ΠΑΟΚ!

Σταύρος Σουντουλίδης
Ζίβκοβιτς: Από τα 35 εκατ. € που ζητούσε η Μπενφίκα, έρχεται ελεύθερος στον ΠΑΟΚ!

bet365

O ΠΑΟΚ είναι μια ανάσα από την οριστική συμφωνία με τον Άντρια Ζίβκοβιτς, μια κίνηση που έχει προκαλέσει αίσθηση. Ο Σέρβος επιθετικός έρχεται στη Θεσσαλονίκη, περνάει ιατρικά και υπογράφει!

Τα νέα περί προφορικής συμφωνίας ΠΑΟΚ – Ζίβκοβιτς ταξίδεψαν γρήγορα στην (ποδοσφαιρική) Ευρώπη, ο αντίκτυπος μεγάλος, ενδεικτικός του μεγέθους της κίνησης, που είναι έτοιμος να κάνει ο «Δικέφαλος».

Μιλάμε για έναν εν ενεργεία Σέρβο διεθνή ποδοσφαιριστή, που μέχρι τις 26 Αυγούστου ανήκε στο ρόστερ της Μπενφίκα, προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Μιλάμε για έναν παίκτη που πέρσι το καλοκαίρι, η ομάδα της Λισαβόνας αξίωσε 35 εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσει στην Εβερτον.

Τα «ζαχαρωτά» είχαν το όνομά του στην transfer list από τον Νοέμβριο του 2018, όμως όταν άκουσαν το ποσό που ζητούσε η Μπενφίκα έκαναν πίσω. Ενδιαφέρθηκαν κι αυτό το καλοκαίρι, όμως δεν είχαν τη διάθεση να περιμένουν την από κοινού λύση της συνεργασίας.

Λίγα χρόνια πριν, η Λίβερπουλ, επίσης είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον, όμως τότε (2016) ο Ζίβκοβιτς επέλεξε τη Λισαβόνα από το μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας.

Το «όχι» στον Ολυμπιακό

Τον περασμένο χειμώνα η Μπενφίκα ήθελε να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του Σέρβου επιθετικού, που έφτανε τα 3.500.000 ευρώ, αλλά απέτυχε να το κάνει. Μάλιστα, είχε συμφωνήσει να τον αφήσει ελεύθερο, καθώς ο Ολυμπιακός τον ήθελε ως αντικαταστάτη του Ντάνιελ Ποντένσε, με τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά να πληρώνουν το 50% του συμβολαίου του.

Ο Ζίβκοβιτς απέρριψε αυτή την προοπτική, είπε για τους δικούς του λόγους «όχι» στην πρόταση του Ολυμπιακού και εννιά μήνες μετά έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Τώρα ο 24χρονος άσος, που μπορεί να παίξει με την ίδια ικανότητα στα άκρα της επίθεσης, αλλά και πίσω από τον φορ στο «3-4-3» του Φερέιρα, έρχεται στον ΠΑΟΚ δίχως κανένα αντάλλαγμα, δίχως κόστος αγοράς, κι αυτό αν μη τι άλλο είναι τεράστια επιτυχία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του «Δικεφάλου» γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο ο Σέρβος επιθετικός. Παρακολουθεί την πορεία του από την πρώτη στιγμή που αγωνίστηκε στη Liga NOS, μέχρι πέρσι το καλοκαίρι συνυπήρχαν στο ίδιο πρωτάθλημα.

Δεν περιμένει πολλά γκολ (24 με την Παρτιζάν, 4 με την Μπενφίκα), αυτό που θέλει από εκείνον είναι να δώσει στην ομάδα την ατομική ενέργεια, που αυτή την στιγμή μόνο ο Πέλκας και ο Ζαμπά διαθέτουν, να βάλει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ τις κρίσιμες πάσες και ασίστ, όπως έκανε τόσο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα της Παρτιζάν (13) και με τα «ερυθρόλευκα» της Μπενφίκα (24).

Διαβάστε ακόμα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα