Αρσεναλ - Ολυμπιακός 1-2: το καθοριστικό ματς για τη μεταγραφή του Τσιμίκα στη Λιβερπουλ

Γιάννης Σερέτης
Αρσεναλ - Ολυμπιακός 1-2: το καθοριστικό ματς για τη μεταγραφή του Τσιμίκα στη Λιβερπουλ

bet365

Η Λίβερπουλ είχε στο μικροσκόπιό της τον Κώστα Τσιμίκα από την εποχή της... Βίλεμ, αλλά το καθοριστικό ματς για να μπει στην κορυφή της λίστας της ήταν ο ιστορικός θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Emirates με αντίπαλο την Αρσεναλ.

Ηταν ένα ματς του Ολυμπιακού το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν οι εκατομμύρια φίλοι του. Ηταν ένα ματς, στις 27 Φεβρουαρίου 2020, που δεν θα ξεχάσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξι μήνες πριν από τη μεταγραφή του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, η εκτυφλωτική απόδοσή του σε εκείνη την αναμέτρηση είχε συνδυαστεί με την ιστορική ανατροπή του Ολυμπιακού, η οποία είχε "ταρακουνήσει" ολόκληρη την Ευρώπη. Το "μπαμ" ήταν... διπλό και στην Αγγλία. Η Αρσεναλ δεν είναι στα καλύτερά της, αλλά να αποκλειστεί εντός έδρας μετά από εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί ελληνικής ομάδας;

Το αποτέλεσμα είχε τον δικό του απόηχο και όπως προέκυψε από τις συζητήσεις των στελεχών της Λίβερπουλ με τους εκπροσώπους των Ερυθρόλευκων και του Τσιμίκα, αυτό ήταν το καθοριστικό παιχνίδι για τη μεταγραφή του 24χρονου από τον πρωταθλητή Ελλάδας στην πρωταθλήτρια Αγγλίας. Ηταν ένα ματς με αντιπάλους τον Μπεγερίν και τον Πεπέ στην πτέρυγα του Τσιμίκα, ο οποίος σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα δεν τους... έβλεπε! Θέλετε να θημηθούμε τι είχε αναφέρει εκείνη τη βραδιά το gazzetta.gr στο match report του;

ΤΟ MATCH REPORT ΤΟΥ GAZZETTA.GR

"Στο δεύτερο ημίχρονο όλη η Ευρώπη παρακολούθησε, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα σόου του Τσιμίκα που έδειχνε... πυραυλοκίνητος. Οχι ότι στο προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν ήταν καλός, μια χαρά εμφάνιση έκανε (με εξαίρεση ένα λάθος του στο 12'), όμως ο 24χρονος παρουσιάζονταν σεληνιασμένος. Η δεξιά πλευρά των Λονδρέζων αδυνατούσε να τον περιορίσει και από τα πόδια του ξεκίνησε το γκολ του Σισέ. Στο 53' έκλεψε την μπάλα και σέντραρε, όμως οι γηπεδούχοι απομάκρυναν σε κόρνερ. Ο Βαλμπουενά το εκτέλεσε και ο Σενεγαλέζος στόπερ έστειλε ανενόχλητος και με «καρφωτή» κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Οι της Αρσεναλ έδειχναν... ζαλισμένοι και λίγο αργότερα (56') ο διεθνής μπακ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή, όμως ο Λένο απέκρουσε σε κόρνερ. Κάπου εκεί οι «κανονιέρηδες» άρχισαν να συνέρχονται. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ομάδα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι Πειραιώτες άρχισαν να παρουσιάζουν σημάδια επιβάρυνσης, αφού προέρχονται από «κολλητά» παιχνίδια στα κόκκινα (η μόνη αλλαγή στην ενδεκάδα τους σε σχέση με την Τούμπα ήταν ο Σισέ αντί του τιμωρημένου Σεμέδο). Βέβαια στο 70' μετά από φανταστική κούρσα (ξανά) του Τσιμίκα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που «άγγιξε» το γκολ (ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας)".

Oσο για τον MVP του αγώνα; Ιδού τι είχε αναφέρει το gazzetta.gr: "Φυσικά ο Ελ Αραμπί για το ιστορικό γκολ. Αλλά και πάλι συγκλόνισε ο Τσιμίκας. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ματσάρα και ο Μπεγιερίν πέρασε ένα «εφιαλτικό» βράδυ. Συμμετείχε στο πρώτο γκολ και η κούρσα του στο 56' ήταν... φανταστική".

Βεβαίως για να φτάσουμε στην ιστορική μεταγραφή του 24χρονου αμυντικού δεν έπαιξε ρόλο το... match report του gazzetta.gr. Επαιξε όμως το scouting report εκείνης της βραδιάς από τους ανθρώπους της Λίβερπουλ και η εικόνα που διαμόρφωσε απέναντι σε έναν πλήρως ανταγωνιστικό αντίπαλο ο ίδιος ο Γιούργκεν Κλοπ και το τεχνικό τιμ της ομάδας. Από τον Φεβρουάριο, λοιπόν, η Λίβερπουλ είχε πολύ ψηλά στη λίστα της για τη συγκεκριμένη θέση τον Τσιμίκα, ο οποίος στα εφετινά "ευρωπαϊκά" ματς του Ολυμπιακού κατάφερε το... ακατόρθωτο: έχασε... έξι λεπτά! Εξι 90λεπτα στα προκριματικά με Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ, Κράσνονταρ, έξι 90λεπτα στους ομίλους του Champions League με Τότεναμ, Ερυθρό Αστέρα και Μπάγερν, τρία 90λεπτα μία παράταση στο Europa League με Άρσεναλ και Γουλβς.

Ποιο ήταν το ματς στο οποίο αντικαταστάθηκε; Το καθοριστικό για τη μεταγραφή του παιχνίδι με την Αρσεναλ στο Λονδίνο, όπου αντικαταστάθηκε στο 114' από τον Γκασπάρ! Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι για τον Τσιμίκα, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη χώρα μας και αύριο αναχωρεί για το Εβιάν της Γαλλίας, όπου η Λίβερπουλ θα ξεκινήσει την προετοιμασία της. Οι δυο άνθρωποι με τους οποίους επικοινώνησε, ο Γιούργκεν Κλοπ και ο αρχηγός Τζόρνταν Χέντερσον, θα είναι οι πρώτοι που θα τον καλοσωρίσουν στο αθλητικό κέντρο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα