Ολυμπιακός: Τσιμίκας, ο δεύτερος που πουλά στον Κλοπ μετά τον Μπόρχα! (vids)

Gazzetta team
Ολυμπιακός: Τσιμίκας, ο δεύτερος που πουλά στον Κλοπ μετά τον Μπόρχα! (vids)

bet365

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που παίρνει σε ομάδα του ο Γιούργκεν Κλοπ, μετά τον Φέλιξ Μπόρχα, πριν από 13 χρόνια στην Μάιντς.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στην Λίβερπουλ, με τον Έλληνα διεθνή αριστερό μπακ να γίνεται ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που παίρνει ο Γιούργκεν Κλοπ σε ομάδα του, προερχόμενος από τον Ολυμπιακό.

Ποιος ήταν ο πρώτος; Ο (ολίγον τι... απίθανος) επιθετικός από τον Ισημερινό, Φέλιξ Μπόρχα, ο οποίος υποσχόταν ότι θα βάζει 25 γκολ κάθε σεζόν όταν υπέγραψε στους Ερυθρόλευκους το καλοκαίρι του 2006, αλλά έφυγε... νύχτα από την Ελλάδα, με μόλις έξι γκολ και μια ασίστ σε τριάντα συμμετοχές.

Παρά την κακή του χρονιά στην Ελλάδα, ο (πάντα διορατικός) Κλοπ είδε κάτι στον Μπόρχα που τον έπεισε να τον πάρει στην Μάιντς, στην οποία το Καγκουρό, όπως ήταν το παρατσούκλι του (η «κόκκινη κόμπρα» ήταν το ελληνικό... βαφτιστικό του) έκανε μια εξαιρετική σεζόν (2007-08). Πωλήθηκε από τον Ολυμπιακό αντί 800.000 ευρώ.

Στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο Μπόρχα σημείωσε 16 γκολ και η Μάιντς του (πρωτάρη ακόμα) Κλοπ έμεινε μόλις δύο βαθμούς μακριά από την άνοδο στην Bundesliga.

«Ο Ελκίν Σότο (σ.σ. συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα) που έπαιζε στη Μάιντς, με συνάντησε και μου είπε ότι με θέλουν. Με πήρε τηλέφωνο ο Γιούργκεν Κλοπ, μου μίλησε για ένα μεγάλο πρότζεκτ, για την προσπάθεια της Μάιντς για άνοδο» αποκάλυψε πρόσφατα ο Μπόρχα.

«Όταν πήγα στην ομάδα, όμως, μου είπε ότι δεν θα ήμουν βασικός. Σε μια προπόνηση πριν από αγώνα, μου είπε: «Αν δεν προπονείσαι καλά, δεν θα είσαι έτοιμος για τον αγώνα». Έπαιξα, έβαλα γκολ και βγήκα μετά από 70 λεπτά. Μου είπε: 'Είσαι έτοιμος, όλα είναι στο μυαλό σου'» πρόσθεσε ο 37χρονος πλέον Μπόρχα, ο πρώτος εκ... Ολυμπιακού ορμώμενος που συνεργάστηκε με τον Κλοπ.

Ο Τσιμίκας θα είναι ο επόμενος, όχι βεβαίως στην Μάιντς και την δεύτερη κατηγορία, αλλά στην Λίβερπουλ και το υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο εργάζεται πλέον εδώ και χρόνια ο Γερμανός χαρισματικός προπονητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός: Συμφωνία με την Λίβερπουλ για Τσιμίκα στα 13 εκατ. ευρώ + μπόνους!

Ολυμπιακός – Φέλιξ Μπόρχα: Η φιλία του Ριβάλντο και η συμβουλή του Κλοπ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα