Καρυπίδης: «Υπεύθυνη για το ban η ΕΠΟ, είναι το λιγότερο επικίνδυνη»

Καρυπίδης: «Υπεύθυνη για το ban η ΕΠΟ, είναι το λιγότερο επικίνδυνη»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Καρυπίδης: «Υπεύθυνη για το ban η ΕΠΟ, είναι το λιγότερο επικίνδυνη»

bet365

Ο ιδιοκτήτης του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης κατονόμασε την ΕΠΟ ως υπεύθυνη για το ban του συλλόγου, υπογραμμίζοντας πως το μπάτζετ ενόψει της νέας σεζόν δεν θα πέσει.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Θόδωρος Καρυπίδης ανέφερε αρχικά: «Η πανδημία έφερε μεγάλη ζημιά. Είχαμε κάνει άλλον οικονομικό προγραμματισμό και πέσαμε έξω. Η ζημιά έφτασε στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με το κόψιμο της NOVA που ήταν κοντά στο 20% και δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε γιατί είναι συνεργάτης μας. Παρόλο αυτά, με αυξήσεις κεφαλαίων ανταποκριθήκαμε και η χρονιά τελείωσε ομαλά. Σα να μην έφτανε αυτό που έγινε με τον κορονοϊό, ήρθε το μεγάλο πρόβλημα που ήταν το ban. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάναμε στο σημείο να πληρώσουμε 1.2 εκατομμύρια ευρώ, λόγω των εγκλημάτων των προηγούμενων διοικήσεων.

Πιστέψτε με, έχουν γίνει εγκλήματα. Ξέρετε ποιοι φταίνε και πώς φτάσαμε εδώ αλλά εκτός αυτών υπάρχουν κι άλλοι. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι να τρελαίνεσαι. Να έχει ο αθλητής 60.000 ευρώ δεδουλευμένα και να του έχουν βάλει 300.000 ευρώ ως ρήτρα αποζημίωσης σε περίπτωση πρόωρης λύσης του συμβολαίου κι αυτό συνέβη στην περίπτωση του Πορτίγια όπου με τους τόκους το ποσό έφτασε στα 450.000 ευρώ. Περάσαμε δύσκολο μήνα γιατί, εκτός του Ούμπιντες, όλοι εκβίασαν. Δεν περίμενα τέτοιον εκβιασμό. Είχαμε τη στήριξη της Κυβέρνησης, προσπάθησε να βοηθήσει, πίεσε πολύ τη FIFA αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι. Κι αυτό το λυπηρό γιατί πίστευα ότι τηρούμε τους Νόμους. Πήγαμε με το γράμμα του Νόμου. Επί τούτου, θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη από τον κύριο Γεραπετρίτη γιατί κάποια στιγμή πολύ έντονη κουβέντα. Ο καθένας πιστεύει ότι το δικό του πρόβλημα μεγαλύτερο. Ήθελα να λύσω το θέμα, ξέφυγα κάποια στιγμή και ζητώ συγνώμη γι αυτό».

«Φταίει η ΕΠΟ για το ban, υπάρχει δόλος»

Ο Θόδωρος Καρυπίδης εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της ΕΠΟ για το ζήτημα απαγόρευσης των μεταγραφών: «Για το ban αυτό, έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΠΟ. Αυτοί οι κύριοι που τη διοικούν είναι το λιγότερο επικίνδυνοι. Στις 8/11 ήρθαν τα πρώτα ban, επισκεφτήκαμε την ΕΠΟ όταν μας τα κοινοποίησε στις 28/11. H FIFA είχε επικοινωνία με την ΕΠΟ και ρώτησε πού πρέπει να επιδοθούν οι αποφάσεις και η ΕΠΟ απάντησε στην ομάδα που παίζει!. Εμάς δεν μας κοινοποιήθηκε ποτέ η απόφαση της FIFA. Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ είχε επικοινωνία με τον κύριο Μπάρτζη ο οποίος τον καθησύχασε και το απάντησε ότι θα κάνουμε τις ενέργειες που ήδη έχουμε κάποιες και σε άλλες περιπτώσεις. Στ’ ότι η ΠΑΕ Άρης δεν ενημερώθηκε για τις ευρύτερες θέσεις της FIFA θεωρώ ότι υπάρχει δόλος και η ΠΑΕ θα κάνει όλες τις νομικές ενέργειες. Για το σημείο στο οποίο φτάσαμε σήμερα, φταίνε ο κύριος Γραμμένος, ο Μπάρτζης, ο Δέδες και ο Δαβάκης. Αυτοί φταίνε αποκλειστικά. Ο κόσμος δίκαια ανησυχούσε, προσωπικά ήξερα ότι θα πληρωθεί, όπως και να’ χει όμως σε πονάει όταν πληρώνεις 1-1.2 εκατομμύρια ευρώ για λάθη άλλων».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται: «Είμαι ο τελευταίος που φταίει για το ban. Δεν θα άφηνα τον σύλλογο να πάθει ζημιά κι έκανα το ελάχιστο. Δεν μπορώ να ακούω και να διαβάζω στημένα δημοσιεύματα να δηλητηριάζουν τον κόσμο και να προσπαθούν να τον στρέψουν εναντίον μου. Δέχομαι την καλοπροαίρετη κριτική, όχι όμως αυτή που κρύβει σκοπιμότητα. Πάω την έκτη χρονιά στον Άρη, έχουν γίνει γραφικοί».

