Αρωνιάδης για PAOK TV: «Στo Τoumba Uncensored θα δείτε τα πάντα. Kαραντίνα, αποδυτήρια, βρισίδια...»

Αρωνιάδης για PAOK TV: «Στo Τoumba Uncensored θα δείτε τα πάντα. Kαραντίνα, αποδυτήρια, βρισίδια...»

Αντώνης Σαούλης
Αρωνιάδης για PAOK TV: «Στo Τoumba Uncensored θα δείτε τα πάντα. Kαραντίνα, αποδυτήρια, βρισίδια...»

bet365

Ο Media Director του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Αρωνιάδης εξηγεί στο gazzetta.gr τι θα έχει το νέο PAOK TV και το ντοκιμαντέρ που είναι στον «αέρα» που μας βάζει στα ενδότερα της ομάδας στη σεζόν που μας πέρασε.

Η νέα πλατφόρμα του PAOK TV έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 8 Αυγούστου με το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Τoumba Uncensored». Ενα ντοκιμαντέρ που βάζει τους φίλους του ΠΑΟΚ (και όχι μόνο φυσικά μιας και μπορεί να το παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε δωρεάν) στα αποδυτήρια της ομάδας σε μία δύσκολη χρονιά για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ομως εκτός από το «Τοumba Uncensored», η νεά πλατφόρμα του PAOK TV άλλαξε ριζικά σε σχέση με τη σεζόν που μόλις τελείωσε. Αρχικά άλλαξε σύμμαχο και με... συμπαίκτη την Αmazon ευελπιστεί ότι θα είναι ακόμα καλύτερο. Ομως δεν έμεινε εκεί. Η θέαση του περιεχομένου του PAOK TV από κινητές συσκευές πλέον θα γίνεται μέσα από την εφαρμογή για Android και την αντίστοιχη για iOS με τον ΠΑΟΚ να έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τους συνδρομητές του για νέο περιεχόμενο μέσα από notifications.

Επικοινωνήσαμε με τον Media Director της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Αρωνιάδη για να μας εξηγήσει καλύτερα τις αλλαγές, τη νέα πλατφόρμα αλλά να μας δώσει και κάτι... παραπάνω για το ντοκιμάντερ που είναι στον αέρα και ελεύθερο από το Σάββατο (ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το πρώτο επεισόδιο)

Τι νέο έχει το... νέο PAOK TV;

«Θα σου απαντήσω ανάποδα! Δεν έχει τίποτα παλιό. Όλα είναι καινούρια. Έχει νέο design, για πρώτη φορά απέκτησε Smartphone applications για Android και iOS, για πρώτη φορά έχει application για Android TV και μέχρι να ξεκινήσουν οι επίσημοι αγώνες, άρα και οι κανονικές μεταδόσεις θα έχει νέο app για LG Smart TV και το πρώτο Samsung Smart TV app. Επίσης, πολύ σύντομα, θέλω να πιστεύω μέσα στον Σεπτέμβριο, θα εμπλουτιστεί με τον πιο προηγμένο media player που έχουμε δει. Έναν player που θα επιτρέπει στο χρήστη να επιλέγει τι θέλει να δει, θα παρέχει live stats και live βαθμολογία και ουσιαστικά θα μετατρέπει το ματς σε ζωντανά highlights για κάποιον που δεν έχει 90' στη διάθεσή του για να δει όλη τη δράση. Παράλληλα, ως το τέλος του 2020 ο ίδιος player θα δίνει στους συνδρομητές την ευκαιρία να συνομιλούν μεταξύ τους ελεγχόμενα και με ασφάλεια.

Στο τεχνικό κομμάτι τώρα το PAOK TV είναι πλέον totally cloud based που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αυτόματο upscale ανάλογα με το πόσος κόσμος παρακολουθεί το κάθε ματς προκειμένου να μην επηρεάζεται η ποιότητα της υπηρεσίας. To stream γίνεται με νέα μέθοδο με encoder της Amazon για καλύτερη ποιότητα εικόνας και μικρότερο latency (καθυστέρηση εικόνας σε σύγκριση με το live).

Ακόμα, πλέον το stream κρυπτογράφηση DRM και watermarking για να ελέγχουμε τους πελάτες που προσπαθούν να σπάσουν και να κλέψουν την εικόνα ή όσους βλέπουν σε χώρους εστίασης με οικιακό πακέτο. Νομίζω δεν ξεχνάω κάτι και συγνώμη για τις τυχόν άγνωστες λέξεις.

Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, αυτές οι μεγάλες αλλαγές ανεβάζουν το βαθμό δυσκολίας του όλου project γιατί δεν είμαστε τόσο προηγμένη τεχνολογικά χώρα όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το ελληνικό internet έχει συγκεκριμένους περιορισμούς που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε και μια τέτοια πλατφόρμα είναι αρκετά απαιτητική. Επίσης, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλές rooted συσκευές (με πειραγμένο λειτουργικό) που δεν μπορούν να υποστηρίξουν κρυπτογράφηση και είναι "επικίνδυνες" για πειρατεία, όπως και πάρα πολλά tv boxes με ξεπερασμένη τεχνολογία. Έτσι, κάποιοι ενδεχομένως μείνουν παραπονεμένοι, αλλά πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας».

Τι ακριβώς προσφέρει στο κοινό η συνεργασία με την Αmazon

«Προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Καλύτερες υπηρεσίες, πιο γρήγορη ταχύτητα, ποιότητα εικόνας. Τη σιγουριά ότι έχεις μαζί σου τους κορυφαίους στον κόσμο. Ναι, δεν είμαστε το Amazon Prime και δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τέτοια μεγέθη, αλλά πίστεψέ με στην ευρωπαϊκή αγορά το PAOK TV συζητιέται (αναλογικά) περισσότερο απ' ότι στην Ελλάδα».

Τι να περιμένουν να δουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ από το ντοκιμαντέρ;

«Την πραγματικότητα, όπως σε όλες μας τις παραγωγές. Την πραγματικότητα όπως ακριβώς τη βιώσαμε όλοι όσοι βρισκόμασταν μέσα στην ομάδα. Γι' αυτό και το Toumba Uncensored για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία απ' ό,τι αντίστοιχο έχουμε δημιουργήσει. Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα ανοίγει τις πόρτες της και δείχνει στον κόσμο πως είναι να χάνεις. Πως το βιώνουν οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής ή άνθρωποι που ζουν στ' αποδυτήρια.

Ειδικά το πρώτο επεισόδιο που καταγράφει τα ντέρμπι της σεζόν που τελείωσε θα μου επιτρέψεις να πω ότι έχει εκπαιδευτική χροιά. Θα βοηθήσει τον κόσμο να δει και να κατανοήσει καλύτερα τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θεωρούμε πως το δικό μας πρόβλημα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Πως εμείς πονάμε και οι άλλοι είναι μια χαρά ή έστω πονάνε λιγότερο. Μέσα από το ντοκιμαντέρ θα δούμε πως αυτό δεν ισχύει. Όλοι πονάνε. Κι ενδεχομένως περισσότερο από εμάς. Αν το δεις να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου μπορεί την επόμενη φορά να μην είσαι αδίκως σκληρός μ' έναν ποδοσφαιριστή ή προπονητή. Να σκεφτείς πριν πεις κάτι που θα το μετανιώσεις μετά επειδή απλώς ένας αθλητής είχε μια κακή βραδιά. Γιατί εκείνος πρώτος απ' όλους νιώθει το βάρος της ευθύνης που απογοήτευσε εσένα ο οποίος όντως πονάς πολύ γιατί είσαι τρελός για την ομάδα σου.

Στο Toumba Uncensored, επίσης, θα δούμε πως βίωσαν οι παίκτες κι ο προπονητής την καραντίνα και την όλη κατάσταση με τον Covid19, τι έγινε στα Play Offs, αλλά και πως περνάμε στ' αποδυτήρια. Στις δικές μας οικογενειακές στιγμές. Με τις πλάκες, τα πειράγματα, τα νεύρα, τα βρισίδια, όλα. Είπαμε είναι Uncensored».

