Για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας, ο Ολυμπιακός τους έχει βοηθήσει ακόμη περισσότερο…

Για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας, ο Ολυμπιακός τους έχει βοηθήσει ακόμη περισσότερο…

Για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας, ο Ολυμπιακός τους έχει βοηθήσει ακόμη περισσότερο…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta για τις μεταγραφικές φιλοδοξίες των παικτών του Ολυμπιακού…

Όταν κάνουμε σχέδια, λένε, ο Θεός και γελάει. Για όλους μας, ατυχώς, ισχύει αυτό. Και για τους ποδοσφαιριστές το ίδιο.

Το σκεφτόμουν με αφορμή τις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για την Εθνική Πορτογαλίας ενόψει των δύο πρώτων επίσημων αγώνων της για τη νέα σεζόν, αρχές Σεπτέμβρη. Βλέπετε, είχαμε συνηθίσει εδώ και ένα και πλέον χρόνο, να υπάρχουν στις αποστολές της Πορτογαλίας από ένας έως τρεις παίκτες του Ολυμπιακού. Χθες δεν ήταν κανείς. Ούτε ο Ζοζέ Σα, ούτε ο Σεμέδο, ούτε ο Ποντένσε…

Κι ήταν κοινό μυστικό στο Ρέντη ότι ο Σα κι ο Σεμέδο είχαν στο μυαλό τους μία μεταγραφή σε σημαντικότερο πρωτάθλημα μέσα στο καλοκαίρι, μετά από μία όντως πολύ καλή σεζόν (με τα όποια ψεγάδια τους) που έκαναν με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δημιούργησε μία τόσο καλή ομάδα έτσι ώστε αναδείχθηκαν αρκετοί παίκτες του υποψήφιοι για σπουδαία μεταγραφή, μεταξύ των οποίων φυσικά κι οι δύο Πορτογάλοι, όπως κι οι Ομάρ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Καμαρά κι άλλα παιδιά.

Και πώς ήρθαν τα πράγματα, ε;…

Ο Σα να σπάει το χέρι του παραμονές του πιο μεγάλου αγώνα του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, με τη Γουλβς στην Αγγλία, εκεί όπου ο Σα θα κοντραρίζονταν με τον μόνιμο εδώ και χρόνια γκολκίπερ της Εθνικής Πορτογαλίας, τον Ρουί Πατρίτσιο. Και να χάνει τώρα και τη θέση του στην Εθνική, όπου μάλιστα επανακλήθηκε ο πολύ καλός Άντονι Λόπες της γαλλικής Λιόν (είχε σταματήσει από την Εθνική λόγω οικογενειακών προβλημάτων) και κλήθηκε για πρώτη φορά κι ο εντυπωσιακός Ρουί Σίλβα της ισπανικής Γρανάδα.

Ο δε Σεμέδο όχι μόνο να έχει χάσει κι αυτός τη ρεβάνς με τη Γουλβς λόγω αποβολής του στο πρώτο ματς, αλλά αρχικά να τιμωρείται από την ισπανική δικαιοσύνη με απαγόρευση εισόδου στη χώρα για εφτά χρόνια και στη συνέχεια να βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό, κάτι που φυσικά δεν βοηθάει στην καλύτερη προετοιμασία του ενόψει της νέας σεζόν. Και βέβαια έχασε κι αυτός τη θέση του στην Εθνική Πορτογαλίας, καθώς κλήθηκε ο Ντουάρτε της Γρανάδα.

Πού θέλω να καταλήξω: Λογικά κι ο Σεμέδο κι ο Σα, στα 26-27 χρόνια τους, αλλά κι άλλοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πιο νέοι (βλέπε Τσιμίκας), αλλά και πιο μεγάλοι (όπως ο Γκιγέρμε) σε ηλικία, έχουν τη φιλοδοξία μίας σημαντικής μεταγραφής. Άλλοι για να παίξουν σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, άλλοι για να λύσουν το οικονομικό θέμα τους κλπ, κλπ. Όμως, ας έχουν υπόψιν τους και κάποια άλλα πράγματα-αν και θέλω να πιστεύω ότι τα έχουν. Όπως για παράδειγμα ότι όπως έχουν βοηθήσει αυτοί τον Ολυμπιακό, άλλο τόσο, κι ίσως περισσότερο, έχει βοηθήσει κι ο Ολυμπιακός τους ίδιους.

Να θυμηθούμε ότι ακριβώς πριν έρθουν στον Ολυμπιακό…

Ο Σα στην Πόρτο ήταν αναπληρωματικός του βετεράνου Κασίγιας-ενίοτε δε ήταν κι αναπληρωματικός του αναπληρωματικού του Κασίγιας.

Ο Σεμέδο μετά από μήνες εκτός ποδοσφαίρου βρήκε να παίξει μόνο στην μικρή Ρίο Άβε.

Ο Γκιγέρμε είχε υποβιβαστεί με την Κορούνια.

Ο Μπα είχε υποβιβαστεί από τη Β΄ Γαλλίας με την Γκαζελέκ.

Ο Σισέ έπαιζε στη Β΄ Γαλλίας με την Αζαξιό.

Ο Καμαρά έπαιζε επίσης στη Β΄ Γαλλίας με την Αζαξιό.

Ο Τσιμίκας έπαιζε (δανεικός) στην 14η στην Ολλανδία Βίλεμ

Ο Ομάρ είχε υποβιβαστεί στη Γερμανία με την Μπράουνσβαϊχ.

Δεν λέω, με το σπαθί τους τα παιδιά έφτασαν όπου έφτασαν. Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας…

Άσχετο: Όλα αυτά, παρότι καταλαβαίνω ότι π.χ. τα λεφτά στον Γκιγιέρμε είναι πολλά από το Κατάρ.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1296107153963483136

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.