Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ζεσούς, ο Κυριάκος, ο Κλάτενμπεργκ και άλλα...

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ζεσούς, ο Κυριάκος, ο Κλάτενμπεργκ και άλλα...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την κλήρωση και τον αγώνα ΠΑΟΚ-Μπενφίκα, για όσα δήλωσε ο Κυριάκος Κυριάκος και για όσα γίνονται με επίκεντρο το νέο αρχιδιαιτητή.

Προσπάθησα χθες να αποφύγω ακόμη και την αναφορά για το τι... πρέπει επιτέλους να αποφύγει ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση, αλλά τελικά και πάλι τα ίδια έγιναν! Ο ΠΑΟΚ γι ακόμη μια φορά κληρώθηκε με την αντικειμενικά και πρακτικά πιο μεγάλη, πιο ισχυρή και πιο δύσκολη ομάδα ΟΛΩΝ των καλοκαιρινών προκριματικών, όλων των διοργανώσεων!!

Κάπου εδώ ας σταματήσουν οι ανόητες θεωρίες για το ότι η τύχη δεν παίζει ρόλο και ο ΠΑΟΚ «παθαίνει» ο τι «παθαίνει» με τον Άγιαξ και την Μπενφίκα ΚΑΘΕ χρονιά, επειδή προέρχεται από κακές πορείες.

Απαντάω σε όλα αυτά με επιχειρήματα:

Η ΑΕΚ πρόπερσι από ποια ευρωπαϊκή επιτυχία πενταετίας προέρχονταν και μπήκε στους ομίλους παίζοντας με Σέλτικ και Βίντι;

Η Ομόνοια φέτος που μπήκε στην Ευρώπη με 5350 βαθμούς πώς παίζει με «γήινες» ομάδες τύπου Αραράτ, Λέγκια, Ερυθρό Αστέρα και μετά στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό και προχωράει προς τους ομίλους χωρίς να τύχει με μεγαθήριο που δεν παίζεται; Ξέρετε πόσα τέτοια έχει κάθε χρόνο; Πώς ο ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια κληρώνεται ΠΑΝΤΑ με όποιο τεράστιο CLUB βρίσκεται στα προκριματικά και έχει μεγαλύτερη βαθμολογία από τους πιθανούς αντιπάλους του είτε είναι στους πρωταθλητές, είτε είναι στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών; Με ομάδες που ακόμη και όταν τις κοντράρει έχουν άλλες αβάντες όπως πέρσι ο Άγιαξ;

Και στο κάτω-κάτω, ακόμη και όταν ο ΠΑΟΚ είχε πάνω από 40 χιλιάδες βαθμούς, πάλι με τον Άγιαξ του Σουάρεζ κληρώθηκε!

Ας αφήσουμε λοιπόν τις χαζομάρες για το ότι δεν υπάρχει ατυχία. (Είμαι σίγουρος πώς αν συνέβαινε αυτό σε άλλη ελληνική ομάδα, θα διαβάζαμε αναλύσεις από έγκριτους για το ότι κάποιο ευρωπαϊκό χέρι παρεμβαίνει και τους στέλνει μόνιμα στον πιο δύσκολο της κλήρωσης. Μπορεί να «έφταιγε» και η... εξυγίανση). Τέλος πάντων... Μπενφίκα έπεσε Μπενφίκα θα παίξουμε!

Στο κάτω-κάτω άλλο η κλήρωση και άλλο το ματς!

Ο ΠΑΟΚ είναι το αουτσάιντερ, όχι μόνο γιατί το λέει η ιστορία και η ευρωπαϊκή βαθμολογία, αλλά και γιατί οι Πορτογάλοι μπαίνουν αποφασισμένοι και απίστευτα ενισχυμένοι σε αυτή τη σεζόν, ενώ ο ΠΑΟΚ ακόμη ψάχνεται και προς το παρόν (για τους γνωστούς λόγους) είναι αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρυσι, που -θυμίζουμε ότι- εμφανίστηκε… αποδυναμωμένος σε σχέση με πρόπερσι!

Η μεγαλύτερη μεταγραφή τους είναι φυσικά η επιστροφή του Ζεσούς που ήδη με δικές του πρωτοβουλίες έχει κάνει κινήσεις 60 εκατομμυρίων και θεωρώ ότι έχει στόχο να βγάλει στο γήπεδο μία ομάδα που θα επιδιώκει να «πατήσει» κάθε αντίπαλο!

Οκ! Ας έρθουν και στην άδεια Τούμπα! Έχει την σημασία του το άδειο γήπεδο. Έχει αποδειχθεί ότι στη γεμάτη Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διαχειριστεί τον αμυντικό-παθητικό ρόλο που πρέπει να πάρει απέναντι σε μεγαθήρια. Γι αυτό σε διάφορες στιγμές έχανε την συγκέντρωσή του, επηρεασμένος από την ορμή του κόσμου έβγαινε μπροστά και την «πατούσε» απέναντι σε πολύ έμπειρους αντιπάλους. Όλα αυτά τα χρόνια, μόνο με τη Ντόρτμουντ αμύνθηκε καλά ο ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι έφερε 1-1. Εκτός έδρας βέβαια έχει πάρει παντού αποτελέσματα!

Θυμίζουμε ότι στο άδειο γήπεδο απέναντι στην Μπεσίκτας, ο ΠΑΟΚ πολύ εύκολα αποδέχθηκε τον παθητικό ρόλο, έδωσε την μπάλα στους απρόσεκτους αντιπάλους του κατά 65% και τους χτύπησε όπως έπρεπε στην κόντρα.

Φυσικά η Μπενφίκα δεν είναι Μπεσίκτας. Κι αν οι Πορτογάλοι βγάλουν τις 15 τελικές που έβγαλαν οι Τούρκοι απέναντι στον ΠΑΟΚ, μαζί με τις 3-4 καθαρές φάσεις που είχαν, τότε... χαιρετίσματα! Επαναλαμβάνω: Ο ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας είχε κακή αμυντική εικόνα και πρέπει να προβληματιστεί πολύ γιατί δέχθηκε τόσες φάσεις.

Με αυτά και με αυτά και με τον ΠΑΟΚ ισχυρό αουτσάιντερ, ας τονίσουμε ότι:

  1. Το αουτσάιντερ έχει παραπάνω πιθανότητες επιτυχίας σε ένα νοκ άουτ ματς από ότι θα είχε σε δύο.
  2. Το αουτσάιντερ έχει λίγες παραπάνω πιθανότητες πρόκρισης τώρα στο ξεκίνημα της σεζόν απ’ ότι αν έπαιζαν σε περίοδο που οι ομάδες θα ήταν σε φουλ φόρμα.

Αυτά και... βλέπουμε μέχρι τις 15/9.

* Ο Κυριάκος Κυριάκος είναι πάνω από 20 χρόνια στον ΠΑΟΚ και η αίσθησή του, το κριτήριό του, η οπτική με την οποία αντιμετωπίζει τις καταστάσεις και εκφράζει τις απόψεις του βοηθούν για να βγάζουμε και άλλα συμπεράσματα. Μιλώντας μαζί του χθες στο ραδιόφωνο (radioprimo στον status) κρατήσαμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα:

  1. Παρά την ατυχία του, παρά το ότι μειώθηκαν οι πιθανότητες πρόκρισης, ο ΠΑΟΚ παίζοντας κάθε χρόνο με τόσο μεγάλους αντιπάλους, κερδίζει πολλά από την δοκιμασία αντιμετώπισης ομάδων όπως ο Άγιαξ και η Μπενφίκα, πράγματα που βοηθούν τη νοοτροπία της ομάδας σε όλη τη χρονιά.
  2. Η ψύχωση για να μπει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League κάνει κακό, όπως έκανε κακό και η ψύχωση για το πρωτάθλημα. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι να βρίσκεται μόνιμα εκεί ψηλά και να διεκδικεί με αξιώσεις τους στόχους που θα έρθουν με μεθοδικότητα και όχι τρέλες και πυροτεχνήματα.
  3. Μεταγραφικά βρισκόμαστε σε μια στάση αναμονής, φαινόμενο που παρατηρείται γενικώς στην Ευρώπη. (Εδώ βέβαια δεν μπορώ να πιστέψω ότι ειδικά στο κέντρο ο ΠΑΟΚ δεν θα ενισχυθεί άμεσα...).
  4. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καθορίσει μία συγκεκριμένη πολιτική (περιορίζει τα έξοδά της και προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδα) και αυτό ΔΕΝ θα αλλάξει ο τι και αν γίνει, όποια κλήρωση και αν τύχει στην ομάδα, όπου και αν παίξει στην Ευρώπη. Οι αγωνιστικοί στόχοι βέβαια δεν αλλάζουν και κυρίως η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κάνει πρωταθλητισμό και φυσικά καλύτερες πορείες στην Ευρώπη.
  5. Οι βασικές επιδιώξεις του ΠΑΟΚ με τους παίκτες του ρόστερ του είναι: Η αξιοποίηση όλων, η προσπάθεια να δοθεί υπεραξία σε όσο το δυνατό περισσότερους και η όσο το δυνατό καλύτερη και value for money επιλογή των από εδώ και πέρα μεταγραφών.
  6. Η ΠΑΕ δεν θα βγάλει διαρκείας γιατί σέβεται τις συνθήκες που επικρατούν και φυσικά δεν έχει ανάγκη να τεστάρει την εμπιστοσύνη και την στήριξη του κόσμου στην ομάδα.
  7. Ο Όλαφ Ρέμπε ασχολείται πάρα πολύ με την καθημερινότητα της ομάδας και θα έχει να πει πολλά σημαντικά τις επόμενες ημέρες που θα παρουσιαστεί.
  8. Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να μην έρχεται εδώ, αλλά αυτή την περίοδο με τα μέτρα που παίρνει και με τον περιορισμό λόγω του ιού, έχει περισσότερο χρόνο και ασχολείται πιο πολύ και πιο ενεργά με τα θέματα του ΠΑΟΚ.

* Με τον Ολυμπιακό κακώς ασχολούμαστε! Η ΠΑΕ που πολεμάει τον Γραμμένο και τη διοίκησή του γιατί δεν ευνοείται όπως τα χρόνια της Οργάνωσης και στο τέλος... ζητάει την παραμονή αυτής της διοίκησης, η ΠΑΕ που συμφωνεί για την παρουσία Κλάτενμπεργκ και μετά αίρει την εμπιστοσύνη της επειδή ο Άγγλος ζήτησε την παραμονή των Ελλήνων συνεργατών του για ένα χρόνο ώστε να ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά η ΕΠΟ το αρνείται για να μην δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση και ανανεώνει μέχρι τον Οκτώβριο, η ΠΑΕ που θα έχει και πάλι ως μόνο στόχο τη δημιουργία τοξικού κλίματος στο ποδόσφαιρο στηριζόμενη στα δεκάδες Μέσα ιδιοκτησίας και επιρροής Μαρινάκη, μόνο αδιαφορία πρέπει να προκαλεί από εδώ και πέρα. Στο κάτω-κάτω ποιος έχει χρόνο να ασχολείται με τόσες αλλαγές στάσης, με τόσες κυβιστήσεις και τόσες γραφικότητες; Όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε όλοι, τόσο το καλύτερο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.