Πόσο εύκολο είναι να επικοινωνήσει ένας σύλλογος στην Ελλάδα ένα ντοκιμαντέρ πάνω σε μια αποτυχημένη σεζόν;

«Όχι όσο θα έπρεπε να είναι. Η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό για να γίνουμε καλύτεροι και να την αποφύγουμε. Στον ΠΑΟΚ, το έχω πει αρκετές φορές, είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τόσο ανοιχτόμυαλη και προοδευτική ιδιοκτησία και διοίκηση που μας επιτρέπει να υλοποιούμε και την πιο τρελή ιδέα. Θέλαμε να δείξουμε ότι δεν γυρίζουμε ντοκιμαντέρ μόνο όταν κερδίζουμε τα πάντα. Πως στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στην ομάδα ακόμα κι όταν δεν κερδίζουμε τίποτα. Αν, λοιπόν, η δική μας προσπάθεια το κάνει πιο εύκολο και για τους υπόλοιπους, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι. Γιατί το να παραδέχεσαι την ήττα σου είναι νίκη. Αρκεί να μη συνηθίσεις να χάνεις...»

Στην επιτυχία είναι σαφώς πιο εύκολο η δημιουργία μιας ταινίας. Στην αποτυχία πόσο δεκτικός ήταν ο σύλλογος και πόσο οι πρωταγωνιστές;

«Ο σύλλογος, όπως σου είπα και πριν, ήταν δεκτικός από την πρώτη στιγμή δεκτικός. Ποτέ κανείς δεν μας είπε "όχι μην δείξετε αυτό". Ποτέ. Από εκεί και πέρα, όταν ο παίκτης σε βλέπει να τον τραβάς βίντεο την ώρα που κλαίει ή φωνάζει προφανώς και δεν του αρέσει. Δεν ξέρω πόσες φορές άκουσα "έλα σταμάτα πια με την κάμερα, φτάνει, τι να τα κάνεις αυτά". Το σημαντικό, όμως, είναι να έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στ' αποδυτήρια. Τόσο από πλευράς συμπεριφοράς όσο κι επαγγελματικά. Οι παίκτες ξέρουν πολύ καλά ότι ουδέποτε θα κάναμε κάτι το οποίο θα τους έβλαπτε. Αντιθέτως, αναγνωρίζουν πως ό,τι κάνουμε έχει μια στρατηγική και βοηθάει το σύλλογο να μεγαλώσει και σε τομείς πέρα από το ποδόσφαιρο. Συζητάμε πολύ μαζί τους για ό,τι κι αν κάνουμε γιατί σ' αυτή την προσπάθεια είμαστε συμπαίκτες. Χωρίς τη δική τους συναίνεση και συμμετοχή, δεν γίνεται τίποτα. Έχουμε πολύ καλά παιδιά στ' αποδυτήρια. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους ποδοσφαιριστές».

Τι άλλο να περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ και το PAOK TV ενόψει της νέας σεζόν

«Να προσπαθούμε για το καλύτερο όπως κάνουμε πάντα. Να χάνουμε τον ύπνο μας για να βρούμε λύσεις σε ό,τι προκύψει. Να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Να τους βάλουμε ακόμα περισσότερο στο κλίμα της ομάδας. Να τους δείξουμε πτυχές των ποδοσφαιριστών που ενδεχομένως αγνοούν. Να μιλήσουμε πολύ για μπάλα. Να μη μιλήσουμε καθόλου για μπάλα. Να κάνουμε την πλάκα μας. Να κάνουμε την τρέλα μας. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτή μας χαρακτηρίζει. Και το πως σηκωνόμαστε μετά την πτώση όπως λέει και στο ντοκιμαντέρ».

Τι σκέψεις υπάρχουν για το PAOK TV εάν πάνε οι ομάδες σε κεντρική διαχείριση;

«Είναι κάτι που το έχουμε ξαναπεί. Εμείς θέλουμε την καλύτερη δυνατή λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την αναβάθμισή του. Αν αυτή είναι η κεντρική διαχείριση είμαστε οι πρώτοι που θα πούμε ναι, αρκεί να είναι προς το συμφέρον των συλλόγων και του πρωταθλήματος. Μέχρι τότε είμαστε περήφανοι που εμείς πρώτοι ανοίξαμε το δρόμο προς μια καινούρια αγορά και πλέον ετοιμάζονται κι άλλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, να μας ακολουθήσουν και να πατήσουν κυριολεκτικά πάνω στα βήματά μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα