Άντρια Ζίβκοβιτς: Ακόμα ένας «Παρτιζάνος» προ των πυλών της Τούμπας! (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Άντρια Ζίβκοβιτς: Ακόμα ένας «Παρτιζάνος» προ των πυλών της Τούμπας! (vids)

bet365

Σε προφορική συμφωνία έχει φτάσει ο ΠΑΟΚ με τον Άντρια Ζίβκοβιτς, ο οποίος αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρωθεί μια πολύ σπουδαία μεταγραφική κίνηση για τους «ασπρόμαυρους»!

Ζίβκοβιτς στο τέρμα, Ζίβκοβιτς και στην επίθεση! Μια χαρά θα τα βγάζουν πέρα στον ΠΑΟΚ με τους -ιτς και τους «Παρτιζάνους», που έχουν αρχίσει να χτίζουν τη δική τους παράδοση στην Τούμπα!

Λένε πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά… Ισχύει σε απόλυτο βαθμό για το έντονο φλερτ μεταξύ ΠΑΟΚ και Άντρια Ζίβκοβιτς, που εδώ και μέρες βρίσκονται σε επαφές και συζητήσεις.

Κάπως έτσι θα διευρυνθεί η παροικία των -ιτς στην Τούμπα και των κοινών ποδοσφαιριστών στους δύο αδελφοποιημένους συλλόγους, τον ΠΑΟΚ και την Παρτιζάν.

Επικοινωνία με Αμπέλ Φερέιρα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει προφορική συμφωνία και ο «Δικέφαλος» είναι μια… ανάσα από το να ολοκληρώσει την απόκτηση ενός εξαιρετικού αριστεροπόδαρου εξτρέμ, που του αρέσει να παίζει με το ανάποδο πόδι στο δεξιό άκρο της επίθεσης.

Ο 24χρονος Σέρβος αποτέλεσε στόχο του Ολυμπιακού, σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, με τον Όλαφ Ρέμπε να εισηγείται την απόκτησή του και τον Αμπέλ Φερέιρα να δίνει το «ΟΚ» για την συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση, αφού πρώτα επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή. Ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε αναλυτικά το ρόλο που θέλει να έχει μέσα στο γήπεδο και προφανώς όσα του είπε ήταν αρκετά για να πείσουν τον Ζίβκοβιτς και να αποδεχθεί προφορικά την πρόταση του ΠΑΟΚ.

Η σύμβαση του Ζίβκοβιτς με την Μπενφίκα λύθηκε από κοινού στις 26 Αυγούστου, ουσιαστικά ο 24χρονος Σέρβος εξτρέμ κέρδισε την ελευθερία του και τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με άλλη ομάδα ένα χρόνο πριν από την ολοκλήρωση του πενταετούς συμβολαίου που είχε υπογράψει το 2016.

Ήταν ζήτημα χρόνου να βρεθεί ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Παγκόσμιου πρωταθλητή με την U20 της Σερβίας, των δύο πρωταθλημάτων και του ενός κυπέλλου με την Μπενφίκα.

Ο πατέρας του, Γιόβιτσα, που έχει αναλάβει την καριέρα του κανακάρη του, δεν είχε και πολύ δύσκολη αποστολή. Μέσα σε μια εβδομάδα είχε στα χέρια του προσφορές για συνεργασία από ομάδες της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Σαουδικής Αραβίας και από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ κινήθηκε πιο έξυπνα, φρόντισε να είναι γενναιόδωρος απέναντι στον ποδοσφαιριστή και κέρδισε το «ναι» του ίδιου και του πατέρα του.

Στα 20 του είχε προλάβει να δείξει στην ευρωπαϊκή σκηνή τις μεγάλες ποδοσφαιρικές αρετές του. Ξεκίνησε από τα μικρά τμήματα της Παρτιζάν και μέσα σε μια γεμάτη τριετία, 2013-2016, με 93 συμμετοχές, 24 γκολ και 17 ασίστ, είδε την Μπενφίκα να του προσφέρει ένα πλουσιοπάροχο πενταετές συμβόλαιο.

Στη Λισαβόνα κατέκτησε τίτλους, αγωνίστηκε στην Ευρώπη και σε πολλά παιχνίδια του Champions League (είχε παίξει και στα δύο ματς των playoffs της σεζόν 2018-19 κόντρα στον ΠΑΟΚ), κατέγραψε 88 συμμετοχές (4 γκολ, 17 ασίστ) με τη φανέλα των «Αετών».

Αυτό που δεν κέρδισε ήταν την εμπιστοσύνη του Ζόρζε Ζεσούς. Ο νέος προπονητής της Μπενφίκα ξόδεψε σχεδόν 40.000.000 ευρώ για να πάρει στο «Ντα Λουζ» δύο Βραζιλιάνους εξτρέμ, τον Πεντρίνιο και τον Εβερτον, άρα δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος στο ρόστερ γι’ αυτό και οδηγήθηκε στην από κοινού λύση του συμβολαίου.

Η επίθεση από τους οπαδούς

Τον περασμένο Ιούνιο ο Ζίβκοβιτς ήταν μαζί με τον προπονητή Μπρούνο Λάζε και τον Γιούλιαν Βάιγκλ τα τρία θύματα της ενέδρας που έστησαν οι απογοητευμένοι οπαδοί της Μπενφίκα. Τα θραύσματα από τα σπασμένα τζάμια του λεωφορείου τραυμάτισαν τον Σέρβο ποδοσφαιριστή, ευτυχώς όχι σοβαρά, με τον ίδιο να δηλώνει πίστη και αγάπη στην Μπενφίκα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα