Παναθηναϊκός: H συνύπαρξη Μακέντα και Καρλίτος στο μυαλό του Πογιάτος

Παναθηναϊκός: H συνύπαρξη Μακέντα και Καρλίτος στο μυαλό του Πογιάτος

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: H συνύπαρξη Μακέντα και Καρλίτος στο μυαλό του Πογιάτος

bet365

Τι έχει δείξει μέχρι σήμερα ο Πογιάτος για την αξιοποίηση του Καρλίτος και του Μακέντα στην ενδεκάδα, η εναλλακτική του 4-4-1-1, η άριστη σχέση των δύο επιθετικών και ο... χαμός στους εξτρέμ! Ο Νίκος Αθανασίου αναλύει.

Ο Φεντερίκο Μακέντα θα συνεχίσει να φορά την φανέλα με το Τριφύλλι για τα επόμενα χρόνια! Ο Παναθηναϊκός τους τελευταίους μήνες προσπάθησε να πουλήσει τον Ιταλό επιθετικό, ωστόσο, καμία πρόταση δεν ήταν ικανοποιητική. Τόσο για τον σύλλογο που αξίωνε ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ όσο και για τον ποδοσφαιριστή που ήθελε να εξαργυρώσει την εξαιρετική διετία του στην Ελλάδα με μία μεταγραφή σε ανώτερο πρωτάθλημα και όχι με μία μετακίνηση στρωμένη με πετροδόλλαρα!

Από την στιγμή που δεν φαινόταν ικανοποιητική προσφορά στον ορίζοντα και ο Ντάνι Πογιάτος-που εκτιμά απεριόριστα τις ποδοσφαιριστές αρετές του Μακέντα- έδειξε σίγουρος για την ταυτόχρονη αξιοποίηση του Καρλίτος και του Μακέντα στην ενδεκάδα, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Ο ''Μάκε᾽᾽, εξάλλου, θα ήθελε να φύγει από το κλαμπ μόνο αν προέκυπτε κάτι εξαιρετικό. Αυτό δεν ήρθε ποτέ, η πρόταση συμβολαίου της ΠΑΕ τον χρίζει ανάμεσα στους 4-5 πιο ακριβοπληρωμένους και, πλέον, η μπάλα είναι στα... πόδια του Ισπανού προπονητή.

ΚΑΡΛΙΤΟΣ ΩΣ INSIDE FORWARD ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΜΑΚΕΝΤΑ

Ο Πογιάτος, λοιπόν, καλείται να βρει την ιδανική διάταξη, τον ιδανικό τρόπο παιχνιδιού για να αξιοποιήσει δύο σπουδαία επιθετικά όπλα. Τι έχει δοκιμάσει μέχρι στιγμής στο Κορωπί; Σε διάταξη 4-3-3, τον Καρλίτος στα άκρα σε ρόλο inside forward(δηλαδή να παίζει και να κλείνει αποκλειστικά προς τα μέσα έχοντας απλά ως αφετηρία την γραμμή) και τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης. Μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό τον ρόλο ο Ισπανός φορ;

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο gazzetta.gr ο Σα Πιντο, γνωρίζοντας τον Καρλίτος από την κοινή τους παρουσία στην Λέγκια Βαρσοβίας, ο ᾽᾽Τσάρλι᾽᾽ τις καλύτερες εμφανίσεις του, τις έκανε ως περιφερειακός επιθετικός και όχι ως σέντερ φορ. Άποψη που ενισχύει την πρόθεση του Πογιάτος.

Αυτή την δοκιμή έκανε και σήμερα το πρωί στο Κορωπί ο νεαρός κόουτς. Πιθανότατα, όμως, να δούμε και το ανάποδο. Τον Μακέντα στα άκρα(τον έβαζε με επιτυχία αριστερά ο Δώνης) και τον Καρλίτος... φουνταριστό.

Σε κάποιες ασκήσεις τακτικής, ο Πογιάτος έχει χρησιμοποιήσει και το 4-4-1-1, στο οποίο θα ταίριαζαν πιο εύκολα οι δύο παίκτες, ωστόσο για την ώρα το 4-3-3 φαίνεται πως έχει κλειδώσει και δύσκολα θα αλλάξει. Είναι πιθανό στο φιλικό με την Λαμία το απόγευμα του Σαββάτου να δούμε και πάνω στο χορτάρι τις σκέψεις του προπονητή...

Όπως και να έχει και επειδή σε μια σεζόν πάντα υπάρχουν προβλήματα, το Τριφύλλι έχει καταφέρει να διαθέτει δύο εξαιρετικούς επιθετικούς!

ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ

Θεωρητικά ανταγωνιστές για μια θέση στην ενδεκάδα, επί της ουσίας, όμως, φίλοι και μάλιστα καλοί! Ο Καρλίτος και ο Μακέντα από τους πρώτους μήνες του Ισπανού στην ομάδα, ταίριαξαν, έχουν κοινά ενδιαφέροντα και ο ένας για τον άλλο σε προσωπικές συζητήσεις, εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για την ποδοσφαιρική αξία του συμπαίκτη του.

ΓΕΜΑΤΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜ

Από κει και πέρα, με την παραμονή του Μακέντα και την μετατόπιση του Καρλίτος στους εξτρέμ, γίνεται εύκολα κατανοητό πως στους ακραίους, πλέον, γίνεται... χαμός για μια θέση στο αρχικό σχήμα! Χατζηγιοβάνης, Σαβιέρ, Αϊτόρ, Καρλίτος, Εμμανουηλίδης. Πέντε παίκτες για δύο θέσεις.

Πάντως και με όσα δείχνει μέχρι τώρα ο Πογιάτος, αν ο Καρλίτος περάσει στα άκρα και ο Μακέντα κορυφή, είναι δεδομένο πως ο Λούκας Βιγιαφάνιες προορίζεται αποκλειστικά στα πλάνα ενδεκάδας του Ισπανού για την μεσαία γραμμή σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Κάτι που σημαίνει πως με την παρουσία του Αργεντινού και του Μπουζούκη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει λόγο να κινηθεί για την απόκτηση δημιουργικού κεντρικού χαφ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.