«Δεν θα πληρώσουμε το κρέας… ψάρι»

Ο Θόδωρος Καρυπίδης ευχαρίστησε τους παίκτες που αγωνίστηκαν στα Playoffs και αναφέρθηκε σε ότι συνέβη στο τέλος της χρονιάς: «Ενόψει της επόμενης χρονιάς το μπάτζετ θα είναι ίδιο ή μεγαλύτερο. Έχουμε έναν κορμό, κρατήσαμε τους παίκτες που θέλαμε και αυτούς που δεν μ’ ενδιέφεραν τους αφήσαμε να φύγουν. Αυτοί αγαπούν ομάδα φάνηκαν στα Playoffs και θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά έμειναν εδώ και δεν πήγαν διακοπές με τις οικογένειές τους. Κάποιοι προσπάθησαν να εκβιάσουν γιατί νόμιζαν ότι δεν θα είχαμε το δικαίωμα των μεταγραφών και ζητούσαν τρελά λεφτά για ανανεώσεις συμβολαίων για να παίξουν στα Playoffs. Με τον Άγγελο αποφασίσαμε να μη δεχθούμε τον εκβιασμό, να μην δημιουργήσουμε χρέος ενόψει της επόμενης χρονιάς και σε τελική ανάλυση δεν θα πληρώσουμε το κρέας… ψάρι. Και δεν ήμασταν παράλογοι στις προτάσεις μας. Ζητήσαμε μείωση της τάξεως του 15% για τους μήνες που δεν έπαιξαν και να πάρουν τα χρήματά τους σε δύο δόσεις. Άλλοι θεώρησαν ότι έπρεπε να κάνουν προσφυγή. Ότι υποχρεώσουν υπάρχουν θα καλυφθούν. Έχω όμως ένα δόγμα. Στη ζωή πάντα συναντιόμαστε τουλάχιστον δύο φορές».

Αναφέρθηκε επίσης στη σχέση του με τον κόσμο: «Στον Άρη βάζουν λεφτά ο Καρυπίδης και ο κόσμος του Άρη. Μέχρι και διαχειριστές μας λένε. Προσωπικά, δεν ήμουν αρειανός ούτε γεννήθηκα αρειανός. Όλοι έχουμε ένα παρελθόν. Παρόλο αυτά νιώθω Άρης, έχω δεχθεί με τον κόσμο του Άρη και ότι λέω το κάνω. Δεν θα πω ψέματα στον κόσμο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε αναφερόμενος σε συμμαχία ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και για τις θέσεις του Άρη που ταυτίζονται με του Ολυμπιακού: «Πέντε χρόνια δέχομαι άδικη κριτική. Γιατί δεν λέει κανείς για τη συμμαχία ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-Παναθηναϊκού όπου υπάρχει ταύτιση απόψεων και μου λένε για συμμαχία Άρη-Ολυμπιακού; Είναι κακό όταν ταυτίζονται θέσεις μας με αυτές του Ολυμπιακού; Πέρυσι ψηφίσαμε Λυσσάνδου και ήμασταν απέναντι στον Ολυμπιακό. Όσο θα είμαι στον Άρη θα διαφυλάττω τα συμφέροντα του Άρη. Αν μπορούσα να πάρω τον Ουάρντα από τον ΠΑΟΚ θα τον έπαιρνα. Μ’ ενδιαφέρει να ανεβαίνει αξία παικτών. Δεν μ’ ενδιαφέρει. Αν είχα κι εγώ κανάλια και sites θα έγραφαν άλλα. Είναι γνωστά τα Μέσα που γράφουν κατά του Καρυπίδη. Για τον Ματέο, γίνεται προσπάθεια να τον πάρουμε. Έχουμε συζητήσει με τον Ερυθρό Αστέρα, ήταν αρνητικοί αλλά ο παίκτης θέλει να έρθει στον Άρη».

Ο Θόδωρος Καρυπίδης αναφέρθηκε και στο σχέδιο ανακατασκευής του Κλεάνθης Βικελίδης: «Για το γήπεδο, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Έγινε συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα και ζητήσαμε την βοήθειά του για την ανακατασκευή του γηπέδου. Αυτό θα γίνει σε τρεις φάσεις. Επισκεφτήκαμε την ΓΓΑ, η τεχνική υπηρεσία και προχωράμε στην συλλογή των εγγράφων για να πάρουμε άδεια. Μόλις είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε και παρουσίαση. Πρώτα θα κάνουμε την Θύρα 2. Θα γκρεμιστεί και θα δημιουργηθεί μία σκεπαστή. Θα ακολουθήσουν τα πέταλα και στη συνέχεια η Θύρα 7 και η Θύρα 9. Θα κοστίσει περίπου 30 εκατ. Θα δούμε πόσα θα πάρουμε από την περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα χρηματοδοτήσει η εταιρία μